EN 343

  EN 343 -standardin mukaan sertifioidut MASCOTin työvaatteet suojaavat sateelta, mutta antavat ihon myös hengittää ja siirtävät kosteuden pois keholta.

  EN 343 on suojavaatetusta koskeva eurooppalainen standardi. Sertifikaatista on MASCOTin tuotteissa käytetty kahta eri versiota. Molempia varten työvaatteista testataan sekä vesipilariarvo että hengittävyys.

  EN 343 - X|X|X

  EN 343:2019

  Kun töitä tehdään ulkona säässä kuin säässä, vaatteet pitää valita huolella. EN 343:2019 sisältää kolme arvoa, jotka kertovat tuotteen suojaustason. Ylin numero ilmoittaa tuotteen vedenpitävyyden ja keskimmäinen hengittävyyden. Molempia arvioidaan asteikolla yhdestä neljään, jossa 4 on korkein arvo. Alin merkki voi olla joko R tai X. R tarkoittaa, että tuote on testattu ylhäältäpäin tulevassa sateessa. Tämä testi on valinnainen. Jos testiä ei ole tehty, sertifikaatissa on alimmaisena X.

  EN 343

  EN 343

  Tässä versiossa on näkyvissä kaksi eri arvoa. Ylin numero ilmoittaa tuotteen vedenpitävyyden ja alin hengittävyyden. Molempia arvioidaan asteikolla yhdestä kolmeen, jossa 3 on korkein arvo.

  Myös EN 343 -sertifioiduista tuotteista testataan muun muassa repäisylujuus ja venyvyys eli se, kuinka hyvin niiden eri kerrokset säilyttävät muotonsa toistuvassa käytössä.

  EN 343 -sertifioidut työvaatteet on testattu kestämään niitä haasteita, joita kaikissa sääolosuhteissa työskenteleminen tuo vastaan.

  Valitse aina omaan työhösi ja tehtäviisi parhaiten sopivat työvaatteet. MASCOTilla on useita EN 343 -sertifioituja tuotteita, joten suojauksen lisäksi voit valita vaatteet tarpeisiisi soveltuvien ominaisuuksien mukaan. Käyttöiän pidentämiseksi työvaatteita kannattaa säilyttää käyttökertojen välillä kuivassa ja hyvin ilmastoidussa paikassa. MASCOT suosittelee tarkastamaan työvaatteet säännöllisesti kulumisen varalta. Tämä takaa, että niiden antama suoja on aina optimaalinen.