Löydä oikea koko

Oikea koko on ratkaiseva työvaatteiden toiminnoille, mukavuudelle ja turvallisuudelle. MASCOTin valikoimassa monissa tuotteissa on leikkaus, jota voi käyttää sekä naiset, että miehet. Lisäksi löydät myös MASCOT-tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti naisille ja mallisto lapsille.

Hae kokotaulukko (PDF)

Erilaisia mittauksia on tehtävä riippuen vaatteista joita tarvitset. Jos mitat eivät vastaa suoraan yhtä kokoa, kannattaa yleensä siirtyä oikealle kokotaulukossa ja valita suurempi koko.

Oikean koon löytämiseksi saat tarkimman mittauksen, jos joku muu mittaa sinut. Ota mitat läheltä kehoa, ja kun mittaat vyötärön kokoa, mittanauha on käärittävä tiukasti kehon ympärille. Muista myös mitata jalan pituus. Useimmista MASCOT-housuissa voit valita kolme eri lahkeen pituutta.

Kokeile vaatteita! Näin voit olla varma, että vaatteet sopivat niin kuin pitäisi.

Autamme, jos epäröit koon valinnassa

Kehittäessämme työvaatteita asetamme vaatimuksia niiden toiminnoille sekä sille, mitä standardeja niiden tulee täyttää käytössäsi. Valvomme jatkuvasti kehittämiämme työvaatteita koskevia sertifiointeja ja säädöksiä. Jos sinulla on kysyttävää koostasi, istuvuudesta tai työvaatteita koskevista vaatimuksista, ota yhteyttä, niin autamme sinua valitsemaan itsellesi sopivimmat MASCOT-työvaatteet.

Naiset

MASCOTin mallistossa on myös nimenomaan naisille suunniteltuja tuotteita.

MASCOTin naisten housuista, shortseista ja puolihameista on tarjolla kaksi eri istuvuutta. Valinta riippuu vartalosi mitoista. Naisten istuvuuksien nimet ovat DIAMOND ja PEARL.

Sopivien housujen/puolihameiden/shortsien valinnan kaksi vaihetta:

1) Selvitä sopiva istuvuus

Sinulle sopivin istuvuus riippuu vyötärönympäryksesi (kapein kohta) ja lantionympäryksesi (levein kohta) erosta. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että jos vyötärönympäryksesi ja lantionympäryksesi ero on yli 20 cm, sinun kannattaa valita DIAMOND. Jos ero on alle 20 cm, sopiva vaihtoehto on PEARL.

2) Selvitä sopiva koko

Aloita mittaamalla lantionympäryksesi lantion leveimmästä kohdasta. Katso sen jälkeen taulukkoa sinulle sopivan istuvuuden kohdalta ja tarkista sopiva koko lantionympärysmitan perusteella.

Etsi tuotteen vieressä olevaa symbolia nähdäksesi onko siinä Timantti- vai Helmi-leikkaus.

Muista myös mitata jalan pituus. Kaikki MASCOTin naisten housut ovat saatavana kahdella lahkeen pituudelta: 76 cm ja 82 cm.

Lapset

MASCOTin valikoimissa löydät myös tuotteita lapsille. Oikean koon löytämiseksi sinun pitäisi yleensä valita koko, joka perustuu lapsen korkeuteen.

Jalkineet

MASCOT-jalkineet tulevat ko´oissa 35-48 ja kolmella eri leveydellä: 8, 10 ja 11. MASCOT-koot ovat keskimääräisiä tavanomaisiin kengän kokoihin verrattuna. Jos normaalisti käytetään kokoa 42, koko 42 on todennäköisesti oikea MASCOTin jalkineissa. On suositeltavaa kokeilla jalkineet aina ennen ostoa.

Löydä oikeat MASCOT-työvaatteet – vinkkejä mittaamista varten

  • Ota mitat vartalonmyötäisesti
  • Pyydä mittausapua toiselta henkilöltä – siten saat parhaan lähtökohdan oikean kokoisten työvaatteiden valitsemiseen
  • Pidä mittanauha tiukalla, kun mittaat vyötärön ympärystä
  • Lahkeenpituus on tärkeää – erityisesti jos työhousujen lahkeissa on taskuja ja toimintoja
  • Päätä, millaisen istuvuuden haluat työvaatteisiisi – MASCOTin työvaatteissa on erilaisia istuvuuksia, joista voit valita itsellesi sopivimman
  • Jos et tiedä, oletko valinnut oikean koon tai istuvuuden, pyydä apua MASCOT-yhteyshenkilöltä tai jälleenmyyjältä