HACCP DIN 10524

  different colours food and care 
  HACCP DIN 10524

  DIN 10524

  Eurooppalainen DIN 10524 -sertifiointi asettaa vaatimuksia elintarviketeollisuudessa käytettyjen työvaatteiden malleille, toiminnoille ja kankaille. Se edellyttää, että elintarvikeyrityksissä pukeudutaan kuluttajansuojasyistä puhtaisiin ja hygieenisiin työvaatteisiin. Lisäksi vaatteissa on oltava piilotetut painonapit, niiden on yllettävä tiukasti kaulan ympärille, eikä yläosissa saa olla taskuja vaatteen ulkopuolella.
  HACCP logo

  HACCP

   

  Elintarvikkeita käsittelevien yritysten on EU-alueella toimittava HACCP-periaatteiden mukaisesti. HACCP on lyhenne sanoista Hazard Analysis and Critical Control Points. Kyseessä on elintarviketuotannon turvallisuusriskien analysointiin ja valvontaan tarkoitettu standardoitu menetelmä, joka minimoi irrallisten esineiden putoamisriskin tuotannon aikana. Tästä syystä esimerkiksi taskujen pitää olla vaatteiden sisäpuolella.

  HACCP-periaatteiden mukaiset vaatteet jaotellaan kolmeen riskiluokkaan:

  • Riskiluokan 1
   Riskiluokan 1 vaatteet antavat suhteellisen pienen suojan. Niitä käytetään ympäristöissä, joissa kontakti elintarvikkeiden kanssa ei ole todennäköinen, koska tuotteet on pakattu riittävän hyvin.
  • Riskiluokan 2
   Riskiluokan 2 vaatteet suojaavat tehokkaasti. Niitä käytetään käsiteltäessä helposti pilaantuvia elintarvikkeita, joita ei ole prosessoitu ja elintarvikkeita, joita ei ole pakattu.
  • Riskiluokan 3
   Riskiluokan 3 vaatteet suojaavat erittäin tehokkaasti. Hygieniariski on suurimmillaan esimerkiksi pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita sekä valmisruokia käsiteltäessä.

   

  Kaikki MASCOT® FOOD & CARE -malliston työvaatteet täyttävät riskiluokkien 1–3 tiukimmat hygieniavaatimukset.