Liikenneturvallisuuskurssi MASCOTin Laosin tehtaalla

2020_ MASCOT Laos - Trafic safety course - 1300 employees
5. Lokakuuta 2020
MASCOT järjesti vähän aikaa sitten liikenneturvallisuuskurssin Laosin tehtaan 1 300 työntekijälle.

MASCOT tarjoaa laosilaisille työntekijöilleen ilmaiset minibussikuljetukset töihin ja takaisin. Osa työntekijöistä käyttää silti omaa moottoripyöräänsä, koska se on heidän mielestään helppo ja joustava tapa kulkea työmatkat. Lisäksi monilla MASCOTin ilmaisten minibussien kyydissä matkustavilla on moottoripyörä, jolla he ajavat vapaa-ajallaan.

Muista kypärä ja ennakoi riskit

Päätimme järjestää liikenneturvallisuuskurssin kaikille työntekijöillemme, jotta he osaisivat välttää liikenneonnettomuuksia moottoripyörällä ajaessa. Kurssi järjestettiin MASCOTin tehtaalla, ja puhujaksi kutsuttiin Vientianen liikennepoliisi.

Kurssilla keskityttiin erityisesti lainsäädäntöön eli kypärän käyttämiseen ja muihin liikennesääntöihin. Lisäksi liikennepoliisi opetti, miten mahdolliset riskit voi havainnoida erilaisissa liikennetilanteissa ja kuinka niitä voi ehkäistä.

Liikennetiedotusta myös jatkossa

Henkilöstöosaston edustajat käyvät silloin tällöin juttelemassa niiden työntekijöiden kanssa, jotka tulevat aamulla töihin moottoripyörällä ilman kypärää. He muistuttavat, että kypärä parantaisi turvallisuutta ajon aikana. Lain mukaan sekä kuljettajan että matkustajan on käytettävä kypärää. Ilman kypärää ajamisesta voi saada 30 000 Laosin kipin (vajaan kolmen euron) sakon.

Välttämätön kulkuneuvo

Moottoripyörä on Laosissa erittäin suosittu kulkuneuvo. Onhan se paljon autoa edullisempi ja kuluttaa huomattavasti vähemmän bensiiniä. Lisäksi moottoripyörällä saa ajaa jo 15-vuotiaana. Koko maassa on arviolta 1,8 miljoonaa moottoripyörää, vaikkei väkiluku ole kuin 7,1 miljoonaa. 1,8 miljoonasta moottoripyörästä noin 700 000 on rekisteröity pääkaupungissa Vientianessa. Laosissa on noin kymmenen kertaa enemmän moottoripyöriä kuin tavallisia henkilöautoja.


2020_ MASCOT Laos - Trafic safety course - 1300 employees