Kierrätysmuovipaidoissa muovijätettä keräämässä

2 Miehet - MASCOT T-Paidat
21. Elokuuta 2020
Kierrätys oli esillä monella tavalla, kun aarhusilaiset jalkapallofanit keräsivät roskia kotijoukkueensa stadionia ympäröivästä metsiköstä. Kaikilla kerääjillä oli yllään Aasiassa kierrätetystä muovista valmistettu MASCOTin kestävän profiilin T-paita.

MASCOTin kestävästi tuotetuissa T-paidoissa on 40 % uusiopolyesteriä ja 60 % luomupuuvillaa. Uusiopolyesteri on peräisin Aasiassa käytetyistä muovipakkauksista.

Lauantaina 15. elokuuta sata aarhusilaista keräsi muovia ja muuta roskaa Kongelundenin metsiköissä lähellä AFG:n kotikenttää eli Ceres Arenaa. Kaikilla oli yllään MASCOTin T-paita, ja koko Clean Up Aarhus -tapahtuma järjestettiin MASCOTin tuella.

Vapaaehtoiset löysivät luonnosta muun muassa muovipulloja ja muovipusseja, mutta myös polkupyörän renkaan, luistimen ja muuta erikoista.

Sustainable

Ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi

MASCOT kantaa vastuunsa ja kierrättää materiaaleja aina kun se on järkevää. TESTED TO WORK tarkoittaa, että pyrimme kehittämään ja suunnittelemaan laadukkaita ja pitkäikäisiä tuotteita, jotka ovat vastuullisia sekä sosiaalisesti, taloudellisesti että ympäristön kannalta.

Aasiassa käytetyt pullot, pussit ja muut muovipakkaukset kerätään, pestään, jauhetaan ja keritään polyesterilangaksi. Muovin uusiokäyttö tekee roskasta käyttökelpoisen resurssin ja luo paikallisille ansaintamahdollisuuksia jätteenkerääjinä. Toiminnasta on siis hyötyä sekä ympäristölle että yhteiskunnalle.

T-Paidat-Sustainable-Mies-Lapsi

Muovin monet mahdollisuudet

Muovi on erittäin vahva materiaali, jota voi muovata, käyttää ja uudelleenkäyttää monella eri tavalla. Kertaalleen käytettyä muovia kannattaakin ajatella resurssina – ei ylijäämätuotteena tai jätteenä.

Uusiopolyesteriä sisältävissä kestävän profiilin T-paidoissa on uusia ominaisuuksia. Koska polyesteri on erittäin vakaa kuitu, kangas säilyttää muotonsa hyvin eikä kutistu pesussa. Luomupuuvillan ja uusiopolyesterin seos tuntuu miellyttävältä ja kuivuu nopeasti. Ja koska polyesteri kestää kulutusta puuvillaa paremmin, vaatteet säilyvät yleisesti ottaen pidempään hyvässä kunnossa.

MASCOTin kestävän profiilin tuotteisiin kuuluu myös pikee- ja collegepaitoja. Kaikista tuotteista on saatavana myös kokonaan luomupuuvillasta valmistettu versio.

Lue lisää kestävästi tuotetuista MASCOT-tuotteista täällä

Kestävästi tuotetut tuotteet