Sertifioinnit

MASCOTin oma laatumerkki. TESTED TO WORK ei ole kansainvälinen standardi, vaan MASCOTin oma laatumerkintä, josta tiedät, että tuote on testattu. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä itse kankaan että sen toimittajien laatu on varmistettu. Se tarkoittaa myös sitä, että tuotteet on valmistettu hyvissä olosuhteissa ja niille on tehty valmistuksen aikana useita tarkastuksia. Tuotteille on myös tehty käyttötestejä ennen tuotantoon siirtymistä. Lisäksi olemme varmistaneet, että tuotteilla on päivittäisen työskentelyn edellyttämät ominaisuudet. TESTED TO WORK tarkoittaa kaikkea tätä ja paljon muuta. Se on laatutakuu!

Työvaatteet

MASCOTin työvaatteet on sertifioitu korkeiden kansainvälisten standardien mukaisesti. Täällä voit tutustua eri sertifiointeihin, jotta voit varmistaa oikeat työvaatteet oikeisiin työolosuhteisiin.

S EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Näkyvä vaatetus

EN ISO 20471 on kansainvälinen standardi, joka asettaa vaatimuksia näkyvyyttä edellyttävissä paikoissa työskenneltäessä käytettävälle suojavaatetukselle. Luokkamerkintä (luku symbolin vieressä) kuvaa sitä, kuinka hyvää suojaa tuote antaa käyttäjälleen. Korkein saavutettavissa oleva luokka on 3. EN ISO 20471 -standardi asettaa myös vaatimuksia koskien heijastinten valonheijastusominaisuudelle. EN ISO 20471 -standardin mukaisesti sertifioidut vaatteet on testattu myös pesun jälkeen. Jos vaatteen etiketissä ei toisin kerrota, materiaali on testattu viiden konepesun jälkeen. Osa MASCOTin vaatteista on testattu tätäkin useampien pesujen jälkeen. Tästä kerrotaan tuotteen etiketissä. Yhdistetty vaatekokonaisuus voidaan luokitella korkeampaan suojausluokkaan kuuluvaksi kuin sen yksittäinen osa erikseen käytettynä. Korkein mahdollinen luokka kerrotaan vaatteen merkinnöissä kätevän yhdistelykaavion avulla.

Lue lisää

EN 342

EN 342 - sertifioitu suojaus kylmältä

Kylmältä voi suojautua tehokkaasti käyttämällä vaatteita, jotka on sertifioitu EN 342:n mukaisesti. EN 342 -sertifioidut vaatteet suojaavat kylmissä ympäristöissä. Jotta lämpösuoja olisi mahdollisimman tehokas, vaatteiden tulisi pysyä kuivina ja niiden lisäksi tulisi käyttää hansikkaita, hattua jne., jotteivät eri ruumiinosat pääsisi kylmettymään. Vaatteet tulisi sulkea huolellisesti ja hihat kiinnittää tiiviisti ranteiden ympärille. Eri vaatekappaleilla on erilaiset suojausluokitukset. Ensimmäinen numero kertoo ilmanläpäisevyydestä (AP) luokituksella 1–3, jossa 3 tarkoittaa korkeinta luokkaa. Toinen numero kertoo vedenkestävyydestä luokituksella 1–2, jossa 2 tarkoittaa korkeinta luokkaa. Sertifikaatin myöntää TTL (Työterveyslaitos).

Lue lisää

EN 343

EN 343 - hengittävät, tuulen- ja vedenkestävät vaatteet

Kun työt on tehtävä säästä riippumatta, on erittäin tärkeää pukeutua oikein. Jos etsit vaatteita, jotka tuntuvat mukavilta päällä ja suojaavat sateelta ja tuulelta, etsi mainintaa EN 343 -sertifioinnista. EN 343 on eurooppalainen, sateelta suojaamista käsittelevä suojavaatestandardi. Vaatteen kuvauksessa on kaksi viitenumeroa. Ensimmäinen numero kertoo vedenpitävyydestä ja toinen kuvaa vaatteen yleistä hengittävyyttä. Kummassakin tapauksessa asteikkona on 1–3, jossa 3 on paras luokitus. Sertifikaatin myöntää TTL (Työterveyslaitos).

