MASCOT® WORKWEAR

Materiaalit ja tekstiilibrändit

Valitse täydellinen kangaslaatu juuri omaan työhösi

Työskentelet kylmässä, lämpimässä, käsittelet tulta, teet töitä sateessa tai liikenteen seassa. Kaikissa olosuhteissa on kyse työn kannalta oikeasta ja asianmukaisesta vaatetuksesta. Kankaalla, josta työvaatteesi on tehty, on ratkaiseva merkitys. MASCOT käyttää vaatteissaan pitkälti yli sataa erilaista kangastyyppiä, jotka on nimenomaisesti valittu erityisominaisuuksiensa perusteella.

MASCOT brändit, tekstiilibrändit, jalkinemerkkiä tai materiaalit

MASCOT brändit

Pysy lämpimänä CLIMASCOT®-vuorin avulla

Hyödy täysillä CLIMASCOT® Lightweight Insulation -vuorista. Erittäin hyvän eristysominaisuuden lisäksi CLIMASCOT® on kevyt ja hengittävä materiaali, joka vie vain vähän tilaa kokoon puristettuna. CLIMASCOT® on myös ympäristöystävällinen, sillä se on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Löydät CLIMASCOT®-vuorin myös muista mallistoista.

MASCODRY®

Pääse eroon kosteudesta

Kehosta irtoaa valtavasti lämpöä ja kosteutta sen ollessa liikkeessä. Kosteus kannattaa johtaa ulos keholta, jottei se jää iholle, sillä läpimärkänä olo johtaa helposti kehon tahattomaan viilenemiseen. Oikeat vaatteet auttavat mukavan tunteen säilymiseen korkeassakin aktiviteettitasossa, sillä ne johtavat kosteuden nopeasti pois iholta. MASCOTilla on MASCODRY®-materiaalista valmistettuja vaatteita, jotka toimivat juuri näin. Ja näin sinä voit keskittyä itse töihin.

Laatu 826 - 95 % polyesteri/5 % elastaani, (MASCODRY®)

Bearnylon®

Kylmässä kulutusta kestävä

Bearnylon® on vettä ja likaa hylkivä sekä kulutusta erittäin kestävä materiaali, jota käytetään pääasiassa MASCOTin talvivaatteiden pintamateriaalina. Bearnylon® tekee tuotteista pitkäikäisiä ja siinä on eristäviä ominaisuuksia, kun siihen yhdistää vuoren.

Laatu 620 - 60 % puuvilla/40 % nailon

MASCOTEX®

Täydellinen suoja tuulta ja vettä vastaan

Kun sataa paljon, on todellakin käyttöä MASCOTEX®-asuille. MASCODRY® on kangas, jossa on hengittävä laminaatti toisella puolella, ja tämän ansiosta se on vesitiivis. Sillä on EN-343-sertifikaatti, joka myönnetään sateelta suojaavalle vaatetukselle. Kun MASCOT® valmistaa vaatteita MASCOTEX®-kankaasta, kaikki saumat sinetöidään kuumennettavalla teipillä. Näin taataan, että sinun MASCOTEX®-tuotteesi on sataprosenttisen vesitiivis. Ja samalla se on kuitenkin hengittävä, joten voit painaa arjessa täysillä.

Laatu 025, 650 ja 880

PyroPro®

Suojaa kuumuutta ja liekkejä vastaan

PyroPro® on MASCOTin antistaattinen, haponkestävä ja palosuojakäsitelty kangas, jota käytetään MASCOT® MULTISAFE -mallistossa. Se on saatu paloa kestäväksi kemiallisen käsittelyn ansiosta. Kangas suojaa myös valokaarilta ja soveltuu satunnaiseen hitsaukseen. Tästä metritavarasta ommellut tuotteet on hyväksytty seuraavien normien mukaisesti: EN 531/EN ISO 11612 (A1, B1, C1, E1), EN 533/EN ISO 14116 (indeksi 3/50x75 °C), EN 1149-3, EN 1149-5, ENV 50354/EN 61482-1-2 (luokka 1), EN 470-1/EN ISO 11611 ja EN 13034.

