EN 343

EN 343

MASCOTin tuotteet, joilla on EN 343 -sertifiointi, suojaavat tuulelta ja sään vaihteluilta. Standardi asettaa vähimmäisvaatimuksia työvaatteille, joita voidaan käyttää kaikissa sääolosuhteissa.

Silloin kun työskennellään ulkona missä tahansa säässä, työvaatteiden tulee suojata hyvin tuulelta ja sään vaihteluilta. Standardin EN 343 mukaan sertifioidut työvaatteet suojaavat sateelta ja lumelta, antavat ihon hengittää sekä siirtävät kosteutta ja hikeä pois keholta.

EN 343 -sertifioidut työvaatteet on testattu erinomaisen vesitiiviyden ja kosteudensiirto-ominaisuuden osalta. Kaikissa sääolosuhteissa käytettävien työvaatteiden ei ainoastaan tule pitää käyttäjää kuivana, vaan myös kestää kovaa työkäyttöä. Siksi EN 343 -sertifioitujen tuotteiden materiaalit on testattu muun muassa repäisynkestävyyden osalta. Niiden venytettävyyttä testataan myös: Tuotteista testataan, kuinka hyvin niiden eri kerrokset säilyttävät istuvuutensa toistuvassa käytössä. Toisin sanoen EN 343 -sertifioidut työvaatteet on testattu kestämään niitä haasteita, joita kaikissa sääolosuhteissa työskenteleminen tuo vastaan.

Tuotteet ()

EN 343 on suojavaatetusta koskeva eurooppalainen standardi, joka asettaa vähimmäisvaatimuksia vaatteiden tuulelta ja sateelta suojaaville ominaisuuksille. EN 343 -standardin kuvauksessa on kaksi arvoa. Ensimmäinen numero kertoo vedenpitävyydestä ja toinen materiaalin kyvystä siirtää kosteutta ja hikeä pois iholta. Arvot ovat 1–3, ja 3 merkitsee korkeinta luokitusta eli sitä, että materiaali antaa käyttäjälleen parasta mahdollista suojaa.

Sadevaatteet - Mies - MASCOT® AQUA

MASCOT suosittelee, että valitset parhaiten omaan työhösi ja tehtäviisi sopivat työvaatteet. MASCOTilla on useita EN 343 -sertifioituja tuotteita, joten voit suojauksen lisäksi valita vaatteet tarpeisiisi soveltuvien toimintojen mukaan. Työvaatteiden käyttöiän pidentämiseksi suositellaan, että vaatteita säilytetään käyttökertojen välillä kuivassa ja hyvin ilmastoidussa paikassa. MASCOT suosittelee, että tarkastat suojavaatetuksesi säännöllisesti kulumien varalta, jotta sen suojaavat ominaisuudet säilyisivät optimaalisina.