Työvaatteita

vaihteleviin talvipäiviin
Pukeudu kerroksittain - 2017 Lehdistö
23. Tammikuuta 2017

Työskentely talvikuukausina vaatii työvaatteilta hieman enemmän, jotta pysyisit lämpimänä ja kuivana. Yhä useammat rakennustyömaat vaativat lisäksi, että näkyvät työvaatteet on sertifioitu ISO EN 20471 -standardin mukaisesti. Saat tämän kaiken MASCOTin kahden vastikään kehitetyn malliston avulla.

Tämä on varmasti sinulle tuttua: Joinakin aamuina on liian kylmä, jotta työskentely onnistuisi pelkässä collegepaidassa, ja puolen päivän jälkeen on liian lämmin takille. Sitten tuleekin lumikuuro juuri, kun sinulla on kaikkein kiireisintä. Lisäksi joudut ehkä kulkemaan päivän aikana sellaisen rakennustyömaan ohi, jolla vaaditaan suojavaatetusta. On vaikea löytää yksittäisiä työvaatteita, jotka sopisivat kaikkiin tilanteisiin.

Vapaasti valittavissa tuotetyyppien väliltä

Kyse on toiminnallisten yhdistelmien tekemisestä tietyn ammattikunnan suosikkituotetyypeistä. Aivan kuten sääkin vaihtelee, myös rakennusalan työntekijöillä on erilaisia mieltymyksiä. Jotkut pitävät enemmän paksusta talvitakista, toiset kuoritakista ja toiset taas vettähylkivästä lämpötakista. MASCOT onkin siksi lanseerannut kaksi kokonaista työvaatemallistoa, joissa vaatteiden muotoilu ja toiminnot on kehitetty sopimaan täydellisesti yhteen. Näin yhdistelymahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Kaksi innovatiivista työvaatemallistoa

Toinen on MASCOTin innovatiivisimman rakennusalalle suunnatun työvaatemalliston eli MASCOT® HARDWEARin uudelleenlanseeraus. Mallisto sisältää älykkäitä yksityiskohtia magneettikiinnityksistä ja erityisistä eristysmateriaaleista takkeihin, joissa on hyvä vesitiiviys, sekä joustavakankaisiin housuihin. Toinen mallisto on MASCOT® SAFE SUPREME, jossa on monia samoja ominaisuuksia, mutta joka on lisäksi sertifioitu kokonaan ISO EN 20471 -turvastandardin mukaisesti.

Työvaatteet & Suojavaatteet - Pukeudu kerroksittain - Lehdistö

MASCOT® HARDWEAR yhdistelee monia pitkälle kehitettyjä ja läpikotaisin testattuja kankaita. Yhdistämällä esimerkiksi hengittäviä ja eristäviä ominaisuuksia sisältävän MASCOT® Reims -neulepaidan ja MASCOT® Gandia -kuoritakin voit luoda hyvän pohjan koko talveksi. Yhdistelmän avulla voit muunnella vaatetustasi päivän aikana sääolosuhteiden mukaisesti ja varmistaa, että kehosi lämpötila on aina paras mahdollinen. Tuotteiden heijastavien yksityiskohtien ansiosta niihin voidaan yhdistellä myös MASCOTin muita näkyviä tuotteita. MASCOT® SAFE SUPREME soveltuu kaikille, jotka vaativat hieman enemmän suojavaatetukseltaan. Korkea turvallisuusluokitus voidaan nimittäin saavuttaa kerrospukeutumisella, jolloin saat mukavuutta, lämpötilan säätömahdollisuuden ja suojaa. Pitämällä näkyvää MASCOT® Grimsby -liiviä heijastamattomien hupparin ja housujen päällä voit saavuttaa turvaluokituksen 1. Kun yhdistät asuun vielä MASCOT® Kendal -suojahousut, koko vaatetuksesi nousee korkeimpaan turvaluokitukseen eli luokkaan 3. MASCOT® Motril -huppari, jossa on heijastavia yksityiskohtia mutta jota ei ole sertifioitu, sopii kokonaisuuteen täydellisesti.

Paras suoja saavutetaan yhdistelemällä

Ajatuksena on, että yhdistämällä suosikkituotteesi näistä kahdesta mallistosta pystyt suojaamaan itseäsi niin tuulelta, vedeltä kuin kylmältäkin. Pääset tehokkaasti eroon ylimääräisestä hiestä ja lämmöstä. Lisäksi voit korottaa vaatteesi korkeimpaan turvaluokkaan pukeutumalla MASCOT® SAFE SUPREME -malliston takkiin, kun vietät aikaa alueilla, joilla sellaista vaaditaan. Mikäli työskentelet jatkuvasti alueilla, joilla vaaditaan suojavaatetusta, voit käyttää päällimmäisenä MASCOT® SAFE SUPREME -malliston älykkäästi suunniteltuja ja näkyviä lämpötakkeja ja -liivejä tai fleecepaitoja ja yhdistää ne MASCOT® HARDWEAR -malliston sisempien kerrosten vaatteisiin. Kaikki vaatteet sopivat yhteen ja ovat yhdisteltävissä tilanteen mukaisesti.

Kerros kerrokselta -menetelmä

MASCOT tarjoaa seuraavassa muutaman nyrkkisäännön siihen, mitä sinun kannattaa etsiä yhdistellessäsi vaatteita kerros kerrokselta -menetelmällä. Sisimmän kerroksen tärkeimpänä tehtävänä on siirtää kosteutta ja kuivua nopeasti, jotta et pääsisi kastumaan ja kylmettymään. Keskikerroksen on oltava eristävä. Siihen voit lisätä niin monta kerrosta kuin lämpimänä pysymiseen tarvitaan. Erittäin kylmässä ja sateisessa säässä on tarpeen ylimääräinen päällyskerros, jonka tärkeimmät ominaisuudet ovat luonnollisesti tuulen- ja vedenpitävyys. Kaikkien kerrosten on oltava hengittäviä, jotta kosteus pääsee haihtumaan.

Malli - Pukeudu kerroksittain - Lehdistö 2017

Kokonaisratkaisut ovat tärkeitä. Siksi yhdistelmät mallistojen välillä voivat täyttää työpäiväsi tarpeet. Työvaatetuksen ulkokerroksen on suojattava tuulelta ja säältä ja pidettävä samalla kantajansa kuivana. Ulkokerroksena voi hyvinkin olla standardien EN 343 ja EN 342 mukaisesti hyväksytty takki, jolloin se suojaa sateelta, tuulelta ja kylmältä. MASCOT® Tolosa -talvitakki on hengittävä sekä tuulen- ja vedenpitävä. Lisäksi sen ainutlaatuinen PrimaLoft®-eristys pitää tehokkaasti lämpimänä. Takki sopii täydellisesti MASCOT® Kendal -housuihin, jolloin voit saavuttaa samalla luokan 2 mukaisen sertifioinnin.