Sertifioinnit

MASCOTin oma laatumerkki. TESTED TO WORK ei ole kansainvälinen standardi, vaan MASCOTin oma laatumerkintä, josta tiedät, että tuote on testattu. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä itse kankaan että sen toimittajien laatu on varmistettu. Se tarkoittaa myös sitä, että tuotteet on valmistettu hyvissä olosuhteissa ja niille on tehty valmistuksen aikana useita tarkastuksia. Tuotteille on myös tehty käyttötestejä ennen tuotantoon siirtymistä. Lisäksi olemme varmistaneet, että tuotteilla on päivittäisen työskentelyn edellyttämät ominaisuudet. TESTED TO WORK tarkoittaa kaikkea tätä ja paljon muuta. Se on laatutakuu!

Työvaatteet

MASCOTin työvaatteet on sertifioitu korkeiden kansainvälisten standardien mukaisesti. Täällä voit tutustua eri sertifiointeihin, jotta voit varmistaa oikeat työvaatteet oikeisiin työolosuhteisiin.

Hi-vis keltainen - Offshore- ja tuulivoimateollisuus - MASCOT® ACCELERATE SAFE
EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Näkyvä vaatetus

Luokkamerkintä (luku X symbolin vieressä) kuvaa tuotteen kykyä suojata käyttäjäänsä. Korkein luokka on 3. Vaatesetti voidaan luokitella kuuluvaksi korkeampaan suojausluokkaan kuin sen yksittäinen osa erikseen käytettynä. Mahdollisesti korkeampi luokka ilmoitetaan vaatteen merkinnöissä. EN ISO 20471 -standardin mukaisesti sertifioidut vaatteet on testattu pesun jälkeen. Jos vaatteen etiketissä ei toisin mainita, materiaali on testattu viiden pesukerran jälkeen.

Lue lisää

EN 17353 - Työvaatteet, joissa on parannettu näkyvyys

EN 17353 on EU-standardi, joka asettaa vaatimukset työvaatteiden näkyvyydelle työolosuhteissa, joihin liittyy keskinkertainen riski. Sen mukaisesti sertifioidut työvaatteet sopivat työntekijöille, joiden pitää näkyä, mutta jotka eivät työskentele paikoissa, joissa työskentelyalueen riskianalyysi edellyttäisi EN ISO 20471 -standardin mukaisesti sertifioitujen henkilönsuojainten käyttöä.

Lue lisää

EN 342

EN 342 - Suojaa kylmyydeltä

Paras suoja kylmyyttä vastaan saavutetaan pukeutumalla työvaatteisiin, joilla on EN 342 -sertifiointi. Parhaiten suojaavat työvaatteet, jotka ovat kuivia ja suljettu tiiviisti esimerkiksi hihansuista. Jokainen tuote on luokiteltu monenlaisten arvojen perusteella. Niitä ovat eristysominaisuudet, ilmanläpäisyominaisuudet ja mahdollinen vedenpitävyys (WP). Mitä suurempi eristysarvo, sitä paremmin tuote suojaa. Eristysarvo ilmoitetaan tuotteessa. Ilmanläpäisyarvo ilmoitetaan kuvatunnuksessa asteikolla 1–3, jossa 3 on suurin arvo.

Lue lisää

EN 343 - X|X|X

EN 343:2019

Oikeanlainen pukeutuminen on tärkeää, kun työt on tehtävä tuulesta ja sateesta huolimatta. EN 343 määrittää sateelta suojaaville vaatteille asetetut vaatimukset. Symbolin vieressä on kolme arvoa. Ylin numero ilmoittaa tuotteen vedenpitävyyden ja keskimmäinen hengittävyyden. Molempien arvojen asteikko on 1–4, jossa 4 merkitsee korkeinta luokkaa. Alin numero viittaa valinnaiseen testiin, jolla mitataan valmiin tuotteen vedenpitävyyttä ylhäältä päin tulevassa sateessa. R tarkoittaa, että tuote on testattu ja X tarkoittaa, että sitä ei ole testattu.

Lue lisää

EN 343

EN 343 - hengittävät, tuulen- ja vedenkestävät vaatteet

Kun työt on tehtävä tuulesta ja sateesta huolimatta, on tärkeää olla asianmukaisesti pukeutunut. EN 343 on suojavaatetusta koskeva eurooppalainen standardi. EN 343 -sertifioidut vaatteet varmistavat mukavuuden sateesta ja tuulesta huolimatta. EN 343 -merkinnän vieressä näkyy kaksi numeroa. Ensimmäinen ilmoittaa tuotteen vedenpitävyyden ja toinen hengittävyyden. Molempien arvojen asteikko on 1–3, ja 3 merkitsee korkeinta luokkaa.

Lue lisää

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - suojaus hitsattaessa

Standardissa määritetään vähimmäisvaatimukset suojavaatetukselle, jota käytetään hitsattaessa ja muissa vastaavia riskejä sisältävissä töissä. Luokkia on kaksi, joista korkeampi luokka 2 suojaa tehokkaimmin.

