MASCOT® WORKWEAR

Yrityksen yhteiskuntavastuu oli merkittävässä roolissa MASCOTin sopimusneuvotteluissa

8. elokuu 2011
Danfossin 2 100 työntekijää Tanskassa ja useampi tuhat työntekijää muualla Euroopassa tulevat pukeutumaan uusiin työasuihin. Yritys on juuri solminut MASCOTin kanssa sopimuksen työvaatteiden toimituksesta. Yksi olennainen yhteistyön sinetöinyt tekijä oli MASCOTin yhteiskuntavastuullinen profiili.

 

Danfossin Tanskan työntekijät ovat parhaillaan tilaamassa vaatteita. Puolan 700 työntekijää ovat myös edenneet tilausvaiheeseen, ja seuraavaksi on vuorossa Espanjan myyntitiimi sekä yhtymän työntekijät Sloveniassa, Romaniassa ja Slovakiassa.

MASCOT toimittaa koko paketin
"MASCOT valittiin, sillä MASCOT pystyy toimittamaan koko paketin. Yritys pärjäsi hyvin kaikilla tärkeillä osa-alueilla", toteaa Lars Peter Christiansen, Danfossin alueellinen tuoteryhmäpäällikkö, joka on vastuussa työvaatteiden ostamisesta Länsi-Euroopan tuotantolaitoksille. "Tuotteen laatu ja toimitus ovat yksi asia. Yhtä tärkeää on löytää vastuullinen tavarantoimittaja, jolla on hyvät käytössäännöt", hän kertoo.

Yhteiskuntavastuu on ratkaiseva
Danfossilla painotetaan yrityksen sosiaalista vastuuta, ja vastaavasti he toivovat, että heidän tavarantoimittajiensa toimintatavat ovat myös yhteiskunnallisesti, eettisesti ja ympäristöllisesti vastuullisia. "Edellytimme, että tavarantoimittajat pystyvät dokumentoimaan yhteiskuntavastuunsa. Se, että MASCOTilla on kansainvälinen SA8000 -sertifikaatti oli merkittävä tekijä meidän aloittaessamme yhteistyön Tanskan Silkeborgin tavarantoimittajan kanssa", kertoo Lars Peter Christiansen.

Korkea laatu ja luotettava toimitus
Lars Peter Christiansen korostaa, että tietenkin tuotteillakin on merkitystä. Danfoss on testannut lukuisia MASCOT-tuotteita. Kolme osastoa käytti työvaatteita kahden kuukauden ajan varmistaakseen, että ne istuivat ja kestivät hyvin. Tietenkin myös tehokas logistiikka ja luotettava toimitus olivat merkittäviä tekijöitä MASCOTin valinnassa. "MASCOTilla on niin laaja perusvalikoima, ettei ollut tarvetta tilata erikoisvalmisteisia vaatteita. Työntekijämme tekevät monia hyvin erityyppisiä töitä, mutta silti niin kuljettajat kuin tuotantotyössä olevat ovat löytäneet asianmukaiset asut MASCOTin valikoimasta."

MASCOTilla iloitaan
MASCOTin myyntiyksikkö on lähiaikoina vieraillut Danfossilla. Myyntijohtaja Henrik Bach ja Etelä-Jyllannin asiakkuuspäällikkö René Bie ovat todella innoissaan uudesta yhteistyöstä: "Olemme tietenkin erittäin tyytyväisiä Danfossin kanssa solmittuun sopimukseen, sillä Danfoss on maineikas yritys, jolla on loistavat kehitysmahdollisuudet." MASCOTin omistaja ja toimitusjohtaja Michael Grosbøl tarkastelee yhteistyösopimusta myös toisesta näkökulmasta: "On hienoa, että muutkin yritykset pitävät sosiaalista ja eettistä vastuuta yhtä merkittävänä kuin me. Me MASCOTilla olemme sitä mieltä, että aina kannattaa kohdella ihmisiä hyvin ja toimia sosiaalisesti ja eettisesti oikein. Tällainen sopii yhteen myös MASCOTin muiden laatukriteerien kanssa. On myös hienoa nähdä, että yhteiskuntavastuumme dokumentointi osoittautuu olennaiseksi tekijäksi tämän kaltaisessa isossa tilauksessa", toteaa Michael Grosbøl.

 

 Danfoss
Danfoss on yksityisomisteinen maailmanlaajuinen yritys, joka valmistaa, markkinoi ja myy tuotteitaan kylmä-, lämpö- ja teollisuusaloille.Danfossilla on 79 tehdasta 22 maassa, ja niissä työskentelee yhteensä 24 000 työntekijää. Danfoss panostaa ympäristöasioihin. Kaikissa Danfossin tehtaissa tulee käyttää ympäristöasioiden hallintajärjestelmiä ja sertifioida ne kansainvälisen ISO 14001 -standardin mukaisesti. Danfoss on liittynyt UN Global Compact -jäseneksi ja tukee kymmentä vastuullisen yritystoiminnan periaatetta. Global Compact -periaatteet liittyvät ihmisoikeuksiin, työhön, ympäristöön ja korruption vastaisen toimintaan. Nämä kymmenen periaatetta ovat suuntaviivoina Danfossin yhteiskunta- ja ympäristövastuun raportoinnissa.

 Danfoss

 

MASCOT
Mascot International A/S on kansainvälinen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia työvaatteita ja turvajalkineita.Yhtiön liikevaihto ja tulot ovat kasvaneet nopeasti usean vuoden ajan. MASCOT on työvaatteiden markkinajohtaja Tanskassa ja yksi Euroopan johtavista brändeistä. MASCOTille on myönnetty useampia kansainvälisiä palkintoja. Viimeisin on Customer Value Enhancement Award -palkinto yli 700 eurooppalaisen työvaatteiden valmistajan sarjassa. MASCOT palkittiin erinomaisen asiakasarvon tuottamisesta.

MASCOT

 

 

 

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Puh. +358 753267950 · Faksi  +45 8724 4701 · SE/Y-TUNNUS 1386 3385
Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang
Danmark

Puh. +45 8724 4700
Faksi  +45 8724 4701
SE/Y-TUNNUS 1386 3385