MASCOT kantaa eettisen, sosiaalisen ja ympäristövastuunsa

Kansainvälisenä tekstiiliyrityksenä meillä on vastuu ihmisistä ja ympäristöstä sekä tuotantopaikoissamme että muissa jakeluketjun osissa. Se on vastuu, josta huolehtiminen on meille itsestäänselvä asia. Tahdomme tarjota +3 500 työntekijällemme hyvät, kunnialliset ja turvalliset työskentelyolosuhteet, ja siksi rakensimmekin jo yli kymmenen vuotta sitten omat tehtaat ensin Vietnamiin ja sittemmin Laosiin.

Meille on tärkeää, että tuotteemme ovat aina mahdollisimman hyviä, eikä mahdollisimman hyvä tarkoita pelkästään kulutuksenkestävyyttä, joka johtaa pitkään käyttöikään ja vähentää resurssien tuhlausta. Kun puhumme hyvästä, tarkoitamme tuotannon kaikkia osa-alueita. Tarkoitamme sitä, että työntekijöiden pitää viihtyä työpaikalla ja tuntea olonsa turvalliseksi, sekä sitä, että tunnemme käyttämiemme materiaalien alkuperän ja saamme niille esimerkiksi OEKO-TEX®-sertifikaatin.

MASCOT-tuotteet ovat kestävä ratkaisu sanan monessa merkityksessä: ne kestävät kulutusta ja niiden tuotanto on kestävää, koska se kunnioittaa ihmisiä ja ympäristöä. Laatu ja kunnollisuus ovat perusarvojamme – myös sosiaalisessa ja ympäristökontekstissa. Laatua edellytämme tuotteilta, ratkaisuilta ja sopimuksilta, ja kunnollisuudella viittaamme sekä huolellisuuteen että suoraselkäisyyteen. Seuraavassa kerromme, kuinka MASCOTin perusarvot näkyvät jakeluketjun eri osissa.

17 kestävän kehityksen tavoitetta - logo

MASCOT ja kestävän kehityksen tavoitteet

MASCOT työstää tavalla tai toisella kaikkia 17:ää kestävän kehityksen tavoitetta. Kohti vuotta 2030 siirryttäessä panostuksia on tarkoitus laajentaa ja tehostaa entisestään. Tahdomme muun muassa osallistua köyhyyden ja nälän poistamiseen, varmistaa kaikkien terveyden ja koulutuksen sekä tarjota ihmisarvoisia työpaikkoja työvaatteiden valmistuksen kautta.

Lue lisää

Vietnam - Oma tehdas Vietnamissa: - Yli puolet MASCOTin työntekijöistä toimii Euroopan ulkopuolella. MASCOTin Vietnamissa ja Laosissa jaitsevassa tehtaassa on noin 2400 työntekijää, jotka valmistavat eurooppalaisten kollegojensa kehittämät, markkinoimat ja myymät työvaatteet.

Tuotantoa omilla tehtailla

Kaikki mallistomme talvi- ja työvaatteet ommellaan omilla tehtaillamme Vietnamissa ja Laosissa. MASCOTilla on ollut omia tehtaita vuodesta 2008 lähtien, ja kaakkoisaasialaiset työntekijät ovat alusta alkaen saaneet nauttia niissä eurooppalaisesta työkulttuurista ja MASCOTin vahvoista arvoista. Käytännössä tämä tarkoittaa turvallisia ja muutenkin hyviä työpaikkoja, joissa on mahdollisuus kehittyä, sekä maksuttomia lääkäripalveluja ja ravitsevaa, ilmaista työpaikkalounasta.

 Lue lisää

People-eating-lunch-smiling  | Oma tehdas Vietnamissa:

Sosiaalisesti vastuullista tuotantoa – todistetusti

MASCOTin ensimmäinen tehdas Vietnamissa on tarjonnut työntekijöille hyvät ja turvalliset työolosuhteet heti avajaispäivästä eli maaliskuusta 2008 alkaen. Tällä hetkellä työvaatteitamme valmistaa +3 500 henkilöä, ja meillä on sosiaalisesta vastuustamme tuotantomaissa mustaa valkoisella. Yrityksemme on nimittäin saanut yritysvastuualan arvostetuimman tunnustuksen eli SA8000-sertifioinnin.