Lue lisää

EN ISO 11612

EN ISO 11612 - suojaus tulelta ja kuumuudelta

Kuumuudelta ja tulelta suojaavaa vaatetusta koskeva standardi. Standardi koskee joustavasta materiaalista valmistettuja päällysvaatteita, jotka on suunniteltu suojaamaan käyttäjän kehoa (kädet pois lukien) kuumuudelta ja/tai tulelta. Huppuja ja säärystimiä lukuun ottamatta standardin vaatimukset eivät kata päätä, käsiä ja jalkoja suojaavia varusteita. Standardi on jaettu kuuteen indeksiin: A1-A2, B1-B3, C1-C4, D1-D3, E1-E3 ja F1-F3. Mitä suurempi arvo, sitä parempi suojaus.

Lue lisää

EN ISO 14116

EN ISO 14116 - suojaus tulelta ja kuumuudelta

Tämä standardi määrittää suorituskykyvaatimukset materiaaleille, materiaaliyhdistelmille ja suojavaatteille, jotka rajoittavat liekkien leviämistä ja vähentävät vaatteiden syttymisen mahdollisuutta. Standardissa on kolme suojausluokkaa, 1–3, joista 3 antaa parhaan suojan.

Lue lisää

EN 61482-2

EN 61482-2 - Jännitetyö

Sähköisen valokaaren termisiltä vaaroilta suojaava vaatetus. EN 61482-2 -sertifiointi sisältää kaksi testimenetelmää. Menetelmällä 1, EN IEC 61482-1-1 (avoin valokaari), testataan kangasta ja vaatekappaletta, ja vaatteelle annetaan ATPV- tai EBT-arvo. Menetelmällä 2, EN 61482-1-2 (laatikkotesti), testataan kankaan ja vaatekappaleen valokaarisuojausluokka pakotetun ja hallitun valokaaren avulla. Luokkia on kaksi, joista korkeampi luokka 2 suojaa tehokkaimmin.

Lue lisää

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - suojavaatteet, joilla on sähköstaattisia ominaisuuksia

Suojavaatteet, joilla on sähköstaattisia ominaisuuksia. Tästä voit lukea suojavaatetuksesta, jolla on sähköstaattisia ominaisuuksia. EN 1149-5 (testitapa EN 1149-3) merkitsevät sinun turvallisuuttasi.
EN 1149-3 - sähköpurkaus
Standardi koskee sähköstaattisen latauksen purkautumista vaatemateriaalin pinnalta.
EN 1149-5 - materiaalien tehokkuus ja suunnittelu
Tämä standardi määrittää vaatimukset sähköstaattista latausta johtaville materiaaleille ja suojavaatetukselle, joita käytetään maadoitetun järjestelmän puitteissa syttymisriskin välttämiseksi.

Lue lisää

EN 13034 (Type 6)

EN 13034 (Type 6) - nestemäisiltä kemikaaleilta suojaavat vaatteet

Tämä standardi määrittää suorituskykyvaatimukset suojavaatetukselle, joka suojaa rajoitetulta määrältä nestemäisiä kemikaaleja (tyypin 6 ja tyypin PB [6] varusteet). Rajoitetusti kemikaaleilta suojaava vaatetus on tarkoitettu käytettäväksi töissä, joissa on mahdollisuus altistua kemikaalipisaroille, nestehöyrylle tai vähäisellä paineella roiskuville pienille kemikaalimäärille.

Lue lisää

EN 13758-2 UPF 40+

EN 13758-2 UPF 40+ - UV-säteilyltä suojaavat tuotteet

EN 13758-2 -standardin mukaisesti sertifioitu tuote suojaa dokumentoidusti auringon haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Tuotteisiin on merkitty suojaustason mukainen UPF-arvo (Ultraviolet Protection Factor). Suojauskyky heikkenee esimerkiksi tuotteen kulumisen myötä ja jos hoito-ohjeita ei noudateta tai vaate kastuu. Ainoa vaatteille myönnettävä UPF-merkintä on UPF 40+.

Lue lisää

Turvajalkineet

MASCOT tarjoaa kokonaisvaltaista suojaa. Siksi valikoimassamme on eri turvaluokitusten mukaisesti sertifioituja turvajalkineita. Turvaluokka valitaan käyttäjän jalkineelta odottamien suojausominaisuuksien mukaisesti. Turvaluokitusten lisäksi kaikissa MASCOTin turvajalkineissa on luistamaton pohja, ergonominen istuvuus, antistaattisia ominaisuuksia ja erinomainen iskunvaimennuskyky.

Sertifioinnit ja suojausluokat

Turvanilkkurit - MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY
EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 on eurooppalainen turvajalkineita koskeva standardi, joka varmistaa, että turvajalkineet, -saappaat ja -sandaalit vastaavat tarvittavia vaatimuksia työskenneltäessä paikoissa, joissa turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Kaikki MASCOT® FOOTWEAR -turvajalkineet on sertifioitu EN ISO 20345 -standardin mukaisesti.

