Vastuullinen tuotanto

  Vastuullista kuluttamista

  Taloudellinen kasvu ja kestävä kehitys edellyttävät, että käytämme tuotteita ja resursseja harkiten. Meidän on varmistettava, että kulutuksemme ja tuotantokäytäntömme kaikkialla maailmassa ovat vastuullisia eivätkä vahingoita ihmisiä tai ympäristöä nyt tai tulevaisuudessa.

  Kestävät tuotteet ovat vastuullisia tuotteita

  Kestävää kuluttamista on esimerkiksi se, että ostaa pitkäikäisiä tuotteita, koska silloin ei tarvitse ostaa uutta ja kuluttaa uusia resursseja kovin usein. Tämä pätee myös työvaatteisiin.

  MASCOTin tuotevalikoimassa on vain testatusti pitkäikäisiä tuotteita. Käytämme kestäviä kankaita, vahvistamme saumat ja ompelemme kulutukselle alttiisiin kohtiin lisävahvikkeita. Ja koska vaatteemme valmistetaan yrityksemme omilla tehtailla, pystymme valvomaan laatua prosessin alusta loppuun saakka. Kaikki nämä yksityiskohdat pidentävät MASCOT-tuotteiden elinkaarta. Ja se jos mikä näkyy kestävän kehityksen saldossa.

  1BBA533B-3A0C-4423-90F7-3409BEAB6D31 - Laboratoriotestit
  Tuotteiden laatu varmistetaan testaamalla erilaisista kangastyypeistä esimerkiksi niiden kulutuksenkestävyys, repäisylujuus ja murtolujuus. Korkea laatu on MASCOTin toiminnan ydin, ja yrityksen työmenetelmiä leimaava tunnuslause on jo vuosien ajan ollut TESTED TO WORK.

  Resurssien uusiokäyttö

  Teollisuus käyttää runsaasti erilaisia resursseja, mutta uusia ei riitä loputtomasti. Meidän on sen vuoksi käännettävä katseemme ylijäämään ja kertaalleen käytettyihin materiaaleihin, joita voidaan hyödyntää uudelleen. MASCOTissa tämä on itsestäänselvyys.

  Kaikki MASCOT-tuotteissa käytetty vanuvuori on valmistettu suurelta osin kierrätetystä polyesteristä. Suuri osa T-paidoistamme, pikeepaidoistamme ja collegepaidoistamme valmistetaan uusiomuovista peräisin olevasta polyesterilangasta. Loput ommellaan luomupuuvillasta eli puuvillasta, jonka viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita.

  Kaikkia tuotteita ei voida valmistaa kierrätysmateriaaleista, koska tämä saattaa joissain tapauksissa vaikuttaa esimerkiksi tuotteiden kulutuksenkestävyyteen, laatuun tai väriin. Suuri osa pakkauksista voi kuitenkin olla kierrätysmateriaalia. MASCOTin paperikassit, paperit ja uudenlaiset muoviset tuotepussit on valmistettu kokonaan tai osittain kierrätysmateriaaleista.

  Kankaat ja muut raaka-aineet - Resurssien uusiokäyttö

  Tuhlauksen, energiankulutuksen ja jätteen minimointi tuotannon aikana

  Tuhlauksen, jätteiden ja päästöjen rajoittaminen on osa kestävää tuotantoa. Vaatteiden valmistaminen on monimutkainen globaali tapahtumaketju, jonka kestävyyteen voidaan vaikuttaa monessa eri vaiheessa.

  Kankaat ja muut raaka-aineet

  Pyrimme vähentämään kemikaalien ja veden käyttöä yhdessä toimittajiemme kanssa, jotka valitsemme heidän ympäristöpolitiikkansa perusteella. Suurin osa metritavaroistamme tulee toimittajilta, joilla on sekä Bluesign®- että ISO 14001 -sertifikaatti. Lisäksi pyrimme siirtymään joissain värjäysprosessin osissa menetelmiin, joissa vettä kuluu vain vähän tai ei ollenkaan.

  Oman tuotannon edut

  Omat tehtaat ovat MASCOTin suuri valttikortti. 75 % kaikista tuotteista valmistetaan yrityksemme omissa tehtaissa, joissa voimme valvoa prosessia alusta loppuun saakka. Kaikki tehtaamme sijaitsevat virallisilla, Vietnamin ja Laosin hallitusten hyväksymillä teollisuusalueilla. Niillä kaikilla on perusteellinen ympäristöpolitiikka, ja niiden jätteidenkäsittelyä valvotaan säännöllisesti. Jätevesien puhdistuksesta huolehtivat teollisuusalueet, ja toteutusta valvovat ympäristövirastot. Tarkastuksia tehdään neljä kertaa vuodessa. MASCOT lajittelee ja rekisteröi kaikki jätteet, ja mahdollisimman paljon niistä toimitetaan kierrätykseen. Tuotannosta ylijäävien kangaspalojen määrä on vähentynyt selvästi, ja palat lajitellaan ja kierrätetään. Lisäksi MASCOT on määrittänyt omien tehtaiden ympäristövaikutuksia koskevat periaatteet, ja tuotannon vaikutuksia pyritään vähentämään erilaisilla aloitteilla.