Laatu 135 - 87 % puuvilla/12 % polyamidi/1 % hiilikuitu

Thermax®

Maksimaalinen suoja kylmältä

Thermax® on MASCOT®:n kehittämä eristävä, kolmekerroksinen materiaali. MASCOT® käyttää Thermax®-kangasta lämpöalusvaatteissa, sillä se eristää lämpöä todella hyvin. Kangaslaatu on kehitetty erittäin kylmiin olosuhteisiin sekä paikoillaan tehtävään työhön viileässä ympäristössä. Se on rakennettu niin, että polyesteriä oleva sisäpuoli kanavoi kosteuden keholta pintakerroksen puuvilla- ja modaalikuituihin niin, että iho tuntuu aina kuivalta. Tässä kankaassa on lisäksi eristävä ulkokerros, joka pitää sinut lämpimänä.

Laatu 380 - 55 % polyesteri/23 % modaali/22 % puuvilla

Tekstiilibrändit

Dyneema® - Terästäkin vahvempi

Tietyt tilanteet edellyttävät erinomaista kulutuksenkestävyyttä. Käyttäessään Dyneema®-kuitua yhtenä polvitaskujen materiaalina MASCOT yhdistää keveyteen sellaisia ominaisuuksia kuin joustavuuden ja erittäin hyvän kulutuksenkestävyyden. Supervahva ja erittäin kestävä Dyneema®-kuitu lisää polvitaskujen kestävyyttä ja säilyttää silti housujen mukavuuden polviasennossa työskenneltäessä.

Käytetään polvitaskuissa sekoitteena, joka sisältää myös Kevlar®- ja CORDURA®-materiaaleja.

CORDURA®

CORDURA® arkiseen kulumiseen

Hyvä kulutuksenkestävyys on a ja o, kun tehdään työtä kovalla tahdilla. Riipputaskujen ja mittataskujen tulee kestää se, että työkaluja, nauloja ja ruuveja laitetaan sisään ja otetaan pois lukemattomia kertoja päivän aikana. MASCOT varmistaa kulutuksenkestävyyden muun muassa käyttämällä paljon CORDURA®-materiaalia kaikissa kulutukselle alttiissa kohdissa kuten polvi-, riippu- ja mittataskuissa. Cordura® on nimittäin seitsemän kertaa kestävämpi kuin esim. puuvilla. Käytämme 1000D CORDURAa (laatu 11) sekä 500D CORDURAa (laatu 12).

Laatu 11 og 12 - 100 % polyamidi (CORDURA®, Teflon®-käsitelty)

Kevlar®

Pistonkestävä

Työvaatteet kuluvat tietyistä kohdista todella paljon. Näihin paikkoihin tarvitaan lisävahvikkeita, jotta työvaate olisi pitkäikäinen. MASCOT on lisännyt Kevlar®-kangasta kovalle kulutuksen joutuviin kohtiin kuten esim. puukkotaskun pohjalle. Kevlar® on yksi markkinoiden kestävimpiä materiaaleja mitä tulee pistonkestävyyteen. Sitä käytetään mm. luotiliiveissä.

Käytetään vahvistamaan polvia ja taskujen pohjia

null

Kosteuden läpäisyn mestari

COOLMAX® on markkinoiden johtava kosteutta siirtävä tuote. Siksi MASCOT käyttää COOLMAX®-kangasta ihoa vasten pidettävissä vaatteissa eli alusvaatteissa ja sukissa. COOLMAX® siirtää välittömästi kosteuden iholta ja jakaa sen suuremmalle pinta-alalle seuraavaan vaatekerrokseen. Näin COOLMAX® saa ihon tuntumaan kuivalta eikä keho turhaan viilene. Valitsemalla kankaaseesi Coolmaxia ja villaa (laatu 871) saat samaan tuotteeseen kaksi eri toimintoa: tehokkaan hien poiskuljetuksen ja ylimääräisen lämpökerroksen. COOLMAX®-tuotteet ovat pehmeitä, helppoja pestä ja nopeasti kuivuvia.

