Sertifioinnit

MASCOTin oma laatumerkki. TESTED TO WORK ei ole kansainvälinen standardi, vaan MASCOTin oma laatumerkintä, josta tiedät, että tuote on testattu. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä itse kankaan että sen toimittajien laatu on varmistettu. Se tarkoittaa myös sitä, että tuotteet on valmistettu hyvissä olosuhteissa ja niille on tehty valmistuksen aikana useita tarkastuksia. Tuotteille on myös tehty käyttötestejä ennen tuotantoon siirtymistä. Lisäksi olemme varmistaneet, että tuotteilla on päivittäisen työskentelyn edellyttämät ominaisuudet. TESTED TO WORK tarkoittaa kaikkea tätä ja paljon muuta. Se on laatutakuu!

Työvaatteet

MASCOTin työvaatteet on sertifioitu korkeiden kansainvälisten standardien mukaisesti. Täällä voit tutustua eri sertifiointeihin, jotta voit varmistaa oikeat työvaatteet oikeisiin työolosuhteisiin.

S EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Näkyvä vaatetus

EN ISO 20471 on kansainvälinen standardi, joka asettaa vaatimuksia näkyvyyttä edellyttävissä paikoissa työskenneltäessä käytettävälle suojavaatetukselle. Luokkamerkintä (luku symbolin vieressä) kuvaa sitä, kuinka hyvää suojaa tuote antaa käyttäjälleen. Korkein saavutettavissa oleva luokka on 3. EN ISO 20471 -standardi asettaa myös vaatimuksia koskien heijastinten valonheijastusominaisuudelle. EN ISO 20471 -standardin mukaisesti sertifioidut vaatteet on testattu myös pesun jälkeen. Jos vaatteen etiketissä ei toisin kerrota, materiaali on testattu viiden konepesun jälkeen. Osa MASCOTin vaatteista on testattu tätäkin useampien pesujen jälkeen. Tästä kerrotaan tuotteen etiketissä. Yhdistetty vaatekokonaisuus voidaan luokitella korkeampaan suojausluokkaan kuuluvaksi kuin sen yksittäinen osa erikseen käytettynä. Korkein mahdollinen luokka kerrotaan vaatteen merkinnöissä kätevän yhdistelykaavion avulla.

Lue lisää

EN 342

EN 342 - sertifioitu suojaus kylmältä

Paras suoja kylmyyttä vastaan saavutetaan pukeutumalla työvaatteisiin, joilla on EN 342:2017 -sertifiointi. Paras mahdollinen suojaus saavutetaan, kun työvaatteet ovat kuivia ja ne suljetaan tiiviisti esimerkiksi hihansuista. Paikalliselta kylmettymiseltä vältytään käyttämällä käsineitä, päähinettä ja muita asusteita. Jokainen tuote on luokiteltu eri arvojen perusteella, joita ovat eristysominaisuudet (Y), ilmanläpäisyominaisuudet (AP) ja mahdollinen vedenpitävyys (WP).

Lue lisää

EN 343

EN 343 - hengittävät, tuulen- ja vedenkestävät vaatteet

Kun työt on tehtävä tuulesta ja sateesta huolimatta, on tärkeää olla asianmukaisesti pukeutunut. EN 343 on suojavaatetusta koskeva eurooppalainen standardi. EN 343 -sertifioidut vaatteet varmistavat mukavuuden sateesta ja tuulesta huolimatta. EN 343 -merkinnän vieressä näkyy kaksi numeroa. Ensimmäinen numero kertoo tuotteen vedenpitävyydestä ja toinen materiaalin hengittävyydestä. Molemmat arvot voivat olla 1–3, ja 3 merkitsee korkeinta luokkaa.

Lue lisää

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - suojaus hitsattaessa

Standardissa määritetään vähimmäisvaatimukset suojavaatetukselle, jota käytetään hitsattaessa ja muissa vastaavia riskejä sisältävissä töissä. Luokkia on kaksi, joista korkeampi luokka 2 suojaa tehokkaimmin.

Lue lisää

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 11612 - suojaus tulelta ja kuumuudelta

Kuumuudelta ja tulelta suojaavaa vaatetusta koskeva standardi. Standardi koskee joustavasta materiaalista valmistettuja päällysvaatteita, jotka on suunniteltu suojaamaan käyttäjän kehoa (kädet pois lukien) kuumudelta ja/tai tulelta. Huppuja ja säärystimiä lukuun ottamatta standardin vaatimukset eivät kata päätä, käsiä ja jalkoja suojaavia varusteita.

Lue lisää

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 14116 - suojaus tulelta ja kuumuudelta

Tämä standardi määrittää suorituskykyvaatimukset materiaaleille, materiaaliyhdistelmille ja suojavaatteille, jotka rajoittavat liekkien leviämistä ja vähentävät vaatteiden syttymisen mahdollisuutta.

Lue lisää

IEC 61482-2

IEC 61482-2 - valokaarille altistuvat työntekijät

Sähköisen valokaaren termisiltä vaaroilta suojaava vaatetus. IEC 61482-2 -sertifiointi sisältää kaksi testimenetelmää. Menetelmällä 1 (avoin valokaari) testataan kangasta ja vaatekappaletta, ja vaatteelle annetaan ATPV- tai EBT-arvo. Menetelmällä 2 (laatikkotesti) testataan kankaan ja vaatekappaleen valokaarisuojausluokka pakotetun ja hallitun valokaaren avulla. Luokkia on kaksi, joista korkeampi luokka 2 suojaa tehokkaimmin.

