Mittataulukko

  Onko oikean MASCOT-työvaatekoon selvittäminen mielestäsi hankalaa? Mittataulukkomme auttaa. Sekä vaatteita että kenkiä kannattaa kuitenkin sovittaa ennen ostopäätöstä. Se varmistaa, että tuote on oikean kokoinen. Istuvuudesta ei saa tinkiä, sillä koko vaikuttaa merkittävästi työvaatteen ominaisuuksiin, käyttömukavuuteen ja turvallisuuteen.

  Monet MASCOT-malliston tuotteet sopivat sekä naisille että miehille, mutta joukossa on myös nimenomaan naisille suunniteltuja tuotteita.

  Hae kokotaulukko (PDF)

  Näin otat mitat

  • Pyydä mittausapua toiselta henkilöltä, jotta saat parhaan lähtökohdan oikean kokoisten työvaatteiden valitsemiseen.
  • Ota mitat mahdollisimman läheltä vartaloa.
  • Vedä mittanauha tiukalle vyötärönympärystä mitattaessa.
  • Muista mitata myös lahkeenpituus. Useimmista housuista on saatavana kolme eri lahkeenpituutta.
  • Jos olet epävarma koosta tai istuvuudesta, pyydä apua MASCOT-yhteyshenkilöltäsi tai jälleenmyyjältä.

  Naiset

  MASCOTin mallistossa on myös nimenomaan naisille suunniteltuja tuotteita. Tarjolla on kaksi istuvuutta: DIAMOND ja PEARL. Joistain naisten tuotteista on saatavana molemmat istuvuudet, toisista taas ainoastaan DIAMOND. Jos kaipaat jostakin tuotteesta PEARL-istuvuutta, sinun kannattaa valita sekä naisille että miehille sopiva istuvuus.

  Sopivien housujen/hameiden/shortsien valinnan kaksi vaihetta:

  1) Selvitä sopiva istuvuus

  Sinulle sopivin MASCOTin naisten tuotteiden istuvuus riippuu vyötärönympäryksesi (kapein kohta) ja lantionympäryksesi (levein kohta) välisestä erosta.

  Nyrkkisääntö:

  • Jos vyötärönympäryksesi ja lantionympäryksesi ero on yli 20 cm, sinun kannattaa valita DIAMOND.
  • Jos ero on alle 20 cm, sopiva vaihtoehto on PEARL.

  2) Selvitä sopiva koko

  Aloita mittaamalla lantionympäryksesi lantion leveimmästä kohdasta. Katso mittataulukkoa sinulle sopivan istuvuuden kohdalta ja tarkista sopiva koko lantionympärysmitan perusteella. Muista mitata myös lahkeenpituus. Kaikista MASCOTin naisten housuista on saatavana kaksi lahkeenpituutta: 76 cm ja 82 cm.

  Hae kokotaulukko (PDF)

  Katso video, niin osaat valita itsellesi sopivan naisten istuvuuden

  Lapset

  MASCOTin mallistossa on myös lapsille suunniteltuja tuotteita. Oikea koko kannattaa valita ensisijaisesti lapsen pituuden perusteella.

  Jalkineet

  MASCOTin jalkinemallistossa on kokoja välillä 35–48. MASCOTin jalkineiden koot ovat suunnilleen samoja kuin tavallisten jalkineiden koot. Jos kengännumerosi on yleensä 42, se on todennäköisesti oikea koko myös MASCOTin jalkineissa. Kenkiä kannattaa kuitenkin aina sovittaa ennen ostopäätöstä.