MASCOT® WORKWEAR

Merkinnät

Työvaatteet

Hengittävä

Vedenpitävän vaatteen hengittävyys on olennaista, jos tekee hikistä työtä viileissä olosuhteissa. Jos kosteus ei pääse haihtumaan, se imeytyy vaatteisiin. Kosteissa vaatteissa tulee äkkiä kylmä.

Eristävä

Kun vaatteessa on tämä symboli, se pitää sinut lämpimänä kylmässä ympäristössä.

Nopeasti kuivuva

Kosteutta siirtävien vaatteiden tulee kuivua nopeasti, muuten hiki jää kankaan ulkopinnalle ja voi johtaa palelemiseen. Nopeasti kuivuvasta materiaalista hiki haihtuu nopeasti kokonaan. Kosteutta siirtävä ja nopeasti kuivuva vaate takaa parhaan mahdollisen mukavuuden riipumatta aktiviteettitasosta.

Saumaton

Symbolia käytetään sivusaumattomissa vaatteissa, yleensä alusvaatteissa. Sivusaumattomat vaatteet ovat käytössä mukavia, koska niissä ei ole saumoja tai etikettejä, jotka voivat ärsyttää tai hiertää.

Likaa hylkivä

Jotta fluoresoivat vaatteet olisivat huomiota herättäviä, niiden tulee olla puhtaita. Se ei aina ole ihan helppoa. Siksi MASCOT tarjoutuu pitämään ne puhtaina. Teflon® -käsittely tekee vaatteista likaa hylkivät, jolloin kirkas väri pysyy pidempään huomiota herättävänä.

Magneetti

Magneetit mahdollistavat helpon sulkemisen, esimerkiksi rintataskuissa tai ruuvien ja kärkien säilyttämisen riipputaskuissa. Henkilöt joilla on tahdistin tai ICD eivät voi käyttää tuotteita joissa on magneetteja. Magneettisuudelle herkät esineet on pidettävä poissa magneeteista.

Kevyt

Tämä symboli ilmoittaa, että työvaate on kevyt ja eikä ole niin vahvaa kangasta kuin yleensä käytetään MASCOT tuotteissa. Voit valita tällä symbolilla varustettuja tuotteita jos etsit kevyttä laatua, esimerkiksi työskentelet sisätiloissa ja/tai lämpimissä olosuhteissa.

Vettähylkivä

Vaatteissa joissa on tämä symboli on valmistettu vedenpitävästä materiaalista. Kuitenkin on mahdotonta tietyillä materiaaleilla suojata saumoja teippaamalla. Tästä syystä tuotetta ei voida luokitella 100% vedenpitäväksi, vain vettähylkiväksi.

Ergonominen malli

Kaikki MASCOTin vaatteet on tietenkin tehty liikkumista varten. Jos kuitenkin haluat olla varma, että vaatteesi tukevat ja auttavat sinua työssäsi sekä istuvat kaikissa asennoissa, kannattaa valita ergonominen malli vaate. Siinä on tilaa kurkotella, polvistella jne.

Riipputaskut

Välttämätön työkalu sinulle, joka käytät nauloja, ruuveja ja poranteriä. Valitse tasku, jossa on magneetti yläosassa, niin sinun ei tarvitse kaivella taskun pohjia tarvikkeita etsiessäsi. Riipputaskuja voi myös ostaa erikseen.

Polvitaskut

Jos käytät työssäsi polvisuojia, tiedät miten tärkeää mukava työasento on. MASCOTin polvitaskujen muotoilu takaa, että polvisuoja on aina oikealla paikalla polvistuessasi.

Hikeä läpäisevä

Useimmat materiaalit voivat imeä hikeä. Muutamat materiaalit pystyvät vielä parempaan – ne kuljettavat hien pois, jolloin ihoa vasten oleva vaatekerros ei tunnu kostealta eikä kylmältä. Hikeä läpäisevä materiaali ihoa vasten on ehdoton kovassa menossa.

Heijastintehosteet

Eri puolilla työasua olevat pienet heijastavat tehosteet voivat olla ratkaisevia turvallisuutesi kannalta. Riippumatta siitä missä olet töissä, voit aina välillä joutua liikennöidylle alueelle. Siellä heijastimet parantavat oleellisesti näkyvyyttäsi.

Muotoon ommeltu

Useimmissa MASCOTin vaatteissa on normaali, tilava malli. Viime aikoina on kuitenkin ollut kysyntää etenkin kapeista yläosista. Etsi vaatteista tämä symboli, kun toivot niiden olevan tyköistuvia.

Kolminkertainen sauma

Kolminkertainen sauma kestää kovaakin kulutusta. MASCOT sijoittaa niitä kaikkein kovimmalle kulutukselle altistuville paikoille kuten kyynärpäihin ja lahkeiden sisä- ja ulkosaumoihin. Se pidentää vaatteesi käyttöikää huomattavasti.

Vedenpitävä

100 %. Symboli takaa, että MASCOTin vedenpitävät tuotteet eivät päästä tippaakaan läpi. Vetoketjut ovat vedenpitäviä, ja saumat on teipattu sisäpuolelta.

Tuulenpitävä

Kun vaatteesi on tuulenpitävä, on helpompi pysyä lämpimänä. Varmista, että tuotteessa on tämä symboli, kun et halua tuulen pilata päivääsi.

