Työympäristö teki vaikutuksen varapääministeriin

Miehet
3. Syyskuuta 2020

MASCOTin Laosin tehtaalla kävi elokuussa korkea-arvoinen vieras, maan varapääministeri ja kauppa- ja teollisuusministeri Sonexay Siphandone.


Varapääministerillä oli mukanaan 20 hengen delegaatio, johon kuuluivat muun muassa kauppa- ja teollisuusministeriön varaministeri Somchith Inthamith, teollisuus- ja käsityöosaston johtaja Buavanh Vilavong sekä MASCOTin tehtaalle tilat tarjoavan VITA Park -teollisuusalueen toimitusjohtaja Thongthip Phannoulath.

Varapääministeri oli kiinnostunut kuulemaan MASCOTin monista työympäristöä parantavista toimista. MASCOTin tehtaalla työtä tehdään vain yhdessä vuorossa ja ylitöitä pyritään välttämään, jotta työntekijät voisivat viettää aikaa perheidensä kanssa. Kaksi- ja kolmivuorotyö sekä viikonloppujen ylityöt ovat tekstiiliteollisuudessa normaaleja käytäntöjä, koska yritykset haluavat koneistaan täyden hyödyn. Ilta-, yö- ja viikonlopputyöt tehdään kuitenkin perhe-elämän kustannuksella.

 

Nainen_Miehet

Laosissa on virallinen sosiaaliturvajärjestelmä, jota maan yritykset tukevat. Suuri osa yrityksistä ei kuulu järjestelmän piiriin, ja hallitus kampanjoi parhaillaan lisätäkseen sosiaaliturvan kattavuutta. Varapääministeri oli iloinen kuullessaan, että kaikki MASCOTin työntekijät ovat järjestelmän jäseniä. Se tarkoittaa, että he ovat tarvittaessa oikeutettuja järjestelmän tarjoamaan taloudelliseen tukeen.

Varapääministeri sai tietää myös, että MASCOTin Laosin tehdas sai pari viikkoa sitten uusittua työympäristöön ja työehtoihin keskittyvän SA8000-sertifikaattinsa. MASCOTin lisäksi sertifikaatti on Laosissa vain yhdellä toisella yrityksellä.

Miehet_Naiset

Vähän aikaa sitten paikallinen poliisi piti MASCOTin Laosin tehtaan ruokalassa liikenneturvallisuutta käsittelevän luennon 1 300 työntekijälle. Varapääministeri oli hyvillään siitä, että MASCOT pitää huolta työntekijöistään myös tällä tavalla.

Lopuksi varapääministeri Sonexay Siphandone kiitti kiinnostavasta kierroksesta ja ilmaisi olevansa tyytyväinen MASCOTin panostuksiin tehtaan työympäristön hyväksi.