Työvaatteet tietyöläisille

  Tietöissä edellytetään erityisen hyvää näkyvyyttä. Liikenteen keskellä on aina yliajojen vaara, ja näkyvyys on siksi kaikki kaikessa. MASCOTilla on laaja valikoima huomiokankaista ommeltuja EN ISO 20471 -hyväksyttyjä työvaatteita tietyöläisille: housuja, T-paitoja, collegepaitoja, puseroita ja takkeja.

  Vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla työskentelevät tietyöläiset altistuvat onnettomuuksille. MASCOTin työvaatteet tietyöläisille auttavat keskittymään töihin ja tuntemaan olon turvalliseksi. Näkyvyyden lisäksi tärkeitä tekijöitä ovat liikkumisen vapaus ja se, ettei työskennellessä ole liian kuuma eikä liian kylmä. Leutoina kevätpäivinä saattaa riittää T-paita tai pitkähihainen paita, mutta kylminä kuukausina tarvitaan myös välikerros ja talvitakki. Muista kiinnittää huomiota vaatteiden suojausluokkaan. Tarvitsemasi taso riippuu tietöiden tyypistä: kuinka vilkasta liikenne on, miten lujaa autot ajavat ja miten pitkään työ kestää.

  MASCOT-tuotteiden yhdistetty sertifiointi

  MASCOTin työvaatteita tietyöläisille voi yhdistellä niin, että ne saavat yhdistetyn sertifioinnin. Esimerkiksi kahdesta EN ISO 20471 -standardin mukaisesta tuotteesta voi koota asukokonaisuuden, jolla on luokan 3 sertifiointi. Alla olevasta taulukosta näet, kuinka voit rakentaa luokan 2 tai 3 mukaisen kokonaisuuden.

    Takki/Pusero - Piirtäminen T-Paita/Liivi - Piirtäminen
  Hi-Vis ryhmän A Hi-Vis ryhmän B Hi-Vis ryhmän C
  Housut - Piirtäminen Hi-Vis ryhmän Y EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 3
  Hi-Vis ryhmän Z EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 2 EN ISO 20471 - luokka 2
  Shortsit/¾-housut - Piirtäminen Hi-Vis ryhmän X EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 3 EN ISO 20471 - luokka 2

  *) Avosuojat voi yhdistää sertifiointiluokkaan 2 tai 3, mikäli yläosaa käytetään niiden päällä. Jos T-paitaa/yläosaa käytetään avosuojan alla, määritetään yhdistetty turvallisuusluokitus avosuojan luokituksen mukaan.

  Lika vähentää näkyvyyttä

  Tietyöläisen työvaatteiden on oltava puhtaat. Likaiset heijastimet heikentävät näkyvyyttä ja siten myös turvallisuutta. Noudata aina työvaatteisiin merkittyjä pesu- ja hoito-ohjeita.