Turvajalkineet

ESD

ESD

ESD-hyväksytyssä kengässä on ESD-hyväksytty pohjallinen. Tällä merkinnällä varustettu jalkine johtaa staattisen sähköisyyden pois kehosta.

Uskomattoman pitävä pohja

Kenkä on erittäin pitävä. Pohja on läpäissyt sekä SRA-testin (pesuainetta keraamisella pinnalla) että SRB-testin (glyserolia teräspinnalla), joten se sai automaattisesti SRC-merkinnän, joka on paras mahdollinen pidon normi.

Komposiittivarvassuoja

Varvassuoja suojaa varpaita iskuilta ja paineelta, testattu 200 jouleen asti (EN 12568). Komposiittivarvassuoja ei sisällä metallia. Komposiitti ei ole lämpöä johtava materiaali. Sen vuoksi se tarjoaa mukavuutta sekä kylmissä että lämpimissä ympäristöissä.

Ergonominen alumiinikärki

Kärkisuojan tarkoituksena on suojata varpaita ulkoisilta iskuilta ja paineelta. Suojan on testattu kestävän 200 joulen iskuja ja painetta. Ergonomisesti oikein muotoillussa alumiinisessa kärkisuojuksessa varpaat mahtuvat liikkumaan esim. polvistuessa ja se suojaa hyvin myös iso- ja pikkuvarvasta.

Kärjen teräsvahvike

Kärkisuojan tarkoituksena on suojata varpaita ulkoisilta iskuilta ja paineelta. Suojan on testattu kestävän 200 joulen painetta (SFS-EN 12568).

TPU-vahvistus

TPU-vahvike on pintanahan päälle ommeltu ylimääräinen kärkivahvike. Vahvike parantaa huomattavasti jalkineen kestävyyttä ja käyttöikää.

Pronose

ProNose on pintanahan päällä olevan ylimääräisen kärkivahvikkeen nimi. Jalkineen kärkeen suihkutettu vahvike parantaa huomattavasti jalkineen kestävyyttä ja käyttöikää. Jalkine soveltuu polvilla työskentelyyn.

Nilkkasuojus

Nilkkaa suojelee sivuilta tulevilta iskuilta MASCOTin erikoisvalmisteinen nilkkasuojus. Se suojaa telaluuta jalkineen sisä- ja ulkosivulla.

Teräksinen pistosuoja

Jalkineen pohjassa on ohut teräslevy, joka estää nauloja ja teräviä esineitä tunkeutumasta jalkineeseen ja jalkaan. Teräksinen naulaanastumissuoja on testattu EN 12568 -standardin mukaisesti.

MS3-tekstiili

MASCOT® FOOTWEAR -jalkineissa on erikoistekstiilistä valmistettu naulaanastumissuoja. Naulasuoja on ISO-sertifioitu SFS-EN 20345 -standardin mukaisesti, ja täyttää S3-jalkineiden vaatimukset. Tekstiilinaulasuojan etuja ovat jalkineen joustavuus, tehokas suoja kylmää ja kuumaa vastaan sekä hyvä käyttömukavuus.

Tarttumakuvio

Pohjan profiili estää liukastumisen tikkailla.

Geelityyny

Pitkulainen monitoimilenkkituki on valmistettu jäykästä nailonista. Lenkkituki tukee jalan keskiosaa ja varmistaa, että jalka taipuu oikeasta kohdasta.

PU/TPU-pohjamateriaali, kestää 120°C

Comfort-pohja on valmistettu PU:sta ja juoksupohja TPU:sta. Pohjat kestävät 120°C. TPU on erittäin hyvin kulutusta kestävää termoplastista polyuretaania. Kaikki MASCOTin PU/TPU –pohjat ovat öljyn- ja bensiinin kestäviä.

PU/PU-pohja, kestää 140°C

Sekä välipohja että ulkopohja on valmistettu PU:sta. Pohjat kestävät 140°C. PU on vaahdotettua polyuretaania, joka vaimentaa iskuja tehokkaasti eikä luista. Kaikki MASCOTin PU/PU–pohjat ovat öljyn- ja bensiininkestäviä.

PU/kumipohja, kestää 180°C

Välipohja on valmistettu PU:sta ja ulkopohja kumista. Kumi on erittäin lämmönkestävää ja kestää jopa 180°C. Kaikki MASCOTin PU/kumipohjat ovat öljyn- ja bensiininkestäviä ja sekä tiettyjä kemikaaleja kestäviä.

PU/kumipohja, kestää 300°C

Välipohja on valmistettu PU:sta ja ulkopohja kumista. Kumi on erittäin lämmönkestävää ja kestää jopa 300°C kontaktilämpöä. Kaikki MASCOTin PU/kumi –pohjat kestävät öljyä, bensiiniä ja tiettyjä kemikaaleja.

MASCOTEX®

MASCOTEX®-pintamateriaalissa olevan kalvon ansiosta jalkine on hengittävä ja vedenpitävä. Vedenpitäviä jalkineita koskevan standardin mukaisen jalkineen tulee kestää vettä vähintään neljä tuntia. MASCOTEX® on tämän standardin mukainen.

Vettähylkivä päällinen

WRU (Water Repellent Upper) tarkoittaa vettä hylkivää pintaa.

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Puh. +358 753267950 · Faksi  +45 8724 4701 · SE/Y-TUNNUS 1386 3385
Mascot International A/S
Julsoevej 100
8600 Silkeborg
Danmark

Puh. +45 8724 4700
Faksi  +45 8724 4701
SE/Y-TUNNUS 1386 3385