EN ISO 15797

EN ISO 15797

Vaatteet jotka on suunniteltu teollisen pesun kestäviksi. Mascotin EN ISO 15797 merkityt tuotteet on testattu teollisen pesun ja kuivauprosessin kestäviksi.

EN ISO 15797 on takuu siitä, että tuotteet kestävät teollisen pesun ja kuivauksen ongelmitta. Testausprotokolla simuloi teollisen pesun vaikutuksia työvaatteen ominaisuuksiin, kuten värikestoon ja kutistumiseen. Vaate on testattu kahdeksan pesuprosessin osalta, jotka vastaavat olosuhteita, joihin työvaate altistuu teollisen pesun eri vaiheissa.

Tuotteet ()

Työvaatteet, jotka on valmistettu käytettäviksi teollisessa pesussa ja jotka on testattu EN ISO 15797 mukaisesti käyvät läpi useita eri testausvaiheita. Testattavia alueita on mm. vaatteet koon säilyvyys, saumojen kestävyys, materiaalin kestävyys sekä värin säilyvyys.

Mascotin tuotteet, jotka on merkittu EN ISO 15797 merkillä, on testattu testimetodi 8B mukaisesti, mikä kattaa värillisten vaatteiden tunnelikuivauksen.

EN ISO 15797 testataan Hohenstein Instituutissa, joka arvottaa tuotteen ominaisuudet käyttäen ETSA:n (European Textile Service Association) kriteeristöä. Kokonaisarviointi kuvaa, kuinka hyvin työvaate kestää useita eri teollisen pesun pesu- ja kuivausprosesseja.