MASCOT® WORKWEAR

MASCOT mukana tanskalais-vietnamilaisessa koulutusyhteistyössä

11. elokuu 2014
MASCOT osallistuu aktiivisesti koulutusyhteistyöhön Vietnamissa. Yhteistyöhankkeissa on mukana sekä vietnamilaisia että tanskalaisia oppilaitoksia. Yksi Tanskan suurimmista oppilaitoksista, Niels Brock, on tehnyt yhteistyösopimuksen Hanoin Foreign Trade Universityn (FTU) kanssa sen kauppatieteellisten kandidaattiohjelmien parantamisesta.

MASCOT Vietnamin johtaja Thomas Bo Pedersen on toiminut sparrauspartnerina Niels Brockin johdolle, ja ensimmäinen FTU-opiskelija on nyt ollut harjoittelussa MASCOTin IT- ja talouskeskuksessa Hanoissa.

”Tämä prosessi on ollut hyvin positiivinen ja harjoittelija on ollut erittäin pätevä. En epäile yhtään, etteikö tällaisella yhteistyöllä, jossa tanskalainen oppilaitos tukee vietnamilaisen koulutusjärjestelmän parantamista, olisi hyvät tulevaisuudennäkymät. Yhteistyö ei hyödytä pelkästään vietnamilaisia, vaan myös tanskalaisia yrityksiä, jotka toimivat Vietnamissa. Odotamme voivamme palkata selvästi pätevämpiä työntekijöitä”, sanoo MASCOTin konsernijohtaja Michael Grosbøl.

Niels Brockin ja FTU:n yhteistyö – ja kontakti MASCOTin Vietnamin yksikköön – sai alkuunsa silloisen opetusministerin Bertel Haarderin aloitteesta. Hän saattoi osapuolet yhteen vierailtuaan Hanoissa vuonna 2009.

”Bertel Haarder herätti suurta kiinnostusta vietnamilaisessa kollegassaan. Seuraavaksi minä ja MASCOT Vietnamin johtaja saimme Berteliltä sähköpostia, jossa hän kirjoitti että meidän pitäisi tavata. Ja sen me teimme”, kertoo Niels Brockin johtaja Anya Eskildsen yhteistyön alkuvaiheista.


MASCOT Vietnamin johtaja Thomas Bo Pedersen (vas.) esittelee tehdasta Birgitte Haarderille ja Bertel Haarderille.

Bertel Haarder on parhaillaan Hanoissa ja hän on mm. jakanut tutkintotodistukset Niels Brock -opiskelijoille FTU:ssa. Samalla hän myös vieraili MASCOTin Vietnamin yksikössä ja tapasi 18-vuotiaan vaatetusalan opiskelijan Kamilla Lading Nickelsenin, joka on harjoittelussa MASCOTissa. Kamillan puolentoista vuoden työharjoittelu on osa MASCOTin harjoitteluyhteistyötä Tanskan Herningissä sijaitsevan VIA Teko -oppilaitoksen kanssa.

Pariskunta keskusteli harjoittelija Kamilla Lading Nickelsenin kanssa. VIA Teko -opiskelijan harjoittelu kestää yhteensä noin puolitoista vuotta kolmessa eri jaksossa.

Bertel Haarder kertoo vierailun vaikutelmista: ”Koulutuksesta on tullut erittäin tärkeä ja kasvava vientituote. Tanskassa Niels Brock kulkee etulinjassa, ja tarjoaa koulutusta kuudessa kaupungissa Kiinassa ja pian kahdessa kaupungissa Vietnamissa. Vietnamissa MASCOT on ollut korvaamaton sparrauspartneri. Kaikki alkoi viisi vuotta sitten, kun ehdotin Vietnamin opetusministerille tanskalaisten koulutusten ostamista. En osannut kuvitellakaan, että siitä tulisi jotain niin nopeasti kuin nyt tapahtui Anya Eskildsenin verkoston ja ehtymättömän energian ansiosta. Olen myös erittäin vaikuttunut siitä, mitä MASCOT on saanut aikaan Vietnamissa ja Laosissa. Se lupaa hyvää tulevaisuudelle, myös koulutusviennille”, sanoo Bertel Haarder.

MASCOT on hiljattain tehnyt harjoittelusopimuksen vietnamilaisen Maritime Universityn kanssa. Suunnitelman mukaan ensimmäiset opiskelijat yliopiston logistiikkalinjalta tulevat harjoitteluun MASCOT Vietnamiin elokuun lopussa.

Vasemmalta: entinen opetusministeri Bertel Haarder, MASCOT Vietnamin johtaja Thomas Bo Pedersen ja Birgitte Haarder.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Puh. +358 753267950 · Faksi  +45 8724 4701 · SE/Y-TUNNUS 1386 3385
Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang
Danmark

Puh. +45 8724 4700
Faksi  +45 8724 4701
SE/Y-TUNNUS 1386 3385