EN 17353

  MASCOTin EN 17353 -sertifioidut työvaatteet on tarkoitettu tilanteisiin, joissa työntekijän pitää näkyä hyvin.

  EN 17353 on EU-standardi, joka asettaa vaatimukset työvaatteiden näkyvyydelle työolosuhteissa, joihin liittyy keskinkertainen riski. Sen mukaisesti sertifioidut työvaatteet sopivat työntekijöille, joiden pitää näkyä, mutta jotka eivät työskentele paikoissa, joissa työskentelyalueen riskianalyysi edellyttäisi EN ISO 20471 -standardin mukaisesti sertifioitujen henkilönsuojainten käyttöä.

  Lue lisää EN 20471 -standardista

  EN 17353 -standardin mukaisesti sertifioiduissa työvaatteissa voi käyttää EN ISO 20471 -standardin mukaisesti sertifioituihin verrattuna laajempaa värivalikoimaa. Tuotteen fluoresoivat materiaalit voivat olla vihreitä, keltaisia, keltaoransseja, oransseja, oranssinpunaisia, punaisia ja pinkkejä.

  Kolme näkyvyysluokkaa

  EN 17353 määrittää, kuinka paljon tuotteissa on vähintään käytettävä fluoresoivia materiaaleja ja heijastimia näkyvyyden lisäämiseksi. Standardissa on erilaiset vaatimukset kolmelle eri tuotetyypille:

  • Tyyppi A suojaa vain päivänvalossa. EN 17353 -standardin tyypin A mukaisesti sertifioiduissa tuotteissa on vähimmäismäärä fluoresoivaa materiaalia.
  • Tyyppi B suojaa illalla ja yöllä. EN 17353 -standardin tyypin B mukaisesti sertifioiduissa tuotteissa on oltava joko riippuvia heijastimia (tyyppi B1) tai irrotettavia tai kiinteitä heijastimia pitkälahkeisten ja pitkähihaisten vaatteiden lahkeissa ja hihoissa (tyyppi B2) tai niiden on täytettävä heijastavalle materiaalille asetetut vähimmäisvaatimukset heijastinnauhalla sekä torsossa että lahkeissa/hihoissa (tyyppi B3).
  • Tyyppi AB suojaa sekä päivänvalossa, hämärässä että pimeässä. EN 17353 -standardin tyypin AB mukaisesti sertifioiduissa tuotteissa on näkyvyyden lisäämiseksi oltava sekä fluoresoivia että heijastavia materiaaleja tai materiaaleja, joilla on molemmat ominaisuudet.

  Kaikki MASCOTin EN 17353 -standardin mukaisesti sertifioidut tuotteet täyttävät EN 17353 -standardin tyypin A vaatimukset.