EN 13758-2 UPF 40+

  EN 13758-2 UPF 40+

  EN 13758-2 on standardi, joka kertoo tuotteen suojaavan käyttäjää auringon haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Standardin mukaisesti sertifioituihin tuotteisiin on merkitty ultraviolettisäteiden suojakerroin (UPF-arvo), joka ilmoittaa tuotteen suojauskyvyn. Suojaustaso riippuu monista tekijöistä, muun muassa materiaalin paksuudesta, tiiviydestä ja väristä. Suojaustehoon vaikuttavat myös kankaan kuluminen, venyminen ja peseminen.

  Kun pukeudut EN 13578-2 standardin mukaisesti sertifioituihin vaatteisiin, saat minimoitua auringon säteilystä johtuvat ihovauriot.

  Mittausmenetelmä

  UV-säteiltä suojaavien materiaalien sertifiointiin on olemassa useita eri standardeja. Siksi myös testausmenetelmät vaihtelevat. EN 13758-2 testeissä testataan uusia ja kuivia tekstiilejä ilman venytystä. Testituloksissa ilmoitetaan alin UPF-arvo – ei keskiarvoa niin kuin muiden standardien mukaan testattaessa. Tällä testausmenetelmällä voidaan testata vaatteita ja päähineitä. Standardin mukaan vaatteiden pitää peittää kolme neljäsosaa käsivarsista ja sääristä.
  EN 13758 sallii venytettyjen ja märkien tekstiilien testaamisen, mutta se ei ole pakollista.

  Parasta mahdollista suojaa

  EN 13758 sertifioidut vaatteet minimoivat ihovaurioiden riskin. Huomaa kuitenkin, että suojausteho riittää vain peitetyille ihoalueille. Jos vaate on märkä tai kulunut tai jos hoito-ohjeita ei noudateta, suojausteho heikkenee. Muista siis pitää työvaatteidesi kuntoa silmällä ja huoltaa niitä vaatteissa olevien ohjeiden mukaisesti.