MASCOT® WORKWEAR

Antaa pakkasten paukkua!

10. marraskuu 2010
Kylmässä, märässä ja tuulisessa säässä työskentely ei aina ole herkkua, mutta sään ei pitäisi olla ratkaiseva tekijä työssä viihtymisessä.

 

 

Muista kerrospukeutuminen, niin työpäivä sujuu mukavasti ja pysyt lämpimänä. Näin voit aina vähentää tai lisätä vaatteita, kun lämpötila tai työolosuhteet muuttuvat. Muista myös valita tarkoitukseen sopivat turvajalkineet.

Alusasu:
Alimpana ihoa vasten kannattaa olla olevaa joustavaa materiaalia, jonka tulee ennen kaikkea olla hikeä läpäisevää. Sen tulee toimia kuin toinen iho, eikä alusvaate saa koskaan tuntua märältä ihoa vasten. Toiminnallisten alusvaatteiden paras ominaisuus on kosteuden nopea siirto pois iholta suuremmalle alueelle, josta kosteus siirtyy seuraavaan vaatekerrokseen. Alusvaatteiden eristävien ominaisuuksien määrän voi itse valita omien mieltymysten mukaan. Valitse esim. villaa sisältävät alusvaatteet, jos haluat todella lämpimän olon.
Villaa sisältävä aluspaita on MASCOT® Logrono.
Erittäin ohut bambukuitua sisältävä aluspaita on MASCOT® Parada.

Välikerros:
Seuraavat vaatekerrokset pitävät sinut lämpimänä. Kun puet kerroksittain t-paitoja, pikeepaitoja, collegepaitoja, työtakkeja tai huppareita, voit aina riisua kerroksen tai pari työolosuhteiden muuttuessa työpäivän mittaan. Muista varmistaa, että nämä kerrokset peittävät myös niskan ja kaulan, ja että hihat ovat riittävän pitkät, ettei ranteet palele. Verisuonet ovat ranteissa ihan pinnalla, ja jos kylmetät ranteesi, verenkierto kuljettaa kylmän ympäri kehoasi.
Hyödynnä tuotehaun rastitettavat vaihtoehdot etsiessäsi collegepaitoja, huppareita tai työtakkeja.

 
MASCOT® Parada -aluspaita bambukuiduilla ja MASCOT® Alfaro -talvitakki

 

 

Päällysvaatteet:
Päällysvaatteiden valinnassa on kaksi tärkeää tekijää. Pitää ottaa huomioon työkaluille tarvittavat taskut ja lenkit, ja sitten pitää huomioida työympäristön sääolosuhteet. Valitse tuulen- ja vedenpitäviä vaatteita, jos työskentelet ulkona vaihtelevissa lämpötiloissa. Vaatteiden hengittävyys on myös suuri etu, jos joutuu liikkumaan työssään. Jos joutuu vain satunnaisesti oleskelemaan ulkotiloissa, kannattaa valita työvaatteiden päälle puettava sadeasu kokonaan vesitiiviin työasun sijaan. Kun valitset irrotettavalla vuorilla varustetut päällysvaatteet, voit säädellä lämpötilaa olosuhteiden mukaan ja käyttää talvitakkia myös kevään sateisessa ja lämpimässä säässä.
Ennen kaikkea tulee valita juuri sinulle sopivat vaatteet. Valitse sen malliset vaatteet, jossa itse viihdyt, oli se sitten pitkä ulkoilutakki tai lyhyt pilottitakki – tai jotain siltä väliltä. Ota huomioon myös hupun tarve. Kaikkia erilaisia asuja on saatavana myös heijastavina versioina.
Katso kaikkia MASCOTin takkeja . Jos tarvitset hyvän jokasään takin, joka on samanaikaisesti lämmin, tuulenpitävä, vedenpitävä ja hengittävä, suosittelemme esim. MASCOT® Alfaro

Pidä jalat lämpiminä
Talvi on saapasaikaa – ainakin jos joudut työskentelemään ulkona. Kun ilmat kylmenevät, turvajalkineiden valinnassa on huomioitava muutamia asioita. Jos sinulla on ongelmana kylmäsillan muodostuminen naulaanastumissuojan kautta, valitse turvajalkine, jonka naulaanastumissuoja on valmistettu muusta kuin teräksestä, esim. tekstiilistä. Jos työskentelet kosteissa, märissä tai mutaisissa olosuhteissa, sinun kannattaa valita jalkine, jossa on käytetty vedenkestävää erikoistekstiiliä.
Talvella saattaa olla milloin märkää, milloin liukasta tai kuraista. Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että tasapaino pysyy kaikissa työtilanteissa. Parhaimman turvan liukastumiselta saat, kun kengänpohjan profiili on oikein muotoiltu ja sen kuviointi on tarpeeksi syvä. Materiaali on myös tärkeä. Kumipohjassa on kunnolla pitoa. Valitse SRC-merkitty jalkine, sillä ko. jalkineen pohjan pitävyys täyttää standardin vaatimusten korkeimman tason. Lisäksi pitää varmistaa, että jalkine on kunnolla sidottu kiinni, jotta se pysyy hyvin jalassa.

Suosittelemme MASCOT® Kamet -jalkinetta, jos haluat vedenpitävän saappaan tekstiilinaulaanastumissuojalla.
Jos todella haluat erittäin pitävän jalkineen, valitse joku uusimmista malleista kuten esim. MASCOT® Elbrus tai MASCOT® Elgon, joissa on kumipohjat ja jotka täyttävät SRC-standardin korkeimman luokan vaatimukset.
Muista myös valita laadukkaat sukat, jotka tukevat hyvin jalkaa. Niiden tulee olla erittäin joustavat ja istua hyvin jalassa. Jos sukat liukuvat alaspäin, niiden aiheuttamat poimut voivat aikaansaada hiertymiä. Valittavana on eri pituisia ja -paksuisia sukkia
 

 

MASCOT® Asmara -sukat ja MASCOT® Kamet -turvasaappaat

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Puh. +358 753267950 · Faksi  +45 8724 4701 · SE/Y-TUNNUS 1386 3385
Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang
Danmark

Puh. +45 8724 4700
Faksi  +45 8724 4701
SE/Y-TUNNUS 1386 3385