Tekniikat

  On tärkeää valita työvaatteisiinsa oikeat materiaalit, jotta ne olisivat parhaat mahdolliset vaatteet käyttäjälleen ja tämän työoloihin. Tutustu eri materiaaleihin tarkemmin täältä ja hanki ideoita siihen, mitä sinun tulee ottaa huomioon työvaatteita valitessasi.

  MASCOT Tekniikat

  MASCOT kehittää omia tekstiilibrändejään voidakseen tarjota asiakkailleen parhaita mahdollisia tuotteita. Alla on esitelty eri brändien ominaisuuksia ja hyötyjä, jotta tietäisit mitä sinun kannattaa etsiä.

  CLIMASCOT® logo

  Pysy lämpimänä CLIMASCOT®-vuorin avulla

  Hyödy täysillä CLIMASCOT® Lightweight Insulation -vuorista. Erittäin hyvän eristysominaisuuden lisäksi CLIMASCOT® on kevyt ja hengittävä materiaali, joka vie vain vähän tilaa kokoon puristettuna. CLIMASCOT®-vuorin valmistuksessa käytetään 35 % uusiopolyesteriä. Se edistää kierrätystä ja säästää ympäristöä.

  Lue lisää

  MASCODRY® logo

  Pääse eroon kosteudesta

  Kehosta irtoaa valtavasti lämpöä ja kosteutta sen ollessa liikkeessä. Kosteus kannattaa johtaa ulos keholta, jottei se jää iholle, sillä läpimärkänä olo johtaa helposti kehon tahattomaan viilenemiseen. Oikeat vaatteet auttavat mukavan tunteen säilymiseen korkeassakin aktiviteettitasossa, sillä ne johtavat kosteuden nopeasti pois iholta. MASCOTilla on MASCODRY®-materiaalista valmistettuja vaatteita, jotka toimivat juuri näin. Ja näin sinä voit keskittyä itse töihin.

  Katso tuotteita

  Bearnylon® logo

  Kylmässä kulutusta kestävä

  Bearnylon® on vettä ja likaa hylkivä sekä kulutusta erittäin kestävä materiaali, jota käytetään pääasiassa MASCOTin talvivaatteiden pintamateriaalina. Bearnylon® tekee tuotteista pitkäikäisiä ja siinä on eristäviä ominaisuuksia, kun siihen yhdistää vuoren.

  Katso tuotteita

  MASCOTEX® logo

  Täydellinen suoja tuulta ja vettä vastaan

  Kun sataa paljon, on todellakin käyttöä MASCOTEX®-asuille. MASCODRY® on kangas, jossa on hengittävä laminaatti toisella puolella, ja tämän ansiosta se on vesitiivis. Sillä on EN-343-sertifikaatti, joka myönnetään sateelta suojaavalle vaatetukselle. Kun MASCOT® valmistaa vaatteita MASCOTEX®-kankaasta, kaikki saumat sinetöidään kuumennettavalla teipillä. Näin taataan, että sinun MASCOTEX®-tuotteesi on sataprosenttisen vesitiivis. Ja samalla se on kuitenkin hengittävä, joten voit painaa arjessa täysillä.

  Katso tuotteita

  PyroPro® logo

  Suojaa kuumuutta ja liekkejä vastaan

  PyroPro® on MASCOTin antistaattinen, haponkestävä ja palosuojakäsitelty kangas, jota käytetään MASCOT® MULTISAFE -mallistossa. Se on saatu paloa kestäväksi kemiallisen käsittelyn ansiosta. Kangas suojaa myös valokaarilta ja soveltuu satunnaiseen hitsaukseen. Tästä metritavarasta ommellut tuotteet on hyväksytty seuraavien normien mukaisesti: EN ISO 11612 (A1, B1, C1, E1), EN ISO 14116 (indeksi 3/50x75 °C), EN 1149-3, EN 1149-5, ENV 50354/EN 61482-1-2 (luokka 1), EN ISO 11611 ja EN 13034.

  Katso tuotteita

  Thermax® logo

  Maksimaalinen suoja kylmältä

  Thermax® on MASCOT®:n kehittämä eristävä, kolmekerroksinen materiaali. MASCOT® käyttää Thermax®-kangasta lämpöalusvaatteissa, sillä se eristää lämpöä todella hyvin. Kangaslaatu on kehitetty erittäin kylmiin olosuhteisiin sekä paikoillaan tehtävään työhön viileässä ympäristössä. Se on rakennettu niin, että polyesteriä oleva sisäpuoli kanavoi kosteuden keholta pintakerroksen puuvilla- ja modaalikuituihin niin, että iho tuntuu aina kuivalta. Tässä kankaassa on lisäksi eristävä ulkokerros, joka pitää sinut lämpimänä.

  Katso tuotteita

  MASCOLAYER® logo

  MASCOLAYER®-naulasuoja

  MASCOLAYER® on tekstiilistä valmistettu naulasuoja, joka suojaa jalkapohjia nauloilta ja muilta teräviltä esineiltä. Materiaali on erittäin taipuisaa, pehmeää ja kevyttä, joten koko kengästä tulee taipuisampi. Lisäksi MASCOLAYER® tuntuu mukavalta, koska se suojaa kuumuudelta ja kylmyydeltä. Se ei sisällä ollenkaan metallia eikä siksi johda lämpöä eikä kylmyyttä.

