Footwear
MASCOT® WORKWEAR

Turvajalkineiden merkinnät

Pikainen katsaus erilaisiin turvajalkineisiin. Kaikki MASCOTin sandaalit, saappaat ja kengät on merkitty pienillä kuvakkeilla. Täältä näet, mitä kuvakkeet tarkoittavat.

Rakennus, korjaus, tuotanto

Etsi tätä merkkiä, jos olet töissä käsityö- tai rakennusalalla esimerkiksi puuseppänä, sähköasentajana, maalarina, asentajana jne.

Urakoisijat ja rakennusala

Tämä merkki auttaa sinua löytämään tukevat ja kulutuksenkestävät jalkineet, jos olet muurari, putkimies tai yrittäjä, joka työskentelee purkutyömailla tai vastaavilla aloilla.

Kevyt teollisuus ja kuljetusala

Tämä merkki ohjaa sinut löytämään jalkineita, jotka sopivat sähkö- ja asennustöihin, varastolle, kuljetukseen ja niihin liittyville aloille.

Raskas teollisuus

Etsi tätä merkkiä, jos työskentelet metallitöissä, konetuotannossa tai seppänä.

ESD

ESD

ESD-hyväksytyssä kengässä on ESD-hyväksytty pohjallinen. Tällä merkinnällä varustettu jalkine johtaa staattisen sähköisyyden pois kehosta.

Uskomattoman pitävä pohja

Kengän pohjassa on uskomaton pito tehokkaalla liukuestolla. Pohja on läpäissyt sekä SRA-testin (pesuainetta keraamisella pinnalla) että SRB-testin (öljyä teräspinnalla), joten se sai automaattisesti SRC-merkinnän, joka on paras mahdollinen pidon normi.

Joustava

Jalkineet, joissa on tämä symboli, ovat erittäin taipuisat ja sopivat kyykyssä ja polviasennossa tehtävään työhön. Voit liikkua vapaasti koko työpäivän ajan. Vapauta jalkasi.

Kevyt

Symboli merkitsee, että turvajalkineet ovat keskimääräistä kevyemmät. Valitse jalkineet, joissa on tämä symboli, kun etsit joustavia ja kevyehköjä turvajalkineita.

Metallittomat jalkineet

Tällä merkillä varustetut jalkineet ovat täysin metallittomia. Naulasuoja, varvassuoja ja nauharenkaat eivät sisällä metallia. Jalkineet soveltuvat siten erinomaisesti esimerkiksi lentokentillä työskenteleville.

Vettähylkivä päällinen

WRU (Water Repellent Upper) tarkoittaa vettä hylkivää pintaa.

Ergonominen komposiittivarvassuoja

Varvassuoja suojaa varpaita iskuilta ja paineelta, testattu 200 jouleen asti (EN 12568). Komposiittivarvassuoja ei sisällä metallia. Komposiitti ei ole lämpöä johtava materiaali. Sen vuoksi se tarjoaa mukavuutta sekä kylmissä että lämpimissä ympäristöissä.

Ergonominen alumiinikärki

Kärkisuojan tarkoituksena on suojata varpaita ulkoisilta iskuilta ja paineelta. Suojan on testattu kestävän 200 joulen iskuja ja painetta. Ergonomisesti oikein muotoillussa alumiinisessa kärkisuojuksessa varpaat mahtuvat liikkumaan esim. polvistuessa ja se suojaa hyvin myös iso- ja pikkuvarvasta.

MS3-tekstiili

MASCOT® FOOTWEAR -jalkineissa on erikoistekstiilistä valmistettu naulaanastumissuoja. Naulasuoja on ISO-sertifioitu SFS-EN 20345 -standardin mukaisesti, ja täyttää S3-jalkineiden vaatimukset. Tekstiilinaulasuojan etuja ovat jalkineen joustavuus, tehokas suoja kylmää ja kuumaa vastaan sekä hyvä käyttömukavuus.

Teräksinen pistosuoja

Jalkineen pohjassa on ohut teräslevy, joka estää nauloja ja teräviä esineitä tunkeutumasta jalkineeseen ja jalkaan. Teräksinen naulaanastumissuoja on testattu EN 12568 -standardin mukaisesti.

Jäykiste

Pohjajäykiste on valmistettu jäykästä nailonista.  Se tukee jalan keskiosaa ja varmistaa, että jalkine taipuu oikeasta kohdasta.

Jälkiä jättämätön ulkopohja - ei tahraa

Etsi tätä merkkiä, kun haluat olla aivan varma, että jalkineesi eivät jätä jälkiä lattiaan tai muuhun alustaan. Tällä merkillä varusteissa jalkineissa on PU/PU-pohja, joka ei tahraa.

PU/TPU-pohjamateriaali, kestää 120°C

Comfort-pohja on valmistettu PU:sta ja juoksupohja TPU:sta. Pohjat kestävät 120°C. TPU on erittäin hyvin kulutusta kestävää termoplastista polyuretaania. Kaikki MASCOTin PU/TPU –pohjat ovat öljyn- ja bensiinin kestäviä.

PU/PU-pohja, kestää 140°C

Sekä välipohja että ulkopohja on valmistettu PU:sta. Pohjat kestävät 140°C. PU on vaahdotettua polyuretaania, joka vaimentaa iskuja tehokkaasti eikä luista. Kaikki MASCOTin PU/PU–pohjat ovat öljyn- ja bensiininkestäviä.

PU/kumipohja, kestää 300°C

Välipohja on valmistettu PU:sta ja ulkopohja kumista. Kumi on erittäin lämmönkestävää ja kestää jopa 300°C kontaktilämpöä. Kaikki MASCOTin PU/kumi –pohjat kestävät öljyä, bensiiniä ja tiettyjä kemikaaleja.

Pohja kestää öljyä, bensiiniä ja tiettyjä kemikaaleja

Pohja kestää öljyä, bensiiniä ja tiettyjä kemikaaleja.

Iskuja vaimentava välipohja

Kaikissa MASCOT-välipohjissa on iskunvaimennus koko pohjan alueella. Tämä takaa hyvän käyttömukavuuden.

Pronose

ProNose on pintanahan päällä olevan ylimääräisen kärkivahvikkeen nimi. Jalkineen kärkeen suihkutettu vahvike parantaa huomattavasti jalkineen kestävyyttä ja käyttöikää. Jalkine soveltuu polvilla työskentelyyn.

Tarttumakuvio

Pohjan profiili estää liukastumisen tikkailla.

Nilkkasuojus

Nilkkaa suojelee sivuilta tulevilta iskuilta MASCOTin erikoisvalmisteinen nilkkasuojus. Se suojaa telaluuta jalkineen sisä- ja ulkosivulla.

 

Have a safe day!
 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Puh. +358 753267950 · Faksi  +45 8724 4701 · SE/Y-TUNNUS 1386 3385
Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang
Danmark

Puh. +45 8724 4700
Faksi  +45 8724 4701
SE/Y-TUNNUS 1386 3385