Valokaaritestatut suojavaatteet

  Silloin kun työtilanteessa on mahdollisuus altistua sähköiselle valokaarelle, on käytettävä valokaaritestattuja työvaatteita ja suojavaatetusta. MASCOTin valikoimaan kuuluu IEC 61482-2 -standardin vaatimusten mukaan sertifioituja suojavaatteita, jotka suojaavat käyttäjäänsä lyhytaikaiselta altistukselta sähköisille valokaarille.

  EN 61482-2

  Monisuojaavat työvaatteet lisäävät turvallisuutta

  Jos etsit valokaaritestattuja työvaatteita, tutustu MASCOTin valikoiman takkeihin, haalareihin, avosuojiin ja työhousuihin, joita on saatavilla sekä perinteisissä että fluoresoivissa huomioväreissä. Valokaaritestatut työvaatteet suojaavat sinua valokaaren aiheuttamilta liekeiltä ja säteilyltä. MASCOTin IEC 61482-2 -sertifioidut työvaatteet ovat osa monisuojaavaa suojavaatetusta, joka valokaarien lisäksi suojaa muun muassa kuumuudelta, liekeiltä, staattiselta sähköltä ja kemikaaleilta. Tällaiset tuotteet on valmistettu erityisistä materiaaleista, ja niissä on erikoissaumoja ja -taskuja, joihin kipinät, liekit ja vaarallisten kemikaalien roiskeet eivät pysty tarttumaan ja imeytymään.

  Oman työsi edellyttämät suojavaatteet

  MASCOTin valikoiman valokaaritestatut työvaatteet on testattu testitapa 2:lla eli laatikkotestillä. Vaatteet on siis testattu kohdistamalla niihin suora valokaari rajoitetulle alueelle. Tämä tarkoittaa, että niitä ei ole testattu pitkäaikaisen vaarallisella alueella oleskelun osalta. MASCOTin valikoiman valokaaritestatut työvaatteet ja suojavaatteet sopivat esimerkiksi sähköasentajille, teollisuuden työntekijöille sekä sähkö-, jännite- ja jakolaitteiden huoltajille. Jos työympäristössäsi on riski altistua pitkäkestoisille valokaarille, suosittelemme käyttämään lisäsuojausta. Suosittelemme, että käytät koko vartalon peittäviä valokaaritestattuja työvaatteita, kuten kokohaalaria tai housujen ja takin yhdistelmää. Täydennä työvaatteita muilla suojavarusteilla kuten kypärällä, käsineillä ja turvajalkineilla, joilla on työympäristöäsi vastaava turvallisuussertifiointi.