Oletko suojassa auringon UV-säteiltä

?
Huomio-T-paitaNaisten shortsitNainen
30. Kesäkuuta 2021

Teetkö töitä ulkona auringon kurkkiessa pilvien lomasta? Kuurosateiden sattuessa vaihdat päälle vedenpitävät vaatteet, ja kun lämpötila laskee, pukeudut lämpimään takkiin. Muistatko suojata itsesi myös auringolta? Ulkona kannattaa olla tarkkana, sillä ihomme ei kestä liiallista UV-säteilyä.

Onko työvaatekaappisi valmiina aurinkoisiin kesäpäiviin? Suojaa itsesi auringonsäteiltä, niin minimoit samalla ihotautien riskin.

Mikä tarjoaa parhaan suojan auringolta?

Paras aurinkosuoja on tietysti varjo, mutta töitä ei aina voi tehdä varjossa. Suojautuminen ennakolta on siksi erittäin tärkeää.

Myös vaatteet suojaavat ihoa auringonsäteiltä. Vaatteiden suojauskyky riippuu muun muassa materiaalin paksuudesta, kudoksen tiiviydestä ja kankaassa käytetyistä kuiduista. Esimerkiksi paksu takki suojaa paremmin kuin ohut ja ilmava T-paita, mutta kun ulkona on yli 20 astetta lämmintä, ruumiillista työtä ei välttämättä tee mieli tehdä paksu takki päällä. Takin sijasta voit pukeutua UV-suojan antavaan T-paitaan, svetariin tai pikeepaitaan. Päässä kannattaa pitää lippalakkia tai muuta varjostavaa päähinettä.

Levitä lopuksi aurinkosuojavoidetta paljaaksi jäävälle iholle.

Näin UV-suojavaatteet toimivat

 UV-suojavaatteiden suojauskyky voi juontua erityisistä auringolta suojaavista kuiduista tai auringonsäteet pysäyttävästä tiiviistä kudoksesta. Lisäksi vaatteiden suojauskykyä voidaan parantaa kemiallisella jälkikäsittelyllä tai värjäyksellä.

Kun valitset työvaatteeksi paksun takin sijaan T-paidan, ohuen svetarin tai pikeepaidan, tarkista, onko tuotteessa EN 13758 2 -sertifiointi. Kun pukeudut EN 13578 2 standardin mukaisesti sertifioituihin vaatteisiin, voit minimoida auringon säteilystä johtuvat ihovauriot. MASCOT-tuotteissa UV-sertifiointi on merkitty pesuohjelappuun.

MASCOTin valikoimassa on runsaasti UV-suojan antavia tuotteita. Osa näistä on sertifioitu EN 13578 2 -standardin mukaisesti. Valitse omat UV-suojatut työvaatteesi MASCOT-jälleenmyyjän luona.