Lue lisää

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - suojavaatteet, joilla on sähköstaattisia ominaisuuksia

Suojavaatteet, joilla on sähköstaattisia ominaisuuksia. Tästä voit lukea suojavaatetuksesta, jolla on sähköstaattisia ominaisuuksia. EN 1149-5 (testitapa 1149-3) merkitsevät sinun turvallisuuttasi.
EN 1149-3:2004 - sähköpurkaus
Standardi koskee sähköstaattisen latauksen purkautumista vaatemateriaalin pinnalta.
EN 1149-5:2008 - materiaalien tehokkuus ja suunnittelu
Tämä standardi määrittää vaatimukset sähköstaattista latausta johtaville materiaaleille ja suojavaatetukselle, joita käytetään maadoitetun järjestelmän puitteissa syttymisriskin välttämiseksi.

Lue lisää

EN 13034

EN 13034 - nestemäisiltä kemikaaleilta suojaavat vaatteet

Standardi määrittää suorituskykyvaatimukset suojavaatetukselle, joka suojaa rajoitetulta määrältä nestemäisiä kemikaaleja (tyypin 6 ja tyypin PB [6] -varusteet). Rajoitetusti kemikaaleilta suojaava vaatetus on tarkoitettu käytettäväksi töissä, joissa on mahdollisuus altistua kemikaalipisaroille, nestehöyrylle tai vähäisellä paineella roiskuville pienille kemikaalimäärille.

Lue lisää

EN ISO 15757 - MASCOT PRO WASH

ProWash® - Vaatteet kestävät hyvin teollisuuspesua

Työvaatteiden teollisuuspesun ja viimeistelyn testausmenetelmä. Standardi yksilöi käytettävissä olevat testimenetelmät ja laitteet testattaessa työvaatteiden materiaalien soveltuvuutta teolliseen pesuun.

Lue lisää


Turvajalkineet

MASCOTin turvajalkineet on sertifioitu eurooppalaisen EN ISO 20345 -standardin mukaisesti, joka takaa jalkojen erinomaisen suojauksen työskenneltäessä. Jalkineet on lisäksi jaettu turvallisuusluokkiin S1P ja S3. Lue lisää eri standardeista ja turvallisuusluokista täältä.

EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 on eurooppalainen turvajalkineita koskeva standardi, joka varmistaa, että turvajalkineet, -saappaat ja -sandaalit vastaavat tarvittavia vaatimuksia työskenneltäessä paikoissa, joissa turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Kaikki MASCOT® FOOTWEAR -turvajalkineet on sertifioitu EN ISO 20345 -standardin mukaan.

Lue lisää

Safety Class S1P

Safety Class S1P

Täysi turva: Välipohjalla ja kärkisuojalla varustetut kengät ja saappaat. Eivät hylji vettä.
Vaihtoehdot: Erittäin monipuolinen valikoima kenkiä ja sandaaleita. Saatavilla myös saapasvaihtoehto ja naisten malleja. Kärkivahvikkeella tai ilman, erilaisia kiinnitystapoja, monia leveyksiä ja useita eri materiaaleja. Kaikki mallit tuntuvat erittäin mukavilta jalassa.
Käyttäjiä ovat erityisesti: Erittäin vankkoja jalkineita sisätöissä, kesäisin tai satunnaisissa ulkotöissä mihin vuodenaikaan tahansa tarvitsevat.

Lue lisää

Safety Class S3

Safety Class S3

Täysi turva: Vettä hylkivät ja vedenpitävät jalkineet sekä välipohjalla ja kärkisuojalla varustetut saappaat.
Vaihtoehdot: 
Erittäin laaja valikoima kenkiä ja saappaita joko kärkivahvikkeilla tai ilman. Erilaisia kiinnitystapoja, useista eri materiaaleista valmistettuja vedenpitäviä tai vettä hylkiviä jalkineita. Joissakin jalkineissa on Vibram®-pohja ja ne kestävät jopa 300 asteen lämpöä. Kaikilla jalkineilla on erittäin mukava kävellä.
Käyttäjiä ovat erityisesti: Ulkotöitä tekevät, jotka tarvitsevat erittäin vankkoja jalkineita, joita voi käyttää myös sateella. Kärkivahvikkeilla varustettuja kenkiä ja saappaita käyttävät erityisesti ne, jotka joutuvat usein työskentelemään polvillaan.

Lue lisää

ESD approved

ESD approved

ESD-hyväksytyssä kengässä on ESD-hyväksytty pohjallinen. Tällä merkinnällä varustettu jalkine johtaa staattisen sähköisyyden pois kehosta.

Lue lisää

Pitävä pohja

Pitävä pohja

Kenkä on erittäin pitävä. Pohja on läpäissyt sekä SRA-testin (pesuainetta keraamisella pinnalla) että SRB-testin (glyserolia teräspinnalla), joten se sai automaattisesti SRC-merkinnän, joka on paras mahdollinen pidon normi.

Lue lisää

Ortopediset jalkineet: mukautettavissa

Ortopediset jalkineet: mukautettavissa

DGUV:n sääntö 112-191 koskee jalkojen ja polvien suojaamista. Sen mukaisesti kaikki jalkineisiin tehdyt ortopediset muutokset ja sisäpohjan käyttö on hyväksytettävä riippumattomalla tutkimuslaitoksella, jotta voitaisiin varmistaa, että turvajalkine täyttää edelleen saamansa turvaluokituksen (esim. S3 tai S1P) vaatimukset. Tästä syystä MASCOTin jalkineisiin saa tehdä ortopedisiä muutoksia vain yritys nimeltään Mander-Malms Schuhtechnik GmbH.

Öko-Tex® Standard 100