Pilottitakki

MASCOT® WORKWEAR
Pilottitakki - Vihreä - 2016
25. Marraskuuta 2016
Pilottitakin historia on pitkä ja arvokas. Takin alkuperä on Yhdysvaltain armeijassa, josta muotiala omaksui sen myöhemmin. Tämä lämpimänä ja kulutuksenkestävänä tunnettu takkimalli löysi nopeasti tiensä myös työvaatealan yrityksiin, kuten MASCOTille, jonka valikoimissa on ollut pilottitakkeja usean sukupolven ajan. MASCOTin uusin tulokas on retromallinen pilottitakki, joka kunnioittaa pitkiä perinteitä.

Pilottitakkeja oli jo MASCOTin ensimmäisten työvaatelanseerausten joukossa 1980-luvulla. Etenkin MASCOT® Alaska -pilottitakista tuli myyntimenestys. Vettähylkivä Bearnylon® on erittäin kulutuksenkestävä materiaali, ja takki on osoittanut merkityksensä työvaatealalla jo kolmen vuosikymmenen ajan. Takki on edelleen monien suosikki, ja sitä onkin saatavilla MASCOTin vuoden 2017 valikoimassa jopa kuudessa eri värissä. Viime vuosien retrobuumi on saanut aikaan sen, että myös monet nuoret ovat iskeneet silmänsä tähän kestävään, turkisvuorella varustettuun takkiin.

Kolmen vuosikymmenen klassikko

Pilottitakkeja oli jo MASCOTin ensimmäisten työvaatelanseerausten joukossa 1980-luvulla. Etenkin MASCOT® Alaska -pilottitakista tuli myyntimenestys. Vettähylkivä Bearnylon® on erittäin kulutuksenkestävä materiaali, ja takki on osoittanut merkityksensä työvaatealalla jo kolmen vuosikymmenen ajan. Takki on edelleen monien suosikki, ja sitä onkin saatavilla MASCOTin vuoden 2017 valikoimassa jopa kuudessa eri värissä. Viime vuosien retrobuumi on saanut aikaan sen, että myös monet nuoret ovat iskeneet silmänsä tähän kestävään, turkisvuorella varustettuun takkiin.

Retrotakkien taustalla

Useiden nykyajan retrotakkien taustalta löytyy 1950-luvulla kehitelty MA-1-lentäjäntakkimalli. Sen vuori oli kirkkaanoranssi, jotta se erottuisi selvästi ylhäältä päin, jos kone syöksyisi maahan. Lentäjä pystyi siis ilmaisemaan olinpaikkansa pelastusryhmälle kääntämällä takkinsa nurinpäin. MA-1-lentäjäntakista tuli erittäin suosittu, eikä mennyt kauaakaan, kun myös muut Yhdysvaltain armeijan sotilaat pääsivät käyttämään tätä ilmavoimien suosimaa takkia. Myöhemmin takkia nähtiin myös muotikuvissa.

Pilottitakki - MASCOT® FREESTYLE - 2016

Uusi retromallinen pilottitakki kunnioittaa historiaansa

Juuri tämä MA-1-lentäjäntakkimalli toimi innoituksena MASCOTin uudelleenkehitetylle klassiselle pilottitakille. Pilottitakki sai nimekseen MASCOT® Riverdale, ja siinä on useita suoria viittauksia alkuperäiseen malliin. Lentokoneen siipiä muistuttava pieni logo, klassinen istuvuus ja kirkkaanoranssi vuori ovat hienovaraisia kiitollisuudenosoituksia alkuperäiselle lentäjäntakille. Ominaisuuksiensa puolesta kyseessä on kuitenkin ennen kaikkea takki, joka kestää jokapäiväisen työn rasitukset. Kulutuksenkestävyys on hyvä muun muassa olkapäiden CORDURA®-vahvikkeiden ansiosta, ja selkään on helppo painattaa firman logo (pilaamatta lämpimän vuoren ominaisuuksia) alaosaa reunustavan sisävetoketjun kautta. MASCOT on hakenut myös pintamateriaaliin innoitusta menneisyydestä ja valmistanut uudelleen retrotyyliin sopivaa materiaalia. Taskut ja yksityiskohdat on optimoitu nykykäyttöön, vaikka ne ovatkin tyyliltään alkuperäisten kaltaisia.

Värikäs mallisto täynnä yhdistelymahdollisuuksia

MASCOT® Riverdale on osa MASCOT® FREESTYLE -mallistoa, jonka tuotteiden profiili on hieman erilainen ja värikkäämpi kuin monissa tyyliltään klassisemmissa työvaatemallistoissa. Yleisesti ottaen MASCOT® FREESTYLE -tuotteita pyritään yhdistelemään muihin työvaatteisiin, sillä ne erottuvat selvästi klassisen tummista työvaateväreistä.
Pilottitakkia on käytetty ajan saatossa monissa alakulttuureissa, joiden muodissa niillä on ollut merkittävä rooli. Takki on vilahdellut säännöllisesti myös populaarikulttuurissa. Työvaatealalla takista on tullut kestosuosikki. Se tunnetaan ennen kaikkea lämpimänä takkina, jonka hyvä kulutuksenkestävyys sopii päivittäiseen työhön. Tästä voit tutustua MASCOT® Alaska -pilottitakkiin, joka on osoittanut merkityksensä jo kolmen vuosikymmenen ajan.

2016 - Pilottitakit - MASCOT