Sertifioinnit

  MASCOTin oma laatumerkki. TESTED TO WORK ei ole kansainvälinen standardi, vaan MASCOTin oma laatumerkintä, josta tiedät, että tuote on testattu. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä itse kankaan että sen toimittajien laatu on varmistettu. Se tarkoittaa myös sitä, että tuotteet on valmistettu hyvissä olosuhteissa ja niille on tehty valmistuksen aikana useita tarkastuksia. Tuotteille on myös tehty käyttötestejä ennen tuotantoon siirtymistä. Lisäksi olemme varmistaneet, että tuotteilla on päivittäisen työskentelyn edellyttämät ominaisuudet. TESTED TO WORK tarkoittaa kaikkea tätä ja paljon muuta. Se on laatutakuu!

  Työvaatteet

  MASCOTin työvaatteet on sertifioitu korkeiden kansainvälisten standardien mukaisesti. Täällä voit tutustua eri sertifiointeihin, jotta voit varmistaa oikeat työvaatteet oikeisiin työolosuhteisiin.

  EN ISO 20471

  EN ISO 20471 - Näkyvä vaatetus

  Luokkamerkintä (luku X symbolin vieressä) kuvaa tuotteen kykyä suojata käyttäjäänsä. Korkein luokka on 3. Vaatesetti voidaan luokitella kuuluvaksi korkeampaan suojausluokkaan kuin sen yksittäinen osa erikseen käytettynä. Mahdollisesti korkeampi luokka ilmoitetaan vaatteen merkinnöissä. EN ISO 20471 -standardin mukaisesti sertifioidut vaatteet on testattu pesun jälkeen. Jos vaatteen etiketissä ei toisin mainita, materiaali on testattu viiden pesukerran jälkeen.

  Lue lisää

  EN 17353 - Työvaatteet, joissa on parannettu näkyvyys

  EN 17353 on EU-standardi, joka asettaa vaatimukset työvaatteiden näkyvyydelle työolosuhteissa, joihin liittyy keskinkertainen riski. Sen mukaisesti sertifioidut työvaatteet sopivat työntekijöille, joiden pitää näkyä, mutta jotka eivät työskentele paikoissa, joissa työskentelyalueen riskianalyysi edellyttäisi EN ISO 20471 -standardin mukaisesti sertifioitujen henkilönsuojainten käyttöä.

  Lue lisää

  EN 342

  EN 342 - Suojaa kylmyydeltä

  Paras suoja kylmyyttä vastaan saavutetaan pukeutumalla työvaatteisiin, joilla on EN 342 -sertifiointi. Parhaiten suojaavat työvaatteet, jotka ovat kuivia ja suljettu tiiviisti esimerkiksi hihansuista. Jokainen tuote on luokiteltu monenlaisten arvojen perusteella. Niitä ovat eristysominaisuudet, ilmanläpäisyominaisuudet ja mahdollinen vedenpitävyys (WP). Mitä suurempi eristysarvo, sitä paremmin tuote suojaa. Eristysarvo ilmoitetaan tuotteessa. Ilmanläpäisyarvo ilmoitetaan kuvatunnuksessa asteikolla 1–3, jossa 3 on suurin arvo.

  Lue lisää

  EN 343 - X|X|X

  EN 343:2019

  Oikeanlainen pukeutuminen on tärkeää, kun työt on tehtävä tuulesta ja sateesta huolimatta. EN 343 määrittää sateelta suojaaville vaatteille asetetut vaatimukset. Symbolin vieressä on kolme arvoa. Ylin numero ilmoittaa tuotteen vedenpitävyyden ja keskimmäinen hengittävyyden. Molempien arvojen asteikko on 1–4, jossa 4 merkitsee korkeinta luokkaa. Alin numero viittaa valinnaiseen testiin, jolla mitataan valmiin tuotteen vedenpitävyyttä ylhäältä päin tulevassa sateessa. R tarkoittaa, että tuote on testattu ja X tarkoittaa, että sitä ei ole testattu.

