Uuden työvaatemalliston

taustalla on perusteellinen kehitystyö
Lehdistö 2010 - MASCOT® INDUSTRY
25. Lokakuuta 2010

Mitä saisi olla? Tätä kysyivät MASCOTin suunnittelijat ja tuotekehittelijät, kun he v. 2009 vierailivat useissa pesuloissa ja suurien loppukäyttäjäyrityksien luona. MASCOTilla oli nimittäin missio: kehittää sekä teollisuuden että pesuloiden kannalta täydellinen työvaatemallisto.

Käyttäjäpohjainen muotoilu on yksi tärkeä tekijä MASCOTin tuotekehittelyssä. Tämän vuoksi merkittävä osa kehittelyprosessista tapahtuu käyttäjien luona. Tuotekehittelyosasto vieraili erimaalaisissa pesuloissa ja sai tärkeää tietoa suoraan asianosaisilta. Myös visuaalinen vaikutelma oli yksi olennainen tekijä uuden teollisuussarjan tuotekehittelyssä.

Teollisuus keskipisteessä

"Pelkästään katselemalla ympärilleen pesuloissa saimme paljon tietoa siitä miten asiat voisi tehdä paremmin. Näimme nimittäin todella paljon kuluneita ja haalistuneita työvaatteita, jotka näyttivät tylsiltä jo muutaman pesukerran jälkeen", kertoo MASCOTin tuotekehitysosaston päällikkö Lena Bay. "Vaatteet olivat muodottomia ja läppätaskujen kulmat sojottivat ylhäällä. Eihän sillä ole toiminnallisuuden kannalta mitään merkitystä, mutta me tähtäämme täydellisyyteen niin toiminnallisuudessa kuin ulkonäössä".

Loppukäyttäjäyritysten luona

Nimenomaan ulkonäkö on asia, johon loppukäyttäjät panostavat enemmän. Teollisuuden työntekijät perinteisesti puetaan koboltinsinisiin työvaatteisiin, joissa on muutamia toimintoja. Se aika on mennyttä. Nykyään teollisuusalojenkin käyttäjät vaativat työvaatteiltaan tarkoituksenmukaisuutta ja liikkumavapautta. "Loppukäyttäjäyritysten mukaan unelmamallisto olisi fiksunnäköinen mutta ei liian hieno, kohtuuhintainen mallisto, jossa olisi erilaisia tuotteita eri työtehtäviin", kertoo pääsuunnittelija Helle Bruhns. Teollisuuden loppukäyttäjien toivomuksena oli nimenomaan, että eri työntekijät voisivat valita eri työvaatteita tinkimättä yrityksen yhtenäisestä ulkoisesta ilmeestä. Nykypäivänä yrityksille on tärkeää, että heidän yrityskuvansa tuodaan esiin myös vaatteissa.

Pesuloissa

Suurien teollisuusyritysten käyttämät työvaatteet pestään usein teollisuuspesussa isoissa pesuloissa. Siksi pesuloiden mielipiteitä kannatta myös tiedustella. "Tavoitteemme on kehittää mallisto, johon yksikään pesula ei keksisi enää mitään parannuksia", toteaa Lena Bay, joka sai paljon hyödyllisiä vinkkejä suurilta saksalaisilta pesuloilta. Siinä on aika iso vaatimus vaatteilta, joiden tulee kestää toistuvia teollisia pesu- ja kuivausprosesseja. Pesuloista tuli myös paljon toiveita ja vaatimuksia esim. ripustuslenkeistä, pesussa roskaantuvien tarranauhojen poisjättämisestä ja helposti vaihdettavista napeista.

2010 Lehdistö - Työntekijöitä: Tuotekehityspäällikkö Lena Bay (seisomassa) ja tuotekehitysosaston väkeä työstämässä MASCOT® INDUSTRY -mallistoa.