Laatu 350 og 871 - 100 % polyesteri (COOLMAX®) ja 80 % polyesteri (COOLMAX®)/20 % villa

TENCEL®

Viilentäviä, pehmeitä ja kestäviä työvaatteita

Kuvittele millaista olisi pitää työvaatteita, jotka olisivat samalla sekä kestäviä ja laadukkaita että pehmeitä ja mukavan viileitä päällä. Sitten tiedät millaista on pitää päällään kangasta nro 203, jossa on käytetty TENCELiä®. TENCEL® on luonnollinen materiaali, jossa on hyödynnetty puun kuituja. Vaatteissa käytettynä TENCEL® imee erittäin hyvin kosteutta ja jättää viileän tunteen. MASCOT oli ensimmäinen joka alkoi käyttää TENCEL®:iä työvaatteiden valmistuksessa, mutta sitä on kuitenkin jo vuosia käytetty huippu-urheilijoiden vaatetuksessa. Kun TENCEL®-kuituun yhdistetään polyesteriä, saadaan aikaan erittäin kestävä kangas.

Laatu 203 - 70 % polyesteri/30 % viskoosi (TENCEL®)

Outlast®

Lämpöä ohjaavat vaatteet

Ainutlaatuinen Outlast®-materiaali kehitettiin alkujaan NASAn avaruusohjelmaan. Nyt MASCOT käyttää Outlastia takkien vuorikankaana. Sen ansiosta vaatteessa on eräänlainen sisäinen lämmönohjausjärjestelmä, jonka ansiosta keho pysyy koko ajan miellyttävän lämpimänä. Ylimääräinen kehonlämpö siirtyy ja varastoituu vaatteessa oleviin mikrokapseleihin. Kehon lämpötilan laskiessa lämpöä vapautuu ja sitä ohjataan uudelleen kehon pintaan. Tällä tavoin vaate ohjailee lämpöä ja hien eritystä.

Käytetään vuorikankaana MASCOT® Frontera -vaatteissa

Teflon®

Kestävää näkyvyyttä

Teflon® on tärkeä osa monissa MASCOTin heijastavissa tuotteissa. Teflon® on suojaava käsittely, joka imeytyy kuituihin ja saa kankaan hylkimään useimpia vesi- ja öljypohjaisia nesteitä. Kun heijastava vaate on likaa hylkivä, se näkyy myös paremmin. Koska näkyvyys on ratkaiseva turvallisuustekijä monissa töissä, Teflon® on loistava keksintö kaikille, jotka työskentelevät liikenteen tai liikkuvien koneiden parissa.

Joissain tuotteissa käytetään laatuja 860, 660 ja 470

Jalkinemerkkiä

Patentoitu Boa®-kiinnitys

Boa® on näppärä kiinnityssysteemi ja vaihtoehto perinteisille nauhoille. Boa® koostuu mekaanisesta pyörästä johon on liitetty ruostumattomasta teräksestä valmistetut vaijerit. Kun pyörää käännetään, kenkä sulkeutuu, ja kun pyörää nostetaan, kenkä avautuu. Boa® on erityisen kätevä kun joudut pukemaan ja riisumaan kengät useita kertoja päivän aikana.

SympaTex®

SympaTex®-kalvo

SympaTex®-kalvolla varustetut jalkineet ovat hengittävät ja vedenkestävä. Täyttääkseen standardin jalkineiden on kestettävä vettä vähintään 12 tuntia. SympaTex® täyttää vaatimuksen.

Thinsulate™

Thinsulate™-eristys

Thinsulate™ Insulation on eristävä kalvo, joka hengittää, hylkii vettä ja pitää jalat lämpiminä.

Vibram®

Vibram® kumipohja

Vibram® kumipohjat ovat erittäin korkealaatuiset ja suunniteltu erityisesti MASCOT-turvajalkineille. Jalkineet, joissa on Vibram® kumipohja, tarjoavat käyttäjälleen lisäarvoa erinomaisella kestävyydellään ja erittäin hyvällä pidollaan.