  Katso tuotteita

  Työvaatteet

  MASCOT valitsee huolella työvaatteisiinsa käyttämät tekstiilibrändit. Jokainen tekstiilibrändi valitaan erityisominaisuuksiensa johdosta, jotta asiakkaille voitaisiin tarjota ehdottoman parasta laatua. Voit lukea lisää eri brändeistä ja niiden hyödyistä ja ominaisuuksista alta.

  Dyneema® logo

  Terästäkin vahvempi

  Tietyt tilanteet edellyttävät erinomaista kulutuksenkestävyyttä. Käyttäessään Dyneema®-kuitua yhtenä polvitaskujen materiaalina MASCOT yhdistää keveyteen sellaisia ominaisuuksia kuin joustavuuden ja erittäin hyvän kulutuksenkestävyyden. Supervahva ja erittäin kestävä Dyneema®-kuitu lisää polvitaskujen kestävyyttä ja säilyttää silti housujen mukavuuden polviasennossa työskenneltäessä.

  Lue lisää

  CORDURA® logo

  Arkiseen kulumiseen

  Hyvä kulutuksenkestävyys on a ja o, kun tehdään työtä kovalla tahdilla. Riipputaskujen ja mittataskujen tulee kestää se, että työkaluja, nauloja ja ruuveja laitetaan sisään ja otetaan pois lukemattomia kertoja päivän aikana. MASCOT varmistaa kulutuksenkestävyyden muun muassa käyttämällä paljon CORDURA®-materiaalia kaikissa kulutukselle alttiissa kohdissa kuten polvi-, riippu- ja mittataskuissa. Cordura® on nimittäin seitsemän kertaa kestävämpi kuin esim. puuvilla. Käytämme 1000D CORDURAa (laatu 11) sekä 500D CORDURAa (laatu 12).

  Lue lisää

  COOLMAX® logo

  Kosteuden läpäisyn mestari

  COOLMAX® on markkinoiden johtava kosteutta siirtävä tuote. Siksi MASCOT käyttää COOLMAX®-kangasta ihoa vasten pidettävissä vaatteissa eli alusvaatteissa ja sukissa. COOLMAX® siirtää välittömästi kosteuden iholta ja jakaa sen suuremmalle pinta-alalle seuraavaan vaatekerrokseen. Näin COOLMAX® saa ihon tuntumaan kuivalta eikä keho turhaan viilene. Valitsemalla kankaaseesi Coolmaxia ja villaa (laatu 871) saat samaan tuotteeseen kaksi eri toimintoa: tehokkaan hien poiskuljetuksen ja ylimääräisen lämpökerroksen. COOLMAX®-tuotteet ovat pehmeitä, helppoja pestä ja nopeasti kuivuvia.

  Katso tuotteita:
  COOLMAX®COOLMAX® PROCOOLMAX® ALL SEASON

  LYCRA® logo

  LYCRA®

  LYCRA® lisää kosteutta, istuvuutta, käyttöikää, liikkumisen vapautta ja pitää sukat muodossaan. LYCRA®-kuitua voi venyttää pituudeltaan jopa seitsenkertaiseksi, ja se palautuu alkuperäiseen pituuteensa, kun venytys lakkaa. LYCRA® pitää sukat muodossaan ja paikoillaan jalassa.

  Katso tuotteita

  Turvajalkineet

  MASCOTin turvajalkineet takaavat optimaalisen suojauksen, jopa ulkona. MASCOT valitsee huolella jalkineidensa valmistuksessa käytettävät jalkinebrändit voidakseen tarjota parhaita mahdollisia jalkineita. Tutustu tarkemmin eri brändeihin ja inspiroidu valinnanvarasta.

  BOA® Fit System logo

  BOA® Fit System

  BOA® Fit System parantaa jalkineiden istuvuutta ja tukevuutta. BOA®-järjestelmässä on säädettävä kiekko, kevyet mutta vahvat nauhat ja kitkattomat ohjurit.

  Lue lisää

  XL EXTRALIGHT® logo

  XL EXTRALIGHT®

  XL EXTRALIGHT® on kengänpohjissa käytetty uskomattoman kevyt ja kulutuksenkestävä vaahtomainen materiaali. Se on vahvaa, taipuisaa ja iskunkestävää ja tekee siksi joka askeleesta vähän miellyttävämmän ja joustavamman. Lisäksi XL EXTRALIGHT® -pohjien kuviointi antaa hyvän pidon ja ehkäisee liukastumisia.

  Lue lisää

  SympaTex® logo

  SympaTex®-kalvo

  SympaTex®-kalvolla varustetut jalkineet ovat hengittävät ja vedenkestävä. Täyttääkseen standardin jalkineiden on kestettävä vettä vähintään 12 tuntia. SympaTex® täyttää vaatimuksen.

  Katso tuotteita

  Thinsulate™ logo

  Thinsulate™-eristys

  Thinsulate™ Insulation on eristävä kalvo, joka hengittää, hylkii vettä ja pitää jalat lämpiminä.

  Katso tuotteita