MASCOT on todistetusti

yhteiskuntavastuullinen
SA 8000 - 2011
28. Maaliskuuta 2011

Äskettäin saamansa SA8000-sertifikaatin ansiosta MASCOT voi nyt todistaa panostavansa yhteiskuntavastuuseen. Vain muutamalle muulle tanskalaiselle yritykselle on myönnetty ko. sertifikaatti.

Sertifioinnin yhteydessä ei tutkittu pelkästään MASCOTin Vietnamissa olevan tytäryhtiön tuotantoa. Myös alihankkijoilla olivat asiat kunnossa.

Uusia tuotantomaita, uusia haasteita

Muutama vuosi sitten yritys seurasi yleistä kehitystä ja siirsi tuotannon Aasiaan. Ihan yksinkertaista se ei ollut maassa, jossa hyvät ja turvalliset työolosuhteet eivät olleet itsestään selvyys.

Tuotantoa eurooppalaisten johdolla

MASCOT vihki yrityksen uuden tehtaan Vietnamissa vuonna 2008. Siellä on nykyään yli 1 000 työntekijää, joista useimmat on palkattu ompelijoiksi työvaatteiden tuotantoon. "Kun meillä on oma tehdas eurooppalaisella johdolla, emme pelkästään nosta tehokkuutta ja tuotelaatua", kertoo MASCOTin toimitusjohtaja Michael Grosbøl. "Me varmistamme samalla, että kaikki tuotteemme valmistetaan hyvissä ja turvallisissa työolosuhteissa, ja se on meille ratkaisevan tärkeää."

2011 Lehdistö - ne tarjoavat hyvän, paikallisiin olosuhteisiin sopivan työympäristön

Yhteiskuntavastuu entistä olennaisempaa

Yrityksille on aina vain tärkeämpää pystyä asiakasviestinnässään dokumentoimaan yhteiskuntavastuuseen (CSR) panostamisen. Siksi MASCOT päätti ryhtyä kansainvälisen SA8000-sertifikaatin edellyttämään strukturointiprosessiin."Sillä on merkitystä ihan markkinointimielessäkin. Asiakkaat ovat mieluiten tekemisissä yrityksen kanssa, jolla on selkärankaa ja asiat hallinnassa. Samalla me viestitämme selkeästi alihankkijoille, ettemme ole valmiita tekemään kompromisseja yhteiskuntavastuun suhteen. SA8000 pitää sisällään myös alihankkijoiden jatkuvan tarkkailun", kertoo Michael Grosbøl.

Sertifikaatti sopii MASCOTille

SA8000-sertifikaatin saanut yritys pystyy näyttämään ja todistamaan, ettei se käytä lapsityövoimaa, pakkotyötä, sen työympäristö soveltuu paikallisiin olosuhteisiin, työntekijöillä on järjestäytymisoikeus, ketään ei sorreta ja työajat sekä palkka ovat kohtuullisia. Lisäksi sen johtojärjestelmä on rakenteellisesti tehokas ja sisältää mm. alihankkijoiden työntekijöiden olosuhteiden tarkkailun. Nämä kaikki asiat täyttyivät Mascot Vietnamissa, ja itse asiassa eniten työsarkaa sertifioinnissa teetti kaikkien työntekijöiden oikeuksien tiedottaminen heille itselleen. Michael Grosbøl on tyytyväinen, että sertifikaatti on nyt saatu. "Mielestäni tällainen sertifikaatti sopii täydellisesti yritykselle, joka muutenkin markkinoi olevansa 'tested to work'" hän päättää.