Lue lisää

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - suojaus hitsattaessa

Tässä standardissa asetetaan vähimmäisvaatimukset hitsauksen ja vastaavalla tavalla riskialttiiden töiden aikana käytettäville suojavaatteille. Luokituksia on kaksi, 1 ja 2, ja näistä 2 on korkeampi (eli suojaa parhaiten). Tämä korvaa aiemman standardin EN 470-1.

Lue lisää

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 11612 - suojaus tulelta ja kuumuudelta

Tulelta ja kuumuudelta suojaava vaatetus. Tämä standardi käsittelee joustavasta kankaasta valmistettuja päällysvaatteita, jotka on suunniteltu suojaamaan käyttäjän kehoa – käsiä lukuun ottamatta – kuumuudelta ja/tai tulelta. Standardi ei kata hattuja, säärystimiä ja muita päätä, käsiä ja jalkoja suojaavia asusteita. Tämä korvaa aiemman standardin EN 531.

Lue lisää

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 14116 - suojaus tulelta ja kuumuudelta

Liekinkestävät materiaalit, materiaalien yhdistelmät ja vaatteet. Tässä standardissa määritellään liekinkestäviä materiaaleja, materiaalien yhdistelmiä ja suojavaatteita koskevat suojausvaatimukset vaatteiden palamisen ja siihen liittyvien vaaratilanteiden vähentämiseksi. Tämä korvaa aiemman standardin EN 533.

Lue lisää

EN 61482

EN 61482 - valokaarille altistuvat työntekijät

Valokaaren aiheuttamilta palovammoilta suojaava vaatetus. Osa 1-2: Testaustavat – tapa 2: Vaatteiden ja niiden valmistusmateriaalien suojaustason määrittely käyttämällä keinotekoisesti luotua ja hallittua valokaarta (laatikkotesti). Luokituksia on kaksi, 1 ja 2, ja näistä 2 on korkeampi (eli suojaa parhaiten). Tämä korvaa aiemman standardin ENV 50354.

Lue lisää

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - suojavaatteet, joilla on sähköstaattisia ominaisuuksia

Joillakin MASCOTin tuotteista on sähköstaattisia ominaisuuksia.
EN 1149-3:2004 - sähköpurkaus
Tämä standardi käsittelee varauksen purkautumista vaatetukseen.
EN 1149-5:2008 - materiaalien tehokkuus ja suunnittelu
Tässä standardissa käsitellään staattista sähköä vaimentavia ja sytyttävien kipinöiden välttämiseen käytettyjä suojavaatteita sekä niissä käytettyjä materiaaleja koskevia vaatimuksia.

Lue lisää

EN 13034

EN 13034 - nestemäisiltä kemikaaleilta suojaavat vaatteet

EN 13034/EN 13034 + A1. Tässä standardissa asetetaan vaatimukset nestemäisiltä kemikaaleilta osittain suojaaville vaatteille (tyypin 6 ja tyypin PB [6] varusteet). Kemikaaleilta osittain suojaavat vaatteet on tarkoitettu käytettäviksi tilanteissa, joissa voidaan altistua pienille roiskeille ja nesteen leviämisille tai pienellä paineella suihkutetuille vähäisille nestemäärille.

Lue lisää

EN ISO 15757 - MASCOT PRO WASH

ProWash® - Vaatteet kestävät hyvin teollisuuspesua

Työvaatteiden teollisuuspesun ja viimeistelyn testausmenetelmä. Standardi yksilöi käytettävissä olevat testimenetelmät ja laitteet testattaessa työvaatteiden materiaalien soveltuvuutta teolliseen pesuun. Itsenäiset testauslaitokset suorittavat tarvittavat testit Mascotille ETSA:n ( European Textiles Servises Association) asettamien kriteerien mukaisesti.

