Otamme vastuun tosissamme

  MASCOT on kansainvälinen ja kunnianhimoinen yritys. Kunnianhimoisiin pyrkimyksiin liittyy vastuu sekä tuotteitamme valmistavista ihmisistä että ympäristöstä. Tämä on vastuu, jonka otamme vakavasti.

  Sky Works_Rooftop_workers_men

  Vastuullisessa ja kunniallisessa yrityksessä liiketoiminnan eri ulottuvuudet ovat tasapainossa. Yrityksen on ajateltava:

  • taloudellista vastuuta
  • sosiaalista vastuuta
  • ympäristövastuuta.

  Näihin viitataan usein myös yrityksen kolmena tuloksena.

  Taloudellinen kasvu ja ympäristövastuu edellyttävät, että käytämme tuotteita ja luonnonvaroja harkiten. Meidän on varmistettava, että kulutuksemme ja tuotantokäytäntömme kaikkialla maailmassa ovat vastuullisia eivätkä vahingoita ihmisiä tai ympäristöä nyt tai tulevaisuudessa.

  Tärkeintä on tuotteiden laatu ja turvallisuus

  MASCOTin lähtökohtana on aina seuraavien tekijöiden välinen tasapaino:

  • tuotteiden laatu
  • tuotteiden turvallisuus.

  Ensin mainittuun kuuluu muun muassa kulutuksenkestävyys ja jälkimmäiseen sosiaalisesti ja ympäristön kannalta vastuullinen tuotanto. Yrityksen terve toiminta, innovointikyky ja hyvä asiakaspotentiaali edellyttävät kaikkien osa-alueiden huomioimista. Lisäksi hinnan ja laadun välinen suhde on pidettävä asiakkaiden kannalta houkuttelevana.

  Valmistamme lempityövaatteita

  Testaaminen, laatu ja järjestelmällisyys istuvat syvällä MASCOTin DNA:ssa. Lisäksi ne ovat juuri se menetelmä, jolla tuotteita voi tulevaisuudessa valmistaa entistä vastuullisemmin. Pyrimme luomaan mahdollisimman pitkäikäisiä tuotteita, hyödyntämään luonnonvaroja mahdollisimman tarkasti sekä minimoimaan hävikin ja päästöt.

  Lisäksi edellytämme, että työvaatteemme ovat innovatiivisia ja täyttävät asiakkaiden vaatimukset. Haluamme, että jokaisesta tuotteestamme tulee lempityövaate, jota tekee mieli käyttää työpäivästä toiseen, kunnes se lopulta kuluu puhki. Tästä ajattelutavasta on hyötyä sekä ympäristölle että MASCOTin asiakkaille.

  Lue lisää tarkkaan harkituista tuotteista täällä:

  Vastuullisia työvaatteita

  Man_Model_Sitting_Nature_fleece jumper

  Ympäristöstä huolehtivat toimittajat

  Työvaatteiden tuotannosta voi tehdä kestävää monella eri tavalla. Me MASCOTissa muutamme toimintaamme jatkuvasti ja mietimme, mitä resursseja käytämme, koska pyrimme pienentämään tuotantomme ympäristövaikutuksia.

  Kankaat ja muut raaka-aineet

  Materiaalien uusiokäyttö on yksi esimerkki kestävistä valinnoistamme ja pyrkimyksistämme vähentää vaatteiden valmistuksen ympäristövaikutuksia. Lisäksi tahdomme valita materiaalien toimittajiksi yrityksiä, jotka huolehtivat ympäristöasioista omalta osaltaan esimerkiksi kankaiden valmistuksessa. Vaatteisiimme käytetään vuosittain miljoonia metrejä kangasta, ja suurin osa siitä hankitaan bluesign®- ja ISO 14001 -sertifioiduilta toimittajilta. Lisäksi pyrimme siirtymään joissain värjäysprosessin osissa menetelmiin, joissa vettä kuluu vain vähän tai ei ollenkaan.

  Kestävän kehityksen tavoitteet myös MASCOTin tavoitteita

  Me MASCOTissa kannamme vastuumme mielellämme, mutta tunnemme myös nöyryyttä valtavan tehtävän edessä. Muutos edellyttää paneutumista moniin eri aihealueisiin. 17 kestävän kehityksen tavoitetta auttavat tehtävässä tarjoamalla kartan kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Me MASCOTissa otamme tietysti huomioon kaikki 17 tavoitetta, mutta olemme valinneet niistä seitsemän, joihin voimme vaikuttaa eniten. Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja sopeuttamaan yritystämme kartan ohjaamalla tavalla.

  Lue lisää MASCOTin toimista kestävän kehityksen tavoitteiden parissa:

  MASCOT ja kestävän kehityksen tavoitteet