Lue lisää

Oma tehdas Vietnamissa: - Vaatteet - ISO 9001

Sertifioitua laadunvarmistusta

MASCOTilla on jo monen vuoden ajan ollut ISO 9001 -sertifikaatti. Noudatamme tätä laadunhallintajärjestelmää yrityksemme, tuotteidemme ja palveluidemme kehityksen tukemiseksi ja voidaksemme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista laatua. Mittaamme onnistumistamme toimitusvarmuudella, kohderyhmälle sopivilla tuotteilla, asiakastyytyväisyydellä ja kasvulla.

Lue lisää

Woman - Kukin ompelijamme erikoistuu tiettyyn ompelun alueeseen ja hallitsee sen täydellisesti. Näin takaamme tehokkuuden ja minimoimme virheet.

Tehtaidemme ympäristöpolitiikka

Melkein 80 % kaikista MASCOT-työvaatteista tuotetaan omissa tehtaissamme Vietnamissa ja Laosissa. Kaikki tuotantolaitokset sijaitsevat virallisilla teollisuusalueilla, ja meillä on selkeät sopimukset sekä jätevesistä, jätteistä että muista ympäristöasioista.

Lue lisää

Palkinto

Palkintoja vastuulliselle tuotannolle

Kunnialliset ja hyvät työolosuhteet eivät ole kehitysmaissa itsestäänselvä asia. MASCOTin tehtaiden hyvät olosuhteet saavat siksi runsaasti huomiota. Tiukat sosiaaliset standardimme ja ympäristövalvontamme ovat vuosien mittaan tuoneet tehtaillemme Vietnamissa ja Laosissa monia palkintoja.

Lue lisää

1BBA533B-3A0C-4423-90F7-3409BEAB6D31 - Laboratoriotestit

Kestäviä työvaatteita

Pitkään kestävät työvaatteet ovat käyttäjän kannalta käytännöllinen ja taloudellinen ratkaisu. Kestävyydestä on suurta hyötyä myös ympäristölle. Kun kankaat, saumat ja värit pitävät pintansa pitkään, uusia työvaatteita ei tarvitse hankkia usein eikä resursseja niin ollen kuluteta turhaan. Oma ratkaisumme on TESTED TO WORK, joka takaa työvaatteiden pitkän käyttöiän.

Lue lisää

Sky Works_Rooftop_workers_men

Otamme vastuun tosissamme

Testaaminen, laatu ja järjestelmällisyys istuvat syvällä MASCOTin DNA:ssa. Lisäksi ne ovat juuri se menetelmä, jolla tuotteita voi tulevaisuudessa valmistaa entistä vastuullisemmin. Pyrimme luomaan mahdollisimman pitkäikäisiä tuotteita, hyödyntämään luonnonvaroja mahdollisimman tarkasti sekä minimoimaan hävikin ja päästöt. Lisäksi edellytämme, että työvaatteemme ovat innovatiivisia ja täyttävät asiakkaiden vaatimukset.

Lue lisää

OEKO-TEX® STANDARD 100

OEKO-TEX® STANDARD 100-merkityt tuotteet

MASCOT käyttää työvaatteissaan pitkälti yli sataa erilaista kangastyyppiä. Niillä kaikilla on OEKO-TEX® STANDARD 100 -sertifikaatti. Kun valitset OEKO-TEX® STANDARD 100 -sertifioituja tuotteita, varmistat, että työvaatteesi on testattu terveydelle haitallisten aineiden varalta. Testikriteerit päivitetään vuosittain, ja ne ovat huomattavasti voimassa olevia lakeja tiukemmat.

Lue lisää

truck-road-MASCOT® WORKWEAR

Harkitut pakkaukset ja kuljetukset

Työvaatteiden toimitusketju on monipolvinen. Materiaalit ja valmiit vaatteet pakataan useita kertoja, ja niitä kuljetetaan edestakaisin mantereelta toiselle. Kuljettaminen ei lähtökohtaisesti ole hyväksi ympäristölle, mutta nykypäivän globaaleilla markkinoilla se on elinehto. Me tahdomme valita kuljetusratkaisut, joiden avulla saamme minimoitua ympäristövaikutukset.

Lue lisää