Lue lisää

EN ISO 20347

EN ISO 20347

EN ISO 20347 on eurooppalainen varvassuojattomia työjalkineita koskeva standardi. Sen piiriin kuuluvat liukumisenesto-ominaisuuksiltaan sertifioidut kengät, jotka ovat lisäksi iskunkestäviä, hengittäviä ja käyntiä vakauttavia. MASCOTin jalkinemallistossa on EN ISO 20347 -sertifioituja kenkiä, jotka täyttävät tiukimmat kenkien pitävyyttä koskevat normit (SRC).

S5-turvaluokka

Suojausluokka SB-P

Täysi turva: Turvajalkineissa on naulasuoja ja varvassuoja.
Vaihtoehdot: Turvajalkineet täyttävät EN ISO 20345 -standardin vähimmäisvaatimukset. Jalkineet estävät liukastumisia ja kestävät iskuja. Lisäksi niissä on naulasuoja ja varvassuoja.

S1-turvaluokka

S1-turvaluokka

Täysi turva: Varvassuojalla varustetut kengät, sandaalit ja saappaat, jotka eivät ole vettähylkiviä.
Vaihtoehdot: Laaja valikoima eri kiinnitysjärjestelmillä varustettuja jalkineita. Varvassuojalla varustetut, liukastumista estävät turvajalkineet, joissa on antistaattinen pohja ja suljettu kantapää.

S1P-turvaluokka

S1P-turvaluokka

Täysi turva: Välipohjalla ja kärkisuojalla varustetut kengät ja saappaat. Eivät hylji vettä.
Vaihtoehdot: Erittäin monipuolinen valikoima kenkiä ja sandaaleita. Saatavilla myös saapasvaihtoehto ja naisten malleja. Kärkivahvikkeella tai ilman, erilaisia kiinnitystapoja, monia leveyksiä ja useita eri materiaaleja. Kaikki mallit tuntuvat erittäin mukavilta jalassa.
Käyttäjiä ovat erityisesti: Erittäin vankkoja jalkineita sisätöissä, kesäisin tai satunnaisissa ulkotöissä mihin vuodenaikaan tahansa tarvitsevat.

Lue lisää

S2-turvaluokka

S2-turvaluokka

Täysi turva: Varvassuojalla varustetut turvajalkineet, jotka eivät ole vettähylkiviä.
Vaihtoehdot: Varvassuojalla varustetut, liukastumista estävät turvajalkineet, joissa on antistaattinen pohja ja suljettu kantapää. Vettähylkivät EN ISO 20345 -standardin mukaisesti.

S3-turvaluokka

S3-turvaluokka

Täysi turva: Vettä hylkivät ja vedenpitävät jalkineet sekä välipohjalla ja kärkisuojalla varustetut saappaat.
Vaihtoehdot: Erittäin laaja valikoima kenkiä ja saappaita joko kärkivahvikkeilla tai ilman. Erilaisia kiinnitystapoja, useista eri materiaaleista valmistettuja vedenpitäviä tai vettä hylkiviä jalkineita. Joissakin jalkineissa on Vibram®-pohja ja ne kestävät jopa 300 asteen lämpöä. Kaikilla jalkineilla on erittäin mukava kävellä.
Käyttäjiä ovat erityisesti: Ulkotöitä tekevät, jotka tarvitsevat erittäin vankkoja jalkineita, joita voi käyttää myös sateella. Kärkivahvikkeilla varustettuja kenkiä ja saappaita käyttävät erityisesti ne, jotka joutuvat usein työskentelemään polvillaan.

Lue lisää

S4-turvaluokka

S4-turvaluokka

Täysi turva: Turvajalkineet, joissa on liukastumista estävä pohja sekä varvassuoja, ja jotka ovat EN ISO 20345 -standardin mukaisesti vettähylkivät.
Vaihtoehdot: Iskuja vaimentavat saappaat, joissa on varvassuoja ja antistaattinen pohja. Liukastumista estävät SRC:n mukaisesti. Vettähylkivät.

S5-turvaluokka

S5-turvaluokka

Täysi turva: Naula- ja varvassuojalla varustetut vettähylkivät turvajalkineet.
Vaihtoehdot: Turvaominaisuuksilla varustetut saappaat. Varvas- ja naulasuoja, iskunvaimennuskyky, liukastumisenesto ja antistaattinen pohja. Jalkineet, joiden profiilin syvyys on yli 2,5 mm. Vettähylkivät EN ISO 20345 -standardin mukaisesti.

ESD approved

ESD approved

ESD-hyväksytyssä kengässä on ESD-hyväksytty pohjallinen. Tällä merkinnällä varustettu jalkine johtaa staattisen sähköisyyden pois kehosta.

Lue lisää

Pitävä pohja

Pitävä pohja

Kenkä on erittäin pitävä. Pohja on läpäissyt sekä SRA-testin (pesuainetta keraamisella pinnalla) että SRB-testin (glyserolia teräspinnalla), joten se sai automaattisesti SRC-merkinnän, joka on paras mahdollinen pidon normi.

Lue lisää