Lue lisää


Turvajalkineet

MASCOTin turvajalkineet on sertifioitu eurooppalaisen EN ISO 20345 -standardin mukaisesti, joka takaa jalkojen erinomaisen suojauksen työskenneltäessä. Jalkineet on lisäksi jaettu turvallisuusluokkiin S1P ja S3. Lue lisää eri standardeista ja turvallisuusluokista täältä.

EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 on eurooppalainen turvajalkineita koskeva standardi, joka varmistaa, että turvajalkineet, -saappaat ja -sandaalit vastaavat tarvittavia vaatimuksia työskenneltäessä paikoissa, joissa turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Kaikki MASCOT® FOOTWEAR -turvajalkineet on sertifioitu EN ISO 20345 -standardin mukaan.

Lue lisää

Safety Class S1P

Safety Class S1P

Täysi turva: Välipohjalla ja kärkisuojalla varustetut kengät ja saappaat. Eivät hylji vettä.
Vaihtoehdot: Erittäin monipuolinen valikoima kenkiä ja sandaaleita. Saatavilla myös saapasvaihtoehto ja naisten malleja. Kärkivahvikkeella tai ilman, erilaisia kiinnitystapoja, monia leveyksiä ja useita eri materiaaleja. Kaikki mallit tuntuvat erittäin mukavilta jalassa.
Käyttäjiä ovat erityisesti: Erittäin vankkoja jalkineita sisätöissä, kesäisin tai satunnaisissa ulkotöissä mihin vuodenaikaan tahansa tarvitsevat.

Lue lisää

Safety Class S3

Safety Class S3

Täysi turva: Vettä hylkivät ja vedenpitävät jalkineet sekä välipohjalla ja kärkisuojalla varustetut saappaat.
Vaihtoehdot: 
Erittäin laaja valikoima kenkiä ja saappaita joko kärkivahvikkeilla tai ilman. Erilaisia kiinnitystapoja, useista eri materiaaleista valmistettuja vedenpitäviä tai vettä hylkiviä jalkineita. Joissakin jalkineissa on Vibram®-pohja ja ne kestävät jopa 300 asteen lämpöä. Kaikilla jalkineilla on erittäin mukava kävellä.
Käyttäjiä ovat erityisesti: Ulkotöitä tekevät, jotka tarvitsevat erittäin vankkoja jalkineita, joita voi käyttää myös sateella. Kärkivahvikkeilla varustettuja kenkiä ja saappaita käyttävät erityisesti ne, jotka joutuvat usein työskentelemään polvillaan.

Lue lisää

ESD approved

ESD approved

ESD-hyväksytyssä kengässä on ESD-hyväksytty pohjallinen. Tällä merkinnällä varustettu jalkine johtaa staattisen sähköisyyden pois kehosta.

Lue lisää

Ultra Slip Resistant Sole

Ultra Slip Resistant Sole

Kengän pohjassa on uskomaton pito tehokkaalla liukuestolla. Pohja on läpäissyt sekä SRA-testin (pesuainetta keraamisella pinnalla) että SRB-testin (öljyä teräspinnalla), joten se sai automaattisesti SRC-merkinnän, joka on paras mahdollinen pidon normi.

Lue lisää

Ortopediset jalkineet: mukautettavissa

Ortopediset jalkineet: mukautettavissa

DGUV:n sääntö 112-191 koskee jalkojen ja polvien suojaamista. Sen mukaisesti kaikki jalkineisiin tehdyt ortopediset muutokset ja sisäpohjan käyttö on hyväksytettävä riippumattomalla tutkimuslaitoksella, jotta voitaisiin varmistaa, että turvajalkine täyttää edelleen saamansa turvaluokituksen (esim. S3 tai S1P) vaatimukset. Tästä syystä MASCOTin jalkineisiin saa tehdä ortopedisiä muutoksia vain yritys nimeltään Mander-Malms Schuhtechnik GmbH.

Öko-Tex® Standard 100