EN 342

EN 342

MASCOTin EN 342 -standardin mukaan sertifioidut tuotteet ovat työvaatteita, jotka antavat parasta suojaa kylmyyttä vastaan.

Paras suoja kylmyyttä vastaan saavutetaan pukeutumalla työvaatteisin, joilla on EN 342 -sertifiointi. Työskentely kylmissä olosuhteissa edellyttää tehokkaita työvaatteita, jotka suojaavat ja pitävät lämpimänä. Kylminä olosuhteina pidetään kosteuden ja tuulen yhdistelmää alle -5 °C:ssa. Parhaan mahdollisen suojan aikaansaamiseksi työvaatteiden tulee pysyä kuivina, ja niiden lisäksi tulee käyttää käsineitä ja päähinettä paikallisen kylmettymisen ehkäisemiseksi. Parhaan suojan saavuttamiseksi vaatteen tulee olla suljettu huolellisesti ja kiinnitetty tiiviisti esimerkiksi ranteiden ympäriltä.

Tuotteet ()

Yksittäiset tuotteet on sertifioitu EN 342 -standardin mukaisesti tiettyjen suojausluokkien mukaan. Standardin EN 342 ensimmäinen luku kuvaa ilmanläpäisyominaisuutta numeroin 1–3, joista 3 merkitsee korkeinta luokitusta. Tämä tarkoittaa, että luokan 3 tuotteet suojaavat parhaiten kylmän ilman pääsyltä materiaalin läpi iholle. Toinen luku kertoo vedenpitävyydestä numeroin 1–2. Luokka 2 on korkein ja estää siten tehokkaimmin veden pääsyn materiaalin läpi.

Talvitakki - MASCOT® ADVANCED

Työvaatteiden käyttöikä pitenee, jos niitä huolletaan ohjeiden mukaan ja säilytetään kuivassa paikassa. MASCOT suosittelee, että tarkastat työvaatteesi säännöllisesti, jotta niiden suojaavat ominaisuudet säilyisivät optimaalisina.