Materiaalit

  Valitse juuri omaan työhösi sopiva kangaslaatu

  Työskenteletkö kylmässä tai lämpimässä paikassa? Entä rankkasateessa, liikkuvien koneiden lähellä tai ympäristössä, jossa altistut kipinöille tai liekeille? Töissä on tärkeää olla pukeutunut oikein juuri omaa työtehtävää varten. Siksi on tärkeää miettiä työvaatteita valitessa sitä, mikä kangaslaatu sopii parhaiten oman työn tarpeisiin. MASCOT käyttää vaatteissaan yli sataa erilaista tekstiilityyppiä, jotka on nimenomaisesti valittu erityisominaisuuksiensa perusteella. Se, minkälainen kangas soveltuu parhaiten sinun työhösi, riippuu sekä toimialasta että työympäristöstäsi.

  Työvaatteet

  MASCOTin työvaatteet valmistetaan monista eri materiaaleista, jotka on kaikki valittu kuhunkin työhön sopiviksi käyttömukavuutta, kestävyyttä ja hengittävyyttä silmällä pitäen. Lue jäljempää lisää kangastyypeistä ja siitä, mikä materiaali sinun kannattaa valita.

  Puuvilla - Materiaali

  Puuvilla - Sataprosenttinen luonnonmateriaali

  100 % puuvillaa eli luonnonmateriaalia sisältävällä kankaalla on aivan erityisiä ominaisuuksia. Puuvilla on pehmeää ja erittäin miellyttävä käyttää. Se kestää pesun jopa 95 C-asteessa. Puhdas puuvillavaate on ihan ehdoton esim. raskaassa teollisuudessa kuumissa, hehkuvissa paikoissa.

  Canvas - Materiaali

  Canvas - Rosoisen trendikäs kulutusta kestävä canvas-kangas

  Canvas-kankaan pintarakenne antaa kankaalle erilaisen, karhean ja nykyaikaisen siistin ilmeen. Se on erittäin hyvin kulutusta kestävä, ja 010-laatuun (käytetään MASCOT® YOUNG ja MASCOT® HARDWEAR -mallistoissa) on lisätty hieman venyvyyttä poikittaissuuntaan, ja sen huomaan erityisesti esim. polvistuessaan, jolloin housut antavat hiukan periksi. Metritavara 010 on 310 g/m² painollaan MASCOTin järein polyesteristä/puuvillasta valmistettu kanavakangas. Jos vaatteen on oltava kevyempi, houkutteleva vaihtoehto on metritavara 154, jonka paino on 260 g/m².

  Twill - Materiaali

  Twill - Kaikkien aikojen hitti

  430-laatu on yksi MASCOTin eniten myytyjä kankaita kautta aikojen. Se on edelleen yhtä käyttökelpoinen kuin 10 vuotta sitten ja sitä käytetään monipuolisesti eri aloilla ja erityyppisissä töissä. Polyesterin ja puuvillan sekoitus muodostaa tukevan kankaan, joka pitää hyvin värinsä ja muotonsa toistuvien pesujen ja kuivausten jälkeenkin. Metritavara 430 on 310 g/m² painollaan MASCOTin järein polyesteristä/puuvillasta valmistettu twill-kangas. Keveymmistä kankaista löytyy myös useita vaihtoehtoja: Metritavara 442 (paino 270 g/m²), metritavara 330 (paino 245 g/m²) ja metritavara 230 (paino 205 g/m²).

  Quilt - Materiaali

  Quilt - Pehmeä lämpökangas

  Quiltista eli tikkikankaasta valmistetut tuotteet ovat tunnetusti pehmeitä ja eristäviä, ja sitä on jo vuosia käytetty eristävänä kerroksena monien eri toimialojen työvaatteissa. MASCOTilla on lukuisia eri paksuisia ja värisiä lämpökankaita. Tikkikangas koostuu kolmesta kerroksesta. Kahden uloimman, kulutusta kestävän kerroksen välissä on polyestervanua, joka antaa kankaalle eristyskykyä. Kaikki kolme kangasta hitsataan yhteen ultraäänellä. Tällä tavoin metritavara on erittäin laadukasta ja kestävää.

