EN ISO 20471

  Lue kaikki ISO EN 20471 -sertifioiduista näkyvistä työvaatteista.

  EN ISO 20471

  Yhä useammalla alalla pidetään nykyään välttämättömänä sitä, että työntekijät käyttävät suojavaatetusta. Tämä koskee erityisesti aloja, joilla osa työstä tehdään liikenteen, nostureiden tai muiden moottoriajoneuvojen läheisyydessä tai pimeässä. Tällöin suojavaatetus on hyvä investointi. EN ISO 20471 -sertifioitu suojavaatetus pitää työntekijät turvassa silloin, kun he keskittyvät työhönsä. Työntekijät haluavat näkyä sekä yöllä että päivällä ja kaikista kulmista – myös ollessaan selin paikkaan, jossa heidän tulee näkyä. Oikeanlaisissa EN ISO 20471 -sertifioiduissa suojavaatteissa heijastimet tai fluoresoiva materiaali eivät piiloudu kuolleisiin kulmiin.

  EN ISO 20471 on kansainvälisesti tunnustettu standardi, joka asettaa vaatimuksia työntekijöiden käyttämille näkyville työvaatteille. Oikeanlaisen suojavaatetuksen käyttäminen on tärkeää ja se tulee asettaa etusijalle. Näin on myös silloin, kun työtä, jossa näkyvyys on tärkeää, tehdään vain pieni osa työpäivästä. EN ISO 20471 -standardi on jaettu kolmeen luokkaan eri riskialueiden ja sen mukaan, kuinka hyvää suojaa tuotteen tulee tarjota työntekijälle. Näkyvyyden vaatimus sekä heijastinten ja fluoresoivan materiaalin peittämä alue ovat niitä asioita, jotka määrittävät sen, mikä turvallisuusluokka tulisi valita. Kaikissa tuotteissa on heijastimet, joiden heijastinominaisuudet täyttävät aiempaa luokkaa 2 vastanneet vaatimukset.

  Näkyvän materiaalin vähimmäispinta-ala m²
    Class 3 Class 2 Class 1
  Heijastinnauha 0,20 m² 0,13 m² 0,10 m²
  Fluoresoiva materiaali 0,80 m² 0,50 m² 0,14 m²

  Korkein luokka on luokka 3. MASCOTilla voit saavuttaa luokan 3 kahdella tavalla. Valitse joko EN ISO 20471 -sertifioitu tuote, joka kuuluu luokkaan 3 (esim. takki), tai valitse kaksi tuotetta, jotka on yhdessä sertifioitu luokkaan 3. MASCOT on saanut hyväksynnän täysin ainutlaatuiselle ja yksinkertaiselle kirjainjärjestelmälle, joka tekee eri luokista käteviä hahmottaa ja antaa yleiskatsauksen siitä, mitkä ovat yhdistelymahdollisuudet luokan 3 vaatekokonaisuuden saavuttamiseksi. Järjestelmä on standardointijärjestön hyväksymä ja poistaa vaatevalintoja koskevan epävarmuuden. Tällä tavalla työntekijät pukeutuvat aina oikean turvallisuusluokituksen mukaisesti. EN ISO 20471 -sertifioidun suojavaatetuksen yhdistelymahdollisuudet löytyvät myös vaatteiden etiketistä, pesuohjeesta ja käyttöohjeista.

  Yhdistetty sertifiointi

  Yhdistämällä kaksi yksittäistä EN ISO 20471 -standardin mukaista tuotetta, saat asukokonaisuuden, jolla on luokan 3 sertifiointi. Jos sinulla on esimerkiksi tuoteryhmän B takki (tuoteryhmän kirjaintunnus on merkitty tuotteen etikettiin), saat EN ISO 20471 -standardin mukaisen 3-luokan asukokonaisuuden, kun valitset housut tuoteryhmästä Y tai X.

    Takki/Pusero - Piirtäminen T-Paita/Liivi - Piirtäminen
  Hi-Vis ryhmän A Hi-Vis ryhmän B Hi-Vis ryhmän C
  Housut - Piirtäminen Hi-Vis ryhmän Y EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 3
  Hi-Vis ryhmän Z EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 2 EN ISO 20471 - luokka 2
  Shortsit/¾-housut - Piirtäminen Hi-Vis ryhmän X EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 2

  *) Avosuojat voi yhdistää sertifiointiluokkaan 2 tai 3, mikäli yläosaa käytetään niiden päällä. Jos T-paitaa/yläosaa käytetään avosuojan alla, määritetään yhdistetty turvallisuusluokitus avosuojan luokituksen mukaan.

  Näkyvyys on äärimmäisen tärkeää – myös toistuvassa käytössä. Siksi MASCOT testaa ja sertifioi suojavaatetuksen EN ISO 20471 standardin mukaista näkyvyyttä myös useamman kuin viiden pesun jälkeen, mikä on standardin edellytys. Näin MASCOT varmistaa sen, että työvaatteiden turvallisuus ei huononnu pitkäaikaisen käytön myötä ja että ne säilyvät EN ISO 20471 -standardin mukaisina.