Näin saat työvaatteesi kestämään pitkään

  Toivomme, että MASCOT-työvaatteista tulee lempivaatteitasi – vaatteita, joihin haluat pukeutua kerta toisensa jälkeen. Kestääkseen toistuvaa käyttöä työvaatteiden on oltava kulutuksenkestäviä. Sen vuoksi korostamme uusien tuotteiden kehitystyössä aina kulutuksenkestäviä kankaita, ylimääräisiä vahvikkeita ja hyvää istuvuutta.

  Käytä ja uusiokäytä vaatteita

  Uuden ostaminen on jo vuosien ajan ollut usein edullisempi vaihtoehto kuin vanhan korjaaminen. Tämä pätee kaikkeen vaatteista leivänpaahtimiin. Maailman luonnonvarojen hupeneminen hidastuisi, jos käyttäisimme tuotteita siihen saakka, kunnes ne ovat täysin käyttökelvottomia. Irronneen napin ompelu ja muut pikkukorjaukset voivat siis olla järkeviä, kun kulutusta pyritään vähentämään pitkällä aikavälillä.

  Vaatteiden pitkäikäisyys ja uusiokäyttö ovat tulevaisuuden kulutuksen keskeisiä elementtejä.
  Kun vaate on käytetty puhki, se kannattaa lajitella oikeaan kierrätyskohteeseen. Me MASCOTissa pyrimme parhaamme mukaan keksimään tekstiileille hyviä uusiokäyttötapoja.

  Jos yrityksessäsi on runsaasti käytettyjä MASCOT-tekstiilejä, joiden haluatte päätyvän mahdollisimman hyvään uusiokäyttöön, ota yhteyttä meihin.

  Pese ja huolla työvaatteita harkiten

  Ohjeiden mukainen peseminen ja huoltaminen on yksi tapa saada vaatteet kestämään pidempään.

  Käytä ohjenuoranasi seuraavia neuvoja:

  • Noudata aina tuotteen pesuohjetta äläkä koskaan pese ohjeistettua korkeammassa lämpötilassa.
  • Sulje kaikki vetoketjut ennen pesua. Tämä estää vetoketjun hampaita kuluttamasta kangasta ja saa myös vetoketjun pysymään pidempään hyvässä kunnossa.
  • Vedenpitäviä tuotteita ei saisi lingota, sillä se heikentää vedenpitävyyttä.
  • Pese samanväriset tekstiilit yhdessä. Ole varovainen erityisesti fluoresoivia vaatteita pestessäsi, koska värin näkyvyys vaikuttaa omaan turvallisuuteesi.

   

  Harkittu peseminen säästää energiaa. Pese vain täysiä koneellisia, älä pese kuumemmassa kuin on välttämätöntä ja valitse ekopesuohjelma.