  Monisuojavaatteet - Materiaali

  Monisuojavaatteet

  Antistaattinen, haponkestävä, tulta estävä ja likaa hylkivä kangas. Ratkaiseva etu on, että tulta estävät ominaisuudet ovat langassa, josta kangas on kudottu. Kangas on siis pysyvästi palonkestävää eikä ominaisuus heikkene pesussa. Kangas on sekä pehmeää että miellyttävää yllä. Vahva kulutuksen- ja repäisynkestävyys. Hyväksyntä: EN ISO 11612 (A1, A2, B1, C1, E1, F1), EN ISO 11611 - lk. 1 - A1, A2 EN 1149-3, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 13034 ja EN ISO 20471 - lk 2. Talvivaatteet kankaasta 217 ovat myös hengittäviä, tuulen- ja vedenpitäviä normien EN 343 ja EN 342 mukaan.

  Jalkineet

  Haluatko mieluiten nahasta, nylonista vai kankaasta valmistetut turvajalkineet? MASCOT valitsee turvajalkineidensa materiaalin kulutuksenkestävyyden, käyttömukavuuden ja hengittävyyden perusteella. Lue lisää turvajalkineissa käytetyistä materiaaleista ja löydä omaan työhösi parhaiten sopivat jalkineet.

  Nahka - Materiaali

  Nahka

  Nahka on luonnonmateriaali, josta on valmistettu kenkiä aikojen alusta asti. Nahka soveltuu käytettäväksi turvajalkineissa erittäin hyvin, sillä se on sekä miellyttävä, kulutuksenkestävä, hengittävä että eristävä materiaali. Löydät nahkaisia turvajalkineita muun muassa MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY- ja MASCOT® FOOTWEAR FIT -mallistoista. Tällaiset turvajalkineet on suunniteltu erityisesti sellaisiin ympäristöihin, joissa kengiltä edellytetään tavallista enemmän. Jos konttaat päivittäin betonilattioilla, työskentelet ulkona kylmänä vuodenaikana, hitsaat tai työskentelet hehkuvien esineiden lähellä, nahkaiset turvajalkineet ovat passeli valinta. Nahkapintaa on hoidettava säännöllisesti kyllästysaineella, joka suojaa jalkinetta ja pidentää sen käyttöikää.

  Tekstiilit - Materiaali

  Tekstiilit

  Luonnon- tai tekokuiduista valmistettavia tekstiilejä käytetään monella tavalla erityisesti vaate- ja huonekaluteollisuudessa. Tekstiili sopii hyvin jalkineiden vuorin materiaaliksi, sillä se tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä jalkaa vasten. Monia kulutuksenkestäviä tekstiilejä käytetään myös jalkineiden ulkopinnalla silloin, kun halutaan sen hengittävän hyvin. Kenkäteollisuudessa tekstiilejä käytetään erityisesti lenkkareissa ja urheilukengissä, joissa tekstiilipinta yhdistetään joustavaan pohjaan, minkä ansiosta kengistä tulee kevyet ja niissä on hyvä liikkua. Löydät tekstiilivalmisteisia turvajalkineita muun muassa MASCOT® FOOTWEAR FLEX- ja MASCOT® FOOTWEAR ENERGY -mallistoista.

  Polyamidi - Materiaali

  Polyamidi

  Polyamidi, jota kutsutaan myös nyloniksi, on termoplastinen materiaali. Polyamidia käytetään usein muihin synteettisiin materiaaleihin yhdistettynä. Polyamidi on erittäin kulutuksenkestävä ja nopeasti kuivuva materiaali, ja se imee enemmän kosteutta kuin muut tekokuidut. Siksi polyamidi sopii hyvin käytettäväksi kevyissä ja hengittävissä turvajalkineissa, joiden ei tarvitse kestää kovaa kuumuutta. Käytämme polyamidia muun muassa MASCOT® FOOTWEAR FLEX -malliston jalkineissa. Kulutuksenkestävyytensä ja nopean kuivumisensa ansiosta polyamidi on hyvä valinta kesäisin ulkona työskenteleville.