Staattista sähköä purkava (ESD) Turvajalkineet

  Moniin MASCOTin jalkinemallistoihin kuuluu ESD-hyväksyttyjä turvajalkineita. Kaikki MASCOTin ESD-hyväksytyt turvajalkineet, -saappaat ja -sandaalit on hyväksytty voimassaolevan ESD-standardin mukaisesti.

  Staattista sähköä purkava (ESD)

  Välty sähköiskuilta

  ESD tulee sanoista ”electrostatic discharge” ja tarkoittaa sähköstaattista purkausta. Sähköstaattinen purkaus syntyy, kun kaksi eri sähkövarauksen omaavaa materiaalia koskee toisiinsa. Joillakin toimialoilla edellytetään tiettyjen alueiden olevan ESD-suojattuja sähkökomponenttien ja -laitteiden suojaamiseksi. Ihmiskeho johtaa erittäin hyvin sähköä, ja ihmiset tuottavatkin helposti staattista sähköä kävellessään lattioilla ja koskiessaan esineisiin ja työkaluihin. Monien laitteiden osat voivat vahingoittua aivan pienistäkin jännitteistä, joita ihmiset eivät itse edes huomaa. Sähkölaitteiden vauriot voidaan estää käyttämällä ESD-hyväksyttyjä työvaatteita ja turvajalkineita.

  Löydä omaan työympäristöösi sopivimmat turvajalkineet

  MASCOTilla on laaja valikoima ESD-hyväksyttyjä turvajalkineita, jotka suojaavat sekä laitteita että niiden osia. Jalkineiden antistaattiset ominaisuudet suojaavat myös käyttäjää sähköiskuilta. ESD-hyväksytyt turvajalkineet on tarkoitettu erityisesti sellaisiin työympäristöihin, joissa kitka ja pöly voivat muodostaa staattista sähköä ja joissa tuotteita ja laitteita on suojattava sähkövaurioilta. ESD-hyväksytyt turvajalkineet ovat siis ehdoton varuste sinulle, joka työskentelet sähkölaitteiden ja niiden asennuksen, korjauksen, huollon tai valmistuksen parissa. Mikäli työtilan lattia ja kalusteet noudattavat ESD-vaatimuksia, suojaavat ESD-hyväksytyt jalkineet käyttäjäänsä EN 61340 -standardin mukaisesti.