Materiaalit

Canvas - Rosoisen trendikäs kulutusta kestävä canvas-kangas

Canvas-kankaan pintarakenne antaa kankaalle erilaisen, karhean ja nykyaikaisen siistin ilmeen. Se on erittäin hyvin kulutusta kestävä, ja 010-laatuun (käytetään MASCOT® YOUNG ja MASCOT® HARDWEAR -mallistoissa) on lisätty hieman venyvyyttä poikittaissuuntaan, ja sen huomaan erityisesti esim. polvistuessaan, jolloin housut antavat hiukan periksi. Metritavara 010 on 310 g/m² painollaan MASCOTin järein polyesteristä/puuvillasta valmistettu kanavakangas. Jos vaatteen on oltava kevyempi, houkutteleva vaihtoehto on metritavara 154, jonka paino on 260 g/m².

Laatu 010 - 65 % polyesteri/35 % puuvilla

Puuvilla - Sataprosenttinen luonnonmateriaali

100 % puuvillaa eli luonnonmateriaalia sisältävällä kankaalla on aivan erityisiä ominaisuuksia. Puuvilla on pehmeää ja erittäin miellyttävä käyttää. Se kestää pesun jopa 95 C-asteessa. Puhdas puuvillavaate on ihan ehdoton esim. raskaassa teollisuudessa kuumissa, hehkuvissa paikoissa.

Laatu 630 - 100 % puuvilla

Twill - Kaikkien aikojen hitti

430-laatu on yksi MASCOTin eniten myytyjä kankaita kautta aikojen. Se on edelleen yhtä käyttökelpoinen kuin 10 vuotta sitten ja sitä käytetään monipuolisesti eri aloilla ja erityyppisissä töissä. Polyesterin ja puuvillan sekoitus muodostaa tukevan kankaan, joka pitää hyvin värinsä ja muotonsa toistuvien pesujen ja kuivausten jälkeenkin. Metritavara 430 on 310 g/m² painollaan MASCOTin järein polyesteristä/puuvillasta valmistettu twill-kangas. Keveymmistä kankaista löytyy myös useita vaihtoehtoja: Metritavara 442 (paino 270 g/m²), metritavara 330 (paino 245 g/m²) ja metritavara 230 (paino 205 g/m²).

Laatu 430 - 65 % polyesteri/35 % puuvilla

Quilt - Pehmeä lämpökangas

Quiltista eli tikkikankaasta valmistetut tuotteet ovat tunnetusti pehmeitä ja eristäviä, ja sitä on jo vuosia käytetty eristävänä kerroksena monien eri toimialojen työvaatteissa. MASCOTilla on lukuisia eri paksuisia ja värisiä lämpökankaita. Tikkikangas koostuu kolmesta kerroksesta. Kahden uloimman, kulutusta kestävän kerroksen välissä on polyestervanua, joka antaa kankaalle eristyskykyä. Kaikki kolme kangasta hitsataan yhteen ultraäänellä. Tällä tavoin metritavara on erittäin laadukasta ja kestävää.

Laatu 300, 370, 450, 490, 590, 707, 905, 997

MASCOT® Multisafe fabric

Monisuojavaatteet

Antistaattinen, haponkestävä, tulta estävä ja likaa hylkivä kangas. Ratkaiseva etu on, että tulta estävät ominaisuudet ovat langassa, josta kangas on kudottu. Kangas on siis pysyvästi palonkestävää eikä ominaisuus heikkene pesussa. Kangas on sekä pehmeää että miellyttävää yllä. Vahva kulutuksen- ja repäisynkestävyys. Hyväksyntä: EN ISO 11612 (A1, A2, B1, C1, E1, F1), EN ISO 11611 - lk. 1 - A1, A2 EN 1149-3, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 13034 ja EN ISO 20471 - lk 2. Talvivaatteet kankaasta 217 ovat myös hengittäviä, tuulen- ja vedenpitäviä normien EN 343 ja EN 342 mukaan.

Laatu 216 ja 217 – 60% modakryyli/39% puuvilla/1% hiilikuitu
(217 = hengittäviä, tuulen- ja vedenpitäviä)

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Oeko-tex

CORDURA logo

 Boa®

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Puh. +358 753267950 · Faksi  +45 8724 4701 · SE/Y-TUNNUS 1386 3385
Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang
Danmark

Puh. +45 8724 4700
Faksi  +45 8724 4701
SE/Y-TUNNUS 1386 3385