Hakeminen

  Tässä on joitakin käytännön ohjeita työpaikan hakemiseen MASCOTilta. Niiden jälkeen löydät vinkkejä, jotka helpottavat hakemuksen laatimista.

  Meille ei voi enää lähettää hakemuksia suoraan sähköpostitse tai tavallisen postin kautta. Hyväksymme vain sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta tulevat hakemukset. Tällä tavoin voimme varmistaa, että noudatamme tietosuojalakeja.

  Löydät avoimet työpaikkamme napsauttamalla sivustomme "Avoimet työpaikat" -linkkiä, ja voit lähettää hakemuksesi napsauttamalla sen työpaikan kohdalla olevaa linkkiä, josta olet kiinnostunut.

  Saman linkin kautta voit myös lähettää avoimen hakemuksen. Kirjaudu sisään ja aseta itsellesi käyttäjänimi ja salasana. Napsauta "Hyväksy"-painiketta ja anna tietosi seuraavalle sivulle. Jos liität ansioluettelosi, sinun ei tarvitse täyttää aiempaa työkokemusta yms. koskevia kenttiä. Napsauta "Tallenna"-painiketta, kun olet valmis. Voit palata palveluun myöhemmin uudelleen, jos haluat muokata tietojasi.

  Käytännön tietoja

  • Suositukset:
   Hakijoiden aikaisempien työnantajien suositukset ja arviot tarjoavat usein hyödyllistä ja tarpeellista tietoa. Jos molemmat osapuolet ovat kiinnostuneet solmimaan työsuhteen, pyydämme hakijalta lupaa ottaa yhteyttä entisiin esimiehiin.
  • Osoite:
   Sinua pyydetään rekisteröimään sähköpostiosoitteesi. Käytämme kyseistä osoitetta, jos otamme sinuun yhteyttä tulevaisuudessa. Siksi suosittelemmekin, että käytät omaa yksityistä sähköpostiosoitettasi.
  • Liitteet:
   Kun laadit sähköisen hakemuksen, voit ladata järjestelmäämme myös liitetiedostoja. Tiedostojen on oltava PDF-, JPG- tai Microsoft Office -muodossa.
  • Tietojen muokkaus, päivitys ja poisto
   Voit tarkistaa, muokata, päivittää tai poistaa tietosi milloin tahansa kirjautumalla järjestelmäämme käyttäjänimelläsi ja salasanallasi.

  Vinkkejä hakemukseen

  • Valmistaudu hyvin
   Sinun kannattaa tutustua yritykseemme ennen hakemuksen lähettämistä. Siitä on hyötyä paitsi itsellesi, myös meille. Näin hakemuksestasi tulee uskottavampi ja mahdollisuutesi tulla otetuksi huomioon kasvavat. Etusivumme on hyvä aloituspaikka.Kirjoita tarkasti ja ytimekkäästi
  • Kirjoita lyhyesti ja täsmällisesti
   Saamme paljon vastauksia työpaikkailmoituksiimme. Siksi sinun tulisi "myydä itsesi" mahdollisimman nopeasti ja tarkoin tiedoin. Itse hakemus ei saa olla yli sivun mittainen. Haluamme saada nopeasti vaikutelman siitä, millainen olet. Tee tekstistä helppolukuista: Vältä lyhenteitä ja teknistä slangia. Ansioluetteloasi ei (tavallisesti!) lue insinööri tai ohjelmoija.
  • Laadi persoonallinen hakemus
   Yritä välttää liian tavanomaisen hakemuksen laatimista. Tee hakemus persoonallisella otteella. Näin se erottuu muista ja kertoo meille, kuka SINÄ olet. Noudata omaa tyyliäsi ja lähestymistapaasi uskollisesti sekä kielellisessä mielessä että ansioluettelon muodossa. Ajattele ansioluetteloasi "elävänä" tiedostona, jota muokkaat aina, kun haet eri työpaikkoja.
  • Miksi meidän kannattaisi valita juuri sinut?
   Kerro hakemuksessasi, miksi haet kyseistä työpaikkaa, mitä voit tarjota yrityksellemme ja mikä on SINUN näkemyksesi tarjotusta työstä. Haluamme nähdä, että suhtaudut työhösi intohimoisesti ja että tarvitsemme juuri sinun panostasi. Tunne kaikki taitosi: Voit esimerkiksi laatia itsellesi luettelon osaamisestasi.
  • Lataa tarvittavat liitteet
   Kerromme tavallisesti työpaikkailmoituksessa, mitä liitteitä sinun täytyy toimittaa hakemuksesi mukana. Lataa työpaikan kannalta oleelliset liitteet – vain kaikkein oleellisimmat. Jos tarvitsemme muita tietoja, pyydämme sinua tarvittaessa tuomaan ne mukanasi vaikkapa haastatteluun.
  • Miten hyvin täytät työpaikan vaatimukset?
   Hyvä hakemus vastaa tarkoin ilmoitettuja vaatimuksia. Vältä ansioluettelon tietojen toistelua, mutta kerro kokemuksestasi valitsemalla huolellisesti yksi tai kaksi sellaista aiempaa työtehtävää, jotka vastaavat työpaikan vaatimuksia. Perustele valintasi: Jos sinulla on ollut useita eri työpaikkoja, se ei välttämättä tarkoita sitä, että olet epävakaa. Perustele syysi.
  • Tarkista hakemus ennen sen lähettämistä
   Tarkista aina hakemuksesi vielä kertaalleen, jottei siihen jäisi kirjoitus- tai asiavirheitä yms. Olisi sääli, jos muutoin erinomaisessa hakemuksessa olisi virhe. Pyydä apua tuttavilta: Pyydä jotakin ulkopuolista tarkistamaan ansioluettelosi ja kertomaan mielipiteensä sen ulkoasusta.
  • Noudata aikarajoja
   Lyhyesti sanottuna: Lähetä hakemus ennen viimeistä hakupäivää – mieluummin reippaasti etukäteen, sillä aloitamme usein hakemusten tarkastelun jo ennen viimeistä hakupäivää. Muista lisätä hakemukseen myös päivämäärä. Voit halutessasi päivittää hakemuksesi, jos haluat muokata ansioluetteloasi.