Suurin satsaus

MASCOTilla voidaan tyytyväisinä todeta, että uudessa mallistossa kaikki toiveet on toteutettu, ja sen kertoo myös malliston nimi MASCOT® INDUSTRY. Mutta ei siinä vielä kaikki. MASCOT on myös ensimmäisenä markkinoilla lanseerannut teollisuuskäyttöön tarkoitetun canvas-kankaisen malliston. Canvas-kankaan rakenne on hengittävämpi kuin esim. teollisuudessa perinteisen tvillin, jota on myös tarjolla uudessa mallistossa. Canvas-kangas on ilmavampaa ja sopii hyvin sisätiloihin ja lämpimiin olosuhteisiin. Siinä on erilainen, trendikkään karhea ilme, joka näyttää raikkaalta yhdessä hillittyjen tehostetikkausten kanssa. Pintarakenne tekee itse asiassa housuista kevyemmät, ja se aikaansaa kirjaimellisesti puhdasta säästöä pesuloiden laskuttaen kilomäärän mukaan, jolloin samaan kilomäärään saadaan useampi vaatekappale mukaan. Ja se säästää myös luontoa!

Tested to work

MASCOTin iskulauseena ja toimintastrategiana on jo useamman vuoden ollut "’tested to work". Se ei ole vain ilmaan heitetty lause, sillä joka ikinen kangas ja tuote oikeasti testataan perusteellisesti sekä laboratoriossa että todellisuudessa ennen massatuotantoa. Sopivan canvas-kankaan koostumuksen löytämiseen vaadittiin todella monia laboratoriotutkimuksia, sillä kankaan pitää kestää rankat teollisuuspesut ja pysyä niiden jälkeenkin edustavan näköisenä. Sen jälkeen MASCOTin suuri käyttäjäpaneeli testasi tuotteiden istuvuuden käyttämällä vaatteiden prototyyppejä arkisessa työssään. He raportoivat kokemuksistaan ja tekivät parannusehdotuksia testiaikana. Sen jälkeen kaikki eriväriset mallit menivät pesuloihin testaukseen, jotta nähdään kestävätkö vaatteet myös todellisuudessa. Vasta sen jälkeen mallisto lähetettiin massatuotantoon. Pitkän tutkimus- ja testivaiheen vuoksi MASCOTilla kuluu helposti 18–24 kuukautta tuotekehittelyyn eli ensimmäisen idean synnystä valmiiseen tuotteeseen. Näin varmistetaan, että tuotteet on kaikenkattavasti ja kirjaimellisesti "tested to work" ennen niiden lanseerausta.

MASCOT® INDUSTRY - Työhousut - Lehdistö 2010 Toiveissa on ollut canvas-kangas, joka toimisi myös teollisuuskäyttöön tarkoitetussa vaatemallistossa. Canvas-kankaan karkea pintarakenne antaa kankaalle erilaisen, hauskan ilmeen ja se on erittäin miellyttävä päällä. Kangas kestää myös hyvin teollista pesua ja kuivausta sekä säilyttää muotonsa ja värinsä. Tätä ei ole alalla ennen nähty.

Tietoja MASCOT® INDUSTRY-mallistosta

MASCOTin uudessa teollisuuskäyttöön tarkoitetussa MASCOT® INDUSTRY -mallistossa on yhteensä 22 tuotetta. Kyseessä on pääosin canvas-kankaisia tavallisia työvaatteita ja talviasuja. Mallistosta löytyy myös tvillistä valmistettuja tuotteita, jotka sopivat hyvin yhteen canvas-tuotteiden kanssa. Tvillistä on tehty mm. ihan uudenmallinen kokohaalari. Tuotteita on saatavana jälleenmyyjiltä ja niitä löytyy suurista rautakaupoista ja muista työvaatteita myyvistä liikkeistä. Lue lisää osoitteessa www.mascot.dk, jonka tuotehausta voit kerralla hakea kaikki MASCOT® INDUSTRY -tuotteet.

Työvaatteet - MASCOT® INDUSTRY - 2010