Vastuullisia työvaatteita

  Työvaatteiden tuotanto jättää eittämättä globaaleja jalanjälkiä. Onneksi näitä jälkiä on mahdollista jättää hyvällä omallatunnolla. MASCOT huolehtii ihmisistä ja ympäristöstä valmistamalla vastuullisia tuotteita ja myös kuluttamalla vastuullisesti. Emme pysty ratkaisemaan kaikkia maailman, ihmisten ja ympäristön ongelmia, mutta teemme osamme tavoitteiden saavuttamiseksi.
  2019 - Malleja, Mies, Nainen, Sustainable products, T-Paidat, Uusiopolyesteri, Luomupuuvilla

  Kestävyys osana ratkaisua

  Kestävyys on eräänlaista vastuullisuutta, eikä MASCOT siksi tingi tuotteiden kulutuksenkestävyydestä. Työvaatteiden pitää kestää pitkään, jotta niitä tarvitse jatkuvasti olla uusimassa. Kestävyydestä on hyötyä käyttäjille, mutta myös ympäristölle, sillä vaatteiden valmistaminen on monitahoinen prosessi.

  Kun ostat MASCOT-työvaatteita, saat rahoillesi erityisen paljon vastinetta. Onhan kaikki MASCOT-tuotteet testattu TESTED TO WORK -periaatteidemme mukaisesti.

  MASCOT Test Center

  Tarkkaan harkitut tuotteet

  MASCOTin valikoimassa on useita kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Teollisuus käyttää runsaasti luonnonvaroja, mutta uusia ei riitä loputtomasti. Meidän on sen vuoksi käännettävä katseemme ylijäämään ja kertaalleen käytettyihin materiaaleihin, joita voidaan hyödyntää uudelleen.

  Uusiopolyamid​i – tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaali

  MASCOT® CUSTOMIZED -mallistossa on housuja ja yläosia, joiden päämateriaali on uusiopolyamidi. Se on valmistettu tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaaleista. Kyseessä ei siis ole kertaalleen käytettyjen vaatteiden kierrätys, vaan raakakudoksen, lankojen ja muiden tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalien hyödyntäminen uusien kankaiden valmistuksessa.

  Tuotteita osittain uusiopolyesteristä

  Uusiopolyesteristä valmistetuissa tuotteissa kertaalleen käytetty raaka-aine pääsee käyttöön uudelleen. MASCOTin uusiopolyesteriä sisältävät yläosat on valmistettu muovijätteestä, joka on kerätty, jauhettu, kehrätty uudeksi langaksi ja valmistettu kankaiksi.

  Myös MASCOTin CLIMASCOT® Lightweight Insulation -vanuvuorissa on 35 % uusiopolyesteriä.

  Tuotteita luomupuuvillasta

  Luomupuuvillan siemeniä ei ole geenimanipuloitu, ja peltojen rikkakasvit poistetaan manuaalisesti. Tämä suojelee sekä viljelysmaata että viljelijöitä.

  Luomupuuvillan puolesta puhuvia seikkoja:

  • viljelty ilman torjunta-aineita ja muita haitallisia aineita
  • viljelty siemenistä, joita ei ole geenimanipuloitu
  • tuottaa jopa 94 % vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin perinteinen puuvillan viljely.