MASCOT® WORKWEAR

MASCOT on todistetusti yhteiskuntavastuullinen

28. maaliskuu 2011
Äskettäin saamansa SA8000-sertifikaatin ansiosta MASCOT voi nyt todistaa panostavansa yhteiskuntavastuuseen. Vain muutamalle muulle tanskalaiselle yritykselle on myönnetty ko. sertifikaatti.

Sertifioinnin yhteydessä ei tutkittu pelkästään MASCOTin Vietnamissa olevan tytäryhtiön tuotantoa. Myös alihankkijoilla olivat asiat kunnossa.

Uusia tuotantomaita, uusia haasteita
Muutama vuosi sitten yritys seurasi yleistä kehitystä ja siirsi tuotannon Aasiaan. Ihan yksinkertaista se ei ollut maassa, jossa hyvät ja turvalliset työolosuhteet eivät olleet itsestään selvyys.

Tuotantoa eurooppalaisten johdolla
MASCOT vihki yrityksen uuden tehtaan Vietnamissa vuonna 2008. Siellä on nykyään yli 1 000 työntekijää, joista useimmat on palkattu ompelijoiksi työvaatteiden tuotantoon. "Kun meillä on oma tehdas eurooppalaisella johdolla, emme pelkästään nosta tehokkuutta ja tuotelaatua", kertoo MASCOTin toimitusjohtaja Michael Grosbøl. "Me varmistamme samalla, että kaikki tuotteemme valmistetaan hyvissä ja turvallisissa työolosuhteissa, ja se on meille ratkaisevan tärkeää."

Yhteiskuntavastuu entistä olennaisempaa
Yrityksille on aina vain tärkeämpää pystyä asiakasviestinnässään dokumentoimaan yhteiskuntavastuuseen (CSR) panostamisen. Siksi MASCOT päätti ryhtyä kansainvälisen SA8000-sertifikaatin edellyttämään strukturointiprosessiin."Sillä on merkitystä ihan markkinointimielessäkin. Asiakkaat ovat mieluiten tekemisissä yrityksen kanssa, jolla on selkärankaa ja asiat hallinnassa. Samalla me viestitämme selkeästi alihankkijoille, ettemme ole valmiita tekemään kompromisseja yhteiskuntavastuun suhteen. SA8000 pitää sisällään myös alihankkijoiden jatkuvan tarkkailun", kertoo Michael Grosbøl.

Sertifikaatti sopii MASCOTille
SA8000-sertifikaatin saanut yritys pystyy näyttämään ja todistamaan, ettei se käytä lapsityövoimaa, pakkotyötä, sen työympäristö soveltuu paikallisiin olosuhteisiin, työntekijöillä on järjestäytymisoikeus, ketään ei sorreta ja työajat sekä palkka ovat kohtuullisia. Lisäksi sen johtojärjestelmä on rakenteellisesti tehokas ja sisältää mm. alihankkijoiden työntekijöiden olosuhteiden tarkkailun. Nämä kaikki asiat täyttyivät Mascot Vietnamissa, ja itse asiassa eniten työsarkaa sertifioinnissa teetti kaikkien työntekijöiden oikeuksien tiedottaminen heille itselleen. Michael Grosbøl on tyytyväinen, että sertifikaatti on nyt saatu. "Mielestäni tällainen sertifikaatti sopii täydellisesti yritykselle, joka muutenkin markkinoi olevansa 'tested to work'" hän päättää. 

Sertifikaatti pdf-muodossa 


Lue lisää SA8000:sta
http://www.sa-intl.org/_data/n_0001/resources/live/2008StdEnglishFinal.pdf
http://www.sa-intl.org/index.cfm?fuseaction=Page.ViewPage&PageID=937  

 

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Puh. +358 753267950 · Faksi  +45 8724 4701 · SE/Y-TUNNUS 1386 3385
Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang
Danmark

Puh. +45 8724 4700
Faksi  +45 8724 4701
SE/Y-TUNNUS 1386 3385