  Lue lisää

  EN 343

  EN 343 - hengittävät, tuulen- ja vedenkestävät vaatteet

  Kun työt on tehtävä tuulesta ja sateesta huolimatta, on tärkeää olla asianmukaisesti pukeutunut. EN 343 on suojavaatetusta koskeva eurooppalainen standardi. EN 343 -sertifioidut vaatteet varmistavat mukavuuden sateesta ja tuulesta huolimatta. EN 343 -merkinnän vieressä näkyy kaksi numeroa. Ensimmäinen ilmoittaa tuotteen vedenpitävyyden ja toinen hengittävyyden. Molempien arvojen asteikko on 1–3, ja 3 merkitsee korkeinta luokkaa.

  Lue lisää

  EN ISO 11611

  EN ISO 11611 - suojaus hitsattaessa

  Standardissa määritetään vähimmäisvaatimukset suojavaatetukselle, jota käytetään hitsattaessa ja muissa vastaavia riskejä sisältävissä töissä. Luokkia on kaksi, joista korkeampi luokka 2 suojaa tehokkaimmin.

  Lue lisää

  EN ISO 11612

  EN ISO 11612 - suojaus tulelta ja kuumuudelta

  Kuumuudelta ja tulelta suojaavaa vaatetusta koskeva standardi. Standardi koskee joustavasta materiaalista valmistettuja päällysvaatteita, jotka on suunniteltu suojaamaan käyttäjän kehoa (kädet pois lukien) kuumuudelta ja/tai tulelta. Huppuja ja säärystimiä lukuun ottamatta standardin vaatimukset eivät kata päätä, käsiä ja jalkoja suojaavia varusteita. Standardi on jaettu kuuteen indeksiin: A1-A2, B1-B3, C1-C4, D1-D3, E1-E3 ja F1-F3. Mitä suurempi arvo, sitä parempi suojaus.

  Lue lisää

  EN ISO 14116

  EN ISO 14116 - suojaus tulelta ja kuumuudelta

  Tämä standardi määrittää suorituskykyvaatimukset materiaaleille, materiaaliyhdistelmille ja suojavaatteille, jotka rajoittavat liekkien leviämistä ja vähentävät vaatteiden syttymisen mahdollisuutta. Standardissa on kolme suojausluokkaa, 1–3, joista 3 antaa parhaan suojan.

  Lue lisää

  EN 61482-2

  EN 61482-2 - Jännitetyö

  Sähköisen valokaaren termisiltä vaaroilta suojaava vaatetus. EN 61482-2 -sertifiointi sisältää kaksi testimenetelmää. Menetelmällä 1, EN IEC 61482-1-1 (avoin valokaari), testataan kangasta ja vaatekappaletta, ja vaatteelle annetaan ATPV- tai EBT-arvo. Menetelmällä 2, EN 61482-1-2 (laatikkotesti), testataan kankaan ja vaatekappaleen valokaarisuojausluokka pakotetun ja hallitun valokaaren avulla. Luokkia on kaksi, joista korkeampi luokka 2 suojaa tehokkaimmin.

  Lue lisää

  EN 1149-3/5

  EN 1149-3/5 - suojavaatteet, joilla on sähköstaattisia ominaisuuksia

  Suojavaatteet, joilla on sähköstaattisia ominaisuuksia. Tästä voit lukea suojavaatetuksesta, jolla on sähköstaattisia ominaisuuksia. EN 1149-5 (testitapa EN 1149-3) merkitsevät sinun turvallisuuttasi.
  EN 1149-3 - sähköpurkaus
  Standardi koskee sähköstaattisen latauksen purkautumista vaatemateriaalin pinnalta.
  EN 1149-5 - materiaalien tehokkuus ja suunnittelu
  Tämä standardi määrittää vaatimukset sähköstaattista latausta johtaville materiaaleille ja suojavaatetukselle, joita käytetään maadoitetun järjestelmän puitteissa syttymisriskin välttämiseksi.

  Lue lisää

  HACCP DIN 10524

  HACCP DIN 10524 – vaatimukset elintarviketeollisuudessa käytettäville työvaatteille

  Elintarvikkeita käsittelevien yritysten on EU-alueella toimittava HACCP-periaatteiden mukaisesti. HACCP on lyhenne sanoista Hazard Analysis and Critical Control Points. Kyseessä on elintarviketuotannon turvallisuusriskien analysointiin ja valvontaan tarkoitettu standardoitu menetelmä, joka minimoi irrallisten esineiden putoamisriskin tuotannon aikana.

  Eurooppalainen DIN 10524 -sertifiointi asettaa vaatimuksia elintarviketeollisuudessa käytettyjen työvaatteiden malleille, toiminnoille ja kankaille.

  Lue lisää

  EN 13034 (Type 6)

  EN 13034 (Type 6) - nestemäisiltä kemikaaleilta suojaavat vaatteet

  Tämä standardi määrittää suorituskykyvaatimukset suojavaatetukselle, joka suojaa rajoitetulta määrältä nestemäisiä kemikaaleja (tyypin 6 ja tyypin PB [6] varusteet). Rajoitetusti kemikaaleilta suojaava vaatetus on tarkoitettu käytettäväksi töissä, joissa on mahdollisuus altistua kemikaalipisaroille, nestehöyrylle tai vähäisellä paineella roiskuville pienille kemikaalimäärille.

  Lue lisää

  EN 13758-2 UPF 40+

  EN 13758-2 UPF 40+ - UV-säteilyltä suojaavat tuotteet

  EN 13758-2 -standardin mukaisesti sertifioitu tuote suojaa dokumentoidusti auringon haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Tuotteisiin on merkitty suojaustason mukainen UPF-arvo (Ultraviolet Protection Factor). Suojauskyky heikkenee esimerkiksi tuotteen kulumisen myötä ja jos hoito-ohjeita ei noudateta tai vaate kastuu. Ainoa vaatteille myönnettävä UPF-merkintä on UPF 40+.

  Lue lisää

  Turvajalkineet

  MASCOTin turvajalkineet ovat kevyitä, taipuisia ja mukavan tuntuisia – turvallisuudesta tinkimättä. Mallistomme turvakengillä, -saappailla ja -sandaaleilla on eurooppalaisen EN ISO 20345 -standardin mukainen hyväksyntä. Valikoimassamme on turvajalkineita kaikenlaisiin työskentely-ympäristöihin. Ne täyttävät turvallisuutta koskevat vaatimukset ja tuntuvat mukavilta koko työpäivän ajan.  

  EN ISO 20345

  EN ISO 20345

  EN ISO 20345: 2011 on eurooppalainen turvajalkineita koskeva standardi, joka varmistaa, että turvajalkineet, -saappaat ja -sandaalit vastaavat tarvittavia vaatimuksia työskenneltäessä paikoissa, joissa turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Kaikki MASCOT® FOOTWEAR -turvajalkineet on sertifioitu EN ISO 20345: 2011 -standardin mukaisesti.

  Lue lisää

  EN ISO 20347

  EN ISO 20347

  EN ISO 20347 on eurooppalainen varvassuojattomia työjalkineita koskeva standardi. Sen piiriin kuuluvat liukumisenesto-ominaisuuksiltaan sertifioidut kengät, jotka ovat lisäksi iskunkestäviä, hengittäviä ja käyntiä vakauttavia. MASCOTin jalkinemallistossa on EN ISO 20347 -sertifioituja kenkiä, jotka täyttävät tiukimmat kenkien pitävyyttä koskevat normit (SRC).

  Staattista sähköä purkava (ESD)

  Staattista sähköä purkava (ESD)

  Jalkine on ESD-hyväksytty eli se ehkäisee staattista sähköä. Joillakin toimialoilla edellytetään tiettyjen alueiden olevan ESD-suojattuja sähkökomponenttien ja -laitteiden suojaamiseksi. Komponenttien ja tuotteiden suojaamisen lisäksi antistaattiset ominaisuudet suojaavat myös käyttäjää sähköiskuilta.

  Lue lisää