Räikeitä värejä

ja turvallisuutta fluoresoivan punaisena
MASCOT® SAFE YOUNG - Hi-vis punainen
11. Syyskuuta 2009

MASCOT® SAFE YOUNG on mallisto punaisia fluoresoivia työvaatteita. Väriä ei ole aiemmin nähty suojavaatteissa. Se on oiva vaihtoehto niille, jotka haluavat muuta kuin perinteisiä keltaisia ja oransseja heijastinvärejä. Se on myös piristävä ja uusi näky rakennusmailla ja liikenteessä, jossa työntekijät ovat erityisen alttiita vaaroille.

Yhä useammat työpaikat vaativat fluoresoivia vaatteita. Tämä koskee myös tehtäviä, joissa ei perinteisesti ole vaadittu heijastavuutta. Monilla työpaikoilla on työturvallisuussyistä vaihdettu harmaat ja mustat työvaatteet kirkkaimpiin, heijastimilla varustettuihin vaatteisiin, jotta työntekijät olisivat näkyvämpiä.

MASCOT® SAFE YOUNG -mallistossa fluoresoiva väri on yhdistetty tummanharmaaseen, jota on sijoitettu vaatteessa helposti likaantuviin paikkoihin. Mallistossa on laaja valikoima, ja vaatteita on helppo yhdistellä ja pukea kerroksittain sään mukaan. MASCOT on erityisesti panostanut fluoresoiviin työvaatteisiin, jotka soveltuvat kylmiin talvikuukausiin.

Lämmintä ja hyvää syksyn ja talven varalle

MASCOT® Safara -talvihaalari pitää ulkotyöntekijät lämpiminä kaikkein kylmimpinäkin päivinä, sillä hihoissa ja lahkeissa on tikkivuori ja vartalon kohdalla turkisvuori. Haalari on hengittävä, tuulen- ja vedenpitävä teipatuilla saumoilla. Siinä on irrotettava huppu ja paljon käytännöllisiä taskuja. Taskuissa on magneettilukitus, joten niihin pääsee helposti käsiksi. Haalaria suunnitellessa turvallisuus on ollut pääasia, ja se onkin hyväksytty 3-luokan varusteeksi, joita vaaditaan esim. jatkuvasti liikenteen keskellä työskenteleviltä.

MASCOT® Palmela -talvihousut on uutuus, joka on suunniteltu niille, jotka haluavat kaksiosaisia suojavaatteita. Housuissa on tikkivuori lahkeessa, ja vyötärö nousee vähän korkeammalle takaa kuin edestäpäin. Näin ei selkä jää paljaaksi kumartuessa. Housut on hyväksytty 2-luokan turvavarusteeksi, mutta kun siihen yhdistetään fluoresoiva yläosa, esim. collegepaita, turvallisuus nousee 3-luokkaan.

MASCOT® Montijo -college sopii täydellisesti syksyyn ja talvihaalarin alle pakkasten paukkuessa. Collegessa on 50 % puuvillaa ja 50 % polyesteriä, ja siinä on heijastimia niin poikittain kuin vaakatasossa. Talvihousujen tavoin paidassa on pidennetty selkäosa, jotta puseron ja housuun väliin ei syntyisi ikävää rakoa